Mei 07, 2010

Kalau Lu Tak Nak Kena Hentak, Baik Lu Jangan Pergi Tinggalkan Gua


Ayat dia hari ni memang sound lain macam. Gua tengok dia asyik kesat air mata. Muka toye macam nak kena bagi bang-bang sepam dua.

"Ah sial la ni, gua benci tengok dia nangeh", kata gua dalam hati.

"Ha, kau pergilah tinggalkan aku, biar aku mati kat sini, kau bukan peduli pasal aku lagi pun!!", jerkah dia dengan emosi.

Gua rasa nak tampar je. Apahal? Mourning period ke hape dak ni? Takkan sebab facebook, nak jadi macam Empire Strikes Back. Takkan sebab tak dapat beli choki-choki, lu nak emosi melampau? Apa lu ingat muka gua macam choki-choki ke? Kimakkk!!

"Eyyy, apa marah-marah ni, tak syok lah, sampai nangis-nangis, meh aku kesatkan air mata", tutur gua dengan harapan mahu menamatkan tsunami yang melanda.

Muka dah merah. Menahan sedih. Hingus menjejeh. Aaa yang part hingus tu saje wa tambah.

"Dah berapa lama kau dengan aku? Lamaaa kau tau tak! Kau ingat aku nak blah mcam tu je? Tak la. Aku sentiasa ingat kau lah. Nanti aku kontek la kau", gua cuba meyakinkan. Jadi hero. Fakkoof!! Gua geli.

"Kau fikir aku ni apa? Siapa aku bagi kau? Aku bukan kawan kau lah. Jangan buat aku macam kawan-kawan kau sedangkan aku yang sentiasa di sisi kau. Ingat sikit!!", ayat balas dia buat gua rasa terfaktab.

Ah sialan ayat ni, gua wonder, majoriti perempuan akan keluarkan ayat 'siapa saya bagi awak' ni sebagai last kill shot. Demmm. Terkena gua.

Gua tak reti dah nak cakap apa lagi. Serabut otak gua kalau benda-benda cinta ni jadi bahan. Ah, maderfaker ini semua. Cinta dan relationship je ponn. Apahal nak jadi serius macam Adammaya?? Come on lah.

Last-last wa dah takde arah, wa cakap, dalam kegelian tapi dengan tanggungjawab dan ikhlas.

"Aku tetap cintakan kau walaupun aku bukan yang kau kenal lagi"

Gua berlalu. Sambil mengimaginasikan dengan sendiri lagu Wonderwall.

9 ulasan:

Monyet Laut berkata...

kepada yg gado dgn karem:

"there are many things that I, would like to say to you, but I don't know how"

"you're my wonderwall"

Aqram berkata...

aha.. patutnya aku yg kena ckp mcm tu.

adehhh

mish.qist™ berkata...

wehhh..
aku suke giler kot lagu wonderwall tuh..

;)

Aqram berkata...

tembok harapan. semua orang suka ckp dengan tembok dan bersifat harapan.

bagus tick tock!

mish.qist™ berkata...

laaa.. baru aku taw, ko ni spesis yang cakap ngan tembok kan?

erkkk..patot aa pkai mask tuhh..

sengaall ahh ko!

Aqram berkata...

aku tau kau ada HIV. sebab tu aku pakai topeng. elak berjangkit.

sekian.

Tanpa Nama berkata...

tinggalkn je pompuan mcm tu bro.. kalo de xnak lu tinggalkn de, lu sepak je sekali dua. baru de tau langit tu tinggi ke rendah.

mish.qist™ berkata...

HIV??hahak..
banganggg!!! eiii, geramm aa..

kalo aku ade HIV, aku pegi carik ko k? kasi jangkitt gtu..hiyahhh!

(dush!dush! qist terus memberikan tamparan wanita kepada inchek aqram)

Aqram berkata...

tanpa nama: lelaki susah nak tinggalkan perempuan kalau dah tengok perempuan tu naked. series.

mist: takpe, esok aku beli kondom.