April 12, 2010

Love Lesson For Men 102.

She is a happy-go-lucky girls. Always makes boys crush on her.

Because she is a famous girls that any girls wonder to be.

Her life, fulfilled with enjoyment and sharing with her friends. Perfect.

Dem, this picture.. I need a tissue to stop my nose from bleeding.

Okay, have a girlfriend which had became a celebrity. It's really tough challenging huh?

Aku tahu ramai lelaki ada crush dengan gadis yang super-hot famous Lagi-lagi kalau yang berpotensi menjadi selebriti. Tapi, buat mereka yang dah couple lama dengan gadis yang tak di sangka menjadi selebriti macam mana? Kau kenal gadis tu sebelum dia jadi selebriti, suddenly, dengan bakat yang dia ada, dia menjadi selebriti terkenal. Ramai lelaki lain ngendeng kat dia. Jadi, sukar kau nak ada privacy time dengan dia. Segala ilmu dalam lesson 101 sebelum ini, corrupted. Tak menjadi. Jadi, kau kena ada ilmu baru.

Perempuan yang terkenal, mahu kau mencintai mereka dengan;

1. Patient
Bersabarlah beb. Kalau kau bersabar lebih, kau dapat lebih. Kau bersabar kurang, ciputlah jawapannya. Kalau ada banyak phone-called dari lelaki yang kau tak kenal yang dia jawab. Kau just rilek and cool. Think positive first. And then, ask dia elok-elok. Sebab, perempuan ni manusia jugak. Kalau dah jadi popular dan kaya, ego dia dari 23%, akan jadi 56%. So, nak handle perempuan yang increase-rate tinggi ini. Kau kena handle dengan bijak. Tak boleh serang melulu, nanti jadi pergaduhan artis Malaysia yang selalu kau dengar. Then, sabar dan layan dia seperti biasa yang kau pernah lakukan sebelum ini.

2. Accept
Ini adalah langkah yang perlu dalam memastikan hubungan kau lebih panjang. Aku yakin bahawa, perempuan tak sama macam lelaki, dimana lelaki dah jumpa yang 'right', mesti nak jugak tak kira apa cara sekalipun. Tu yang kadang-kadang bagi excuse merepek-meraban. Ha.. perempuan lain beb. Perempuan kalau sembang bab lelaki, kau pun terkedu dengar. Mereka takkanlah nak pick-up senang-wenang seseorang lelaki untuk jadi future-husband or husband diorang. Kalau yang dah ada couple tu, jangan yakin sangat girlfriend kau tu nak 100% kat kau. Kalau kau ada kemampuan dan keperluan yang cukup. Dia akan melekat dengan kau. Tapi, kalau kau hensem macam Takuya Kimura sekalipun, tapi kerja terhuyung-hayang. Sorry, dia bye-bye je kat kau. Nanti dia akan cakap "Kau nak bagi aku makan apa? Pasir?" So, kita lelaki kena terima challenging ini. Terima hakikat kau di tahap mana.

3. Build-Up!
Ini adalah langkah terakhir untuk perempuan mahu kau mencintai mereka. You need to build-up yourself. Ambil pedoman yang sedia ada. Aku tahu kalau ada sesetengah orang kata darjat tak penting dalam percintaan. Memang.. Tapi, it depends dowh. Kau nak kejar girlfriend kau yang ada status tersendiri. Jadi, kau kena usaha dan tunjukkan pada girlfriend kau tu kau juga ada status tersendiri. Bukanlah kalau girlfriend kau jadi selebriti, kau pun nak jadi selebriti. Ada yang siap tumpang glamour bila girlfriend tu jadi selebriti. Sepak je orang macam tu. Buat lah kerja kau sampai success. Sekurang-kurangnya kalau orang dengar sapa boyfriend nya, dia jawab engineer, doctor, or mungkin businessman or lecturer. Gigil la jugak laki lain nak tekel dia ye dak? Ini tak, jawapannya adalah kerani, operator pengeluaran, buruh, part-time kedai handset... Alahai, lelaki lain terkencing terberak ketawa lah siap dalam hati berkata "Yes, masuk jarum ni". Kau nak ke?

Sekian, jumpa lagi dalam lesson yang seterusnya. ;P

p/s: Girls' Generation is K-pop girls band from South Korea. They have hit songs title, Gee.

2 ulasan:

Shahireen Zulkifli berkata...

okay, aku suka semua. lagi lagi yang no 3 walaupun aku bukan selebriti. ingat selebriti je ke nak dapat lelaki macam tu? yg macam aku tinggal part time kedai handset je weyh.

karem sayang, buat tips cinta jarak jauh pleaseeee....

Melayu Republik berkata...

;P gracias reen. oh, itu pastinya akan aku kupas nanti. long-distance relationship merupakan 'underdog' reason mengapa pasangan boleh clash.. wuhuu..