Ogos 10, 2010

Bontot Tak Sekolah

"Asal tengok muka aku je, nak berak. Asal tengok muka aku je, nak berak. Kau ingat muka aku ape? Taik?"

"Berak, berak, berak.. tu je la alasan kau. Padahal mengulor"

Direct word dari dia yang memang bengang dengan gua dua tiga hari ini sebab gua dah lama tak update blog. Aishhh. Tak boleh tengok orang senang betul lah.

"Kau tau tak kenapa berak sambil hisap rokok tu orang kate masyukk?"

"Tak tahu, kenapa?"

"Sebenarnya tak masyukk pun, cuma nak elak bau busuk taik sendiri. Baik bau rokok, boleh tahan lagi."

"Sial. Pengotor la babiii!"

Gua sibuk dalam minggu ni. Gua balik Alor Star, ada majlis perkahwinan yang gua kena hadiri. Jumpa bakal mak mertua. Semua orang sedara bakal mak mertua tanya bila nak masuk meminang. Ah, celaka. Soalan cepu gangsa. Terperangkap gua di sini. Gua hanya boleh senyum dan berkata;

"Rilek satt tok cik, belum abeh lagi nak kenal duniaa. Nanti dah ready, saya bagitau naaa"

Kadangkala gua terfikir. Kenapa zaman sekarang manusia menyukarkan perkahwinan? Kenapa perlu ada hantaran notebook, cincin emas putih seribu USD, atau mungkin jam Rolex serta tak lupa tas tangan Louis Vutton? Perghhh. Ini semua kerja gila.

Gua harap ini semua di hentikan. Ini bukan menikah, tapi jual anak, jual maruah dan jual agama. Jika ada anak dara yang sanggup menerima hantaran senaskah Al-Quran Resam Uthmani serta seribu dua untuk keduri kecil kesyukuran dari gua. Kontek gua, gua nak addfriend facebook dia buat emergency call.

Sekian.

5 ulasan:

Fiq berkata...

nanti kau bgtau kau nak bg hantaran hape ok!





aku cube try tak pertimbangkan..

hahaha

AliceAqram berkata...

cukup lah sehelai jubah buat gua pegi smayang.

ok?

J. Love berkata...

ok. kita tak boleh kahwin. gua demand tinggi.




so sebenarnya, gua yang tak boleh kahwin. :|

AliceAqram berkata...

lu memanggggg...

Myth berkata...

ada awek selonggok rm10. Tapi kualiti wa tatau la. berminat?