Januari 02, 2010

My Music, Your Music, Siapa Peduli?

Kau suka dengar Bunkface - Through My Window.

Tapi aku suka The Cure - Just Like Heaven.

Kau suka Taylor Swift - You Belong To Me.

Alamak, aku suka Robot Asmara - Blocked.

Hari-hari kau nyanyi lagu Aizat - Pergi, bila kau bosan.

Dan aku dengar loudspeaker lagu John Mayer - Gravity.

Bila kau marah, kau buka lagu Black Eyed Pees - Boom Boom Pow.

Tapi aku tak, aku buka lagu Lost Eden - Forsaken Last.




Aku dah tak kesah pasal muzik lagi. Rasa sudah malas nak jadi seperti dulu untuk sentiasa mencari yang terbaru dan rare. Aku mahu menjadi pengikut masa berkadaran dengan lagu. Boleh kan? Ala, kalau aku karaoke lagu D'Masiv - Cinta Ini Membunuhku, tak bermaksud aku nak putuskan hubungan lah. Aku just follow apa yang aku rasa nak. Sekarang nak pergi gig atau konsert pun.... dah macam 'tak perlu'. Mungkin dah dewasa. Mungkin dah matang. Dah tak fascist, dah tak rebel, dah tak havoc. Dengar apa yang perlu. Dengar band Niskala. Dengar Bob Dylan... Rasa macam kembali zaman Black Magic Woman.

;P

5 ulasan:

apan berkata...

sedikit nasihat sebelum mendengar bob dylan. kalau anda meminati lagu berunsurkan kisah-kisah hidup yang disampaikan melalui puitis-puitis beriringan muzik, sila dengar semua. jika tak, pilih the very best of sahaja. kebanyakan lagu yang sama ada lebih dari 3 versi (lirik dan muzik lain-lain tapi tajuk tetap sama). secara amnya, lagu tu senang ko kenal la. cth:knoking on heaven´s door ada 3 versi dari bob dylan sahaja.blom band/soloist wat cover lg

Melayu Republik berkata...

ala.. lagu je pon. kena amek pusing ke?

Muhammad berkata...

Saya Suka Lagu-lagu al-Qur'an. Sekali baca, hilang dosa, Sekali hafaz hilang masalah dunia.

silakan layari:

http://surah-al-kahfi.blogspot.com/

http://rahsia-rahsiabesardalamal-quran.blogspot.com/

Melayu Republik berkata...

terima kasih Muhammad.

saya menyukai surah ahad. sebab ianya mengenai Tuhan saya yang hebat. Dia bersifat qidam.

:)

Syara Mohammad berkata...

you also maybe one kind of music.