Mei 08, 2010

Jahanamkan Mcdonald, Mari Kita Ke Subway.

Amacam? Meleleh air liur tak tengok cheese, mayonise dan thousand island dia? 2 Kali ganda besar dari Big Mac. Bahkan lebih kenyang dari Double Big Mac. Pada harga Rm7.50, lu orang boleh kenyang sampai malam. Gua tahu banyak American people kutuk Subway dalam filem-filem komedi. Sandwich or Hamburger? Ah, wa tak kira lahh. Gua memang penganut Subway pas ni. Lebih classic dari Mcdonald, Radiq Cafe mahupun Coklatmeri. Dengan daging smoke turkey yang urrgghh.. Chocolate chips dia erghhh..stimmm... Kau letak ganja apa ni Subway oiii?? Malah, gua nak bagitau, dating di Subway lebih cool and calm dari dating di Mcdonald. Yum yummy! Tapi, dating di Coklatmeri lebih santai sebab ada buaian. Itu tak dapat gua nafikan.

Oh, sebelum gua terlupa, gua jumpa satu program yang boleh menjahanamkan industri tuisyen-tuisyen di Malaysia dalam 2-3 tahun akan datang. Malah, dalam target gua, ianya juga bakal menyebabkan kaedah examination bakal di lingkupkan oleh kerajaan jika program ini menguasai seantero Malaysia.

Ini adalah program tuisyen melalui internet. Senang-senang je budak-budak sekolah dari darjah satu sampai tingkatan 5 boleh score dalam peperiksaan UPSR, PMR dan SPM. Gua tengok program ni, lebih kepada solving excerise. Ya, ada soalan past year, soalan ramalan dan sebagainya. Mak bapak akan mendapat results performance melalui sms jika anak-anak menjawab soalan-soalan dalam kaedah pembelajaran dalam program ini. Kalau anak tak belajar, mak bapak pon boleh tau. Eh, apa hal gua skema sangat menerangkan ni? Takpelah, kalau lu orang berminat untuk mendapatkan program ini atau mempunyai persoalan untuk bertanya tentang program ini. Lu orang boleh terjah ke laman www.scorea.com

p/s: Benda ni juga boleh menjadi duit saku kepada mak bapak sebab akan mendapat komisen jika berjaya mempromosi program ini. Dengar cerita jiran gua dapat 23K bulan lepas. Wow!

6 ulasan:

apan berkata...

pergh.da ramai rupanya tau psl skor a.ada ciplak punya tp lg murah.aku lupa nama dia.semuanya sama cuma yuran dia murah

Aqram berkata...

aku dah tau lama.
sejak 2 tahun lepas. sepupu2 aku yg bersekolah kt johor guna benda ni.

cuma, aku bgtau ari ini bila benda ni dah sampai ke alor setar, depa meracun aku supaya masuk.

What the FFFFFF?

Monyet Laut berkata...

lepas ni bleh la tgk illustration2 aku kat score a.

Aqram berkata...

oh, pastikan lagu wonderwall menjadi theme song dalam score a ok!

Seha Haris berkata...

ok, aku x penah makan subway. sebabnya makanan dia cam ala2 banyak dan aku rasa makan dan muntah 2 kali baru aku boleh sattle.

hasmn berkata...

Score A ni MLM.. tapi tu cerite lain.. nak mintak guna gamba sandwich subway ni.. boleh?