Mei 29, 2010

Sape Hisap Rokok? Angkat Tangan!

Sekali lagi, gambar ini sopan dan tidak lucah.
  • Kisah awal gua dengan rokok bermula masa gua umur 7 tahun. Gua ngecek rokok tembakau arwah atok gua. Arwah atok gua selamba bagi gua hisap depan mak bapak gua. Gua try hisap. Tapi, gua terbatuk. Tak sedap. Umi gua terus bagi sebijik luku kat kepala. Hehe, i lap u atok.
  • Masa gua lepas UPSR, gua mula merasa ingin tahu apa itu cerita orang bogel. Lalu, gua dan member gua Omar, Fuad, Didi dan Amru pergi tengok cerita orang bogel dekat rumah Omar. Omar anak orang kaya. Omar bagitau kat rumah dia ada Cd lucah, dia cakap mak bapak dia yang beli. Mak bapak dia sorok, tapi Omar lagi pandai sakau Cd tu. Nice job, Omar. Oh, lepas tengok benda alah tu, kitaorang hisap rokok dekat taman permainan. Tongtong duit beli rokok. Itu lah pertama kali aku hisap Dunhill 7s. Aku hisap, tapi tak reti sangat nak tarik banyak2.
  • Masa gua Form 2. Gua mula aktif hisap rokok. Lepas sekolah, teros gua pegi kedai apek jual rokok batang. 30sen harganya. Rokok Dunhill. Tapi, kalau gua pergi tuisyen waktu hujung minggu, gua suka beli Semporna Hijau 7s. Hisap kat belakang bengkel. Yang pasti, dalam poket mesti ada gula-gula getah. Kalau tak naya gua kalau mak bapak gua tau.
  • Ini tak masuk lagi kalau hisap kat Taman Bukit Liki lepas sekolah agama. Lagi-lagi bila gua masa Darjah Khas, pagi-pagi gua cabut sekolah pegi lepak mamak kat pekan. Time tu geng gua si Pit lah racun gua hari-hari nak monteng. Nasib baik results gua kencang.
  • Masa Form 3, gua berenti hisap selama setahun.
  • Form 4 dan Form 5 gua kembali aktif balik. Sekolah gua kat bandaraya JB. Paham-paham lah budak2 bandar perangai macam mana. Setan Nauzubillah. Gua ada kejap masuk tabligh. Tengah high time tu. Tapi bila dah kenal Reen, kopiah gua entah kemana. Haha, darkside gua kembali! Tapi, Reen ada bagitau gua. "Awak hisap rokok, saya pun akan hisap rokok depan awak". Lahhh, terus gua jadi on-off hisap rokok.
  • Tapi, paling gua ingat masa gua dengan Jendul, Naqiu, Kimi dan Wan ponteng sekolah. Waktu pagi time semua budak naik bukit Tasek Utara tu pegi sekolah. Gua dengan budak2 ni lepak kat jejantas. Pekena Malboro sebatang. Pastu kitaorang pegi Terminal Larkin, CS, merayau entah ape2.
  • Gua pernah bergaduh pasal rokok masa gua Form 5. Kalau gua jumpa budak tu lagi, sumpah gua terajang dia. Mentang-mentang gua kat sekolah badan kecik. Suka-suka buli gua.
  • Lepas dah tau rokok, gua melihat serangan ayam. Gua malas nak cerita pasal ayam. Karang kalau ada SB baca blog ni, mati gua kena tangkap. Haha. Yang gua boleh cakap, kalau budak-budak sekolah gua, budak Tasek Utara dan budak Perd lepas balik sekolah. Diorang boleh layan dapur kat pondok bas. Macam sial.
  • Time matrik. Ni paling besh. Hisap rokok macam heaven! Tapi, supply rokok susah nak dapat. Matrik gua tengah sawah. Nak keluar hujung minggu je. Jadi, bekalan cepat habes. Tu yang gua meniaga jual rokok. Dunhill gua kira RM1. Nusantara 50sen. Cekik darah kan?
  • Time matrik, sapa tak kenal Mursyid? Kalau tak kenal, baik pegi mam la. Dia adalah supplyer kami. Thanks Mursyid. I lap u. Kat matrik, semua benda setan ada. Beer dan ayam adalah normal.
  • Sekarang. Bila dah lepas umur 18tahun. Apa kesah nak hisap rokok? Hisap je lah. Cuma sekarang ialah harga rokok dah naik macam lahanat. Rokok 5s, 7s, 10s dah takde. Gua dah banyak try banyak rokok. Paling best ialah Lucky Strike, Davidoff dan tak lupa Cigar.
  • Moment paling best hisap rokok masa gua kat Madinah. Hisap rokok depan masjid nabi. Haha! Gile punya kerja.
  • Sekarang gua pakai Malboro Indon 20s. Sebab harganya cuma RM6 sahaja. Serta baru berjinak hisap LM Menthol. Ni si Gepeng yang pengaruh gua aritu.
  • Gua saje tulis pengalaman gua dengan rokok. Sebab gua gembira bila kerajaan TAK JADI SEKAT ROKOK 14s baru-baru ni. Yeah! Thanks kerajaan. I vote u next election!

4 ulasan:

gadis beca berkata...

nak komen la nieh! haa....
ko baek2...jgn isap rokok bhy (ckuop skema kotkn ak nye kome)...hahahha!

Aqram berkata...

ehhh..

awak nak rokok?

Shahireen Zulkifli berkata...

hahahahahhahahah. lawak ah karemmmmm!!
tak jadi sekat eh weyh? tp apsal 14 dah xde skang? siot ah 20 tak sedap ohhhh...

Aqram berkata...

tak jadi sekat reen.
akan samapai stok 14s dalam minggu ni kedai2 berhampiran. lambat skit.
20s lemau masuk angin dowhhh. haha!