Mei 28, 2010

Lahh.. Filem Melayu Memang Suka Lumba Dowhh

Selaras dengan permintaan pengomen yang mahukan gambar lebih sopan dan tidak menjatuhkan maruah perempuan. Ha, ni ok kan?

  • Filem Melayu pasal rempit, drift, bohsia, gangster, kongsi gelap, arak, disko dan mungkin juga romen, adalah filem yang macam KIMAK.
  • Mari kita lihat senarai unjuran filem-filem seperti yang di atas mengikut abad baru bermula.

  1. KL Menjerit (2000). Bermulanya era rempit moden. Mengejar cita-cita nak jadi pelumba professional kononya.
  2. KL Menjerit 1 (2005). Sekuel. Memperkenalkan rempit dari Taib Andak, Que Haidar. Jatuh motor sebab tertido. WTF??
  3. Gangster (2005). Era tamak Rosyam Nor dan mulanya era racing kereta. Bau hangit kat BB walk. Penangan Fast&Furious
  4. Castello (2006). Rosyam lagiiii. Kali ni lebih mafia, Oh, ada Liyana Jasmay! Tembak-tembak kat Sg Golok.
  5. Remp-it (2006). Secara rasmi rempit diiktiraf! Rosyam out. Farid Kamil masuk. Barang Julia Hana memang 'baeekkk'.
  6. Anak Halal (2007). Farid Kamil lagi. Ni cerita emosi budak jalanan. Clubbing semua tu lah. Aiseh, ada Maya Karin plakk. Fuck Fasha Sandha.
  7. Impak Maksima (2007). Dunia drift baru nak mula. Tapi, belum rancak. Awal Ashaari masuk, so Farid Kamil nampak tergugat di situ.
  8. Budak Kelantan (2008). Malas nak cakap. Ni cerita paling bangang yang pernah aku tengok. Nasib baik tengok Cd member. Kalau tak rugi duit. Persepsi cerita rosak minda bermula di sini.
  9. Evolusi KL Drift (2008). Anak Yusof Haslam pun beria nak buat filem. Dah nampak dah kat sini penguasaan drift. Lebih mahal dari rempit. Sekali lagi, fuck for Fasha Sandha.
  10. Maut (2009). Hadooi. Makin terok. Que Haidar jadi Black Metal plak. Dah mula era moden bohsia dan pelacuran. Syabas Malaysia, syabass!
  11. Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam (2009). Lahh? Pe kes citer ni dowh? Ko gi ah tgk klau ko ske tgk chia bek pnye. X chikaro, x mlyu lerr. Pe brg tgk citer jiwg dowh, x jguh siott. Bpk ak pnye jln, ak nk romen tgh jln, lntk aku lahh. Ko pe kecohh? G mam lah!
  12. Jalang (2009). Cuba untuk up skit kelas pelacuran. Bagus. Lepas ni buat first legal porn plak k.
  13. v3 Samseng Jalanan (2010). Lesen awal untuk 'chrekk' chikaro. Kan? Farid Kamil cuba comeback di sini. Lisa Suriani isap Dunhill tapi tak tarikk. Bengong. Oh, serta tetek Diana Amir di pulas cukup2. Wow!
  14. Adnan Sempit (2010). Kemuncak era rempit. Dengan misi mahu membetulkan persepsi masyarakat bahawa mat rempit walaupun cuma ada SPM, sebenarnya layak couple dengan gadis koperat yang ada degree. Jadi, cuba di bawa dengan elemen humor. Bagus. Layak dapat 7juta. Mana taknya, dah berani tunjuk perempuan bogel. Tapi kaburkan. Demm. Aha, Shaheizy mula rembat publisiti.
  15. Evolusi KL Drift 2 (2010). Key Ell.. Key Ell, ya aw aw!. Nyanyian yang berkesan. Masa untuk duo gangster Aaron Aziz dan Shaheizy menyerlah. Teknik kamera dah mula bagus. Namun, anak Yusof Haslam sebenarnya paling tak di sukai. Kan?? Adakah ini kemuncak drift? Eh, ada Scha. Oh, dia tak 'minum' hari ni sebab selesema.

  • Apa pulak filem yang bakal menjelma selepas ini? Adakah semakin kimak? Mungkin akan ada untuk kita berpeluang melihat Lisa Suriani, Scha Al-Yahya dan Intan Ladyana berbogel untuk kena kekah? Wow! I like! Atau melihat aksi 3gp yang akan di filemkan dan di komersilkan? Wahh. Sekali lagi, syabasss Malaysia. Cepat lah masuk neraka.
p/s: Tengok cerita macam ni, tengok masuk mata kiri, keluar mata kanan. Boleh?

2 ulasan:

apan berkata...

¨Lisa Suriani isap Dunhill tapi tak tarikk.¨


perli diri sendiri nampak.

Aqram berkata...

fakkoff.