Ogos 19, 2010

Bulan Puasa Tak Baik Bergaduh, Tapi......

Sebenarnya, gua nak post video semalam. Tapi, ntah.. video yang di upload kat blogger macam kelakar. Cemuih nak menunggu. Sorilah Mofasad. Aku try jugaklah upload video tu. Kalau ada, ada lah ye.


Video ni pasal ceramah agama. Best. Pasal suami isteri. Pasal kenikmatan isteri. Kelebihan pada isteri. Nikmat perkahwinan. Sapa tak nak kahwen cepat kan? Haha, series ilmiah dan boleh buat berdekah ceramah ni.
.............................................................

Ok. sekarang cerita baru. Gua dapat komen kelakar hari ini. Komen dari oghre Kelate. Series buat gua berdekah dengan cara komen dia. Gua rasa series betul lah kata Hellioz dalam post ini. Setakat ni memang nampak tiga pengulas komen dalam dunia maya ni.


Haha. Dia ingat aku ni katak tempurung ke? Hari-hari kot aku bukak Haramkah Daily dengan Malaysia Insider, Trangnu Online. Come on lah, ni zaman siber la doll. Taip je dah dapat, boleh baca.

Eh, kau tak boleh terima ke orang melayu Johor memang petah berbicara, petah berdebat. Kau jeles? Atau kau malu di lahirkan sebagai orang Kelantan sampai kau nak cari gaduh? Ish ish, kasihannya diri kau ni.

Gua bukan tak suka oghre Kelate. Gua tak selesa kadag-kadang. Kalau sorang dua gua boleh layan. Tapi, bila diorang jumpa geng diorang. Kita ni terkapai-kapai kena tinggal. Member gua ada banyak bagitau terkena dengan kawan oghre Kelantan. Bila pergi makan berdua bersama naik motor, bila si Kelantan terjumpa geng dia. Yang si Kelantan ni tinggal member gua macam tu je. Dah kena jalan kaki balik bilik.

Ada je Kelantan yang bagus. Macam member gua Nik. Gua lihat dia cool. Member baik dia Wandy, orang Batu Pahat. Mana-mana ada Wandy, mesti ada Nik. Mana-mana ada Nik, mesti ada Wandy. Dulu gua siap bagitau Nik, "Sehidup semati abes korunk ni, jangan gay sudeyh". Nik buat muka sengih-sengih kat gua sambil berkata, dalam hati dia maybe bekata "Siap mu nanti". Sorilah Nik, nanti kalau Task 840 ada mission, panggil gua ye Captain Nik Price.

Ok. Balik pada kes komen. Ni macam mana nak setel ni? Nak rage ke orang Kelantan? Gua rasa tak payah la kot. Benda ni buat bahan gelak je. Nanti orang Kelantan yang masih tak sedar akan sedarlah siapa diri diorang sebenarnya.

Chalo!

16 ulasan:

J. Love berkata...

hi. gua orang jb.

MOFASAD berkata...

keh keh keh..

bab nie kalau rage memang lu suka!


hahaha

Myth berkata...

well, this type of entry, I just love to see'em coming.

bukan la sakit hati dengan diorang, cuma tak tahan bila berpuak.

And they say they were the best....

AlexiaAqram berkata...

@j.love

hello. i orang jb juga.

@mofasad.

kelantan. budak mana yang pernah buat filem 'budak kelantan' tu? rage negeri sendiri. mr america.

@myth

kalau nak kata diri tu the best, itu ok. tapi, nak kata diri tu perfect, boleh pergi jahanam.

yann berkata...

gua org klantan tp gua tak anti dgn mana2 negeri..bg gua, semua ni sikap individu tersebut..jgn terlalu taksub dgn smngt kenegerian..gua get along je dgn member2 gua dr negeri lain..gua selali igtkn diri gua spy tak sisihkan kwn2 dr negeri lain bila gua jumpa org negeri gua. apa2 pun, isu kenegerian mcm ni mmg tak boleh nak dielakkan selagi mentaliti kita sdri yg tak betul.

AlexiaAqram berkata...

kelantan macam lu tak mengapa. kelantan yang bukan mcam lu yang kenapa?

amoi berkata...

aku ada dua kawan kelantan. yang tu jenis baik.

tapi yang tak leh blah. masa main bola tu. negeri 9 menang. org kelantan nak emo lebih pergi bakar kerusi stadium. LOL.

aku orang negeri 9.

hellioz berkata...

gwa jb gak
gyahahahahahah~

butthurt da comment kt blog gwa
gyahahahahahhahahah~

apakah ini semua?
gyahahhahahah~

AlexiaAqram berkata...

@amoi

n9 tervaek. ada cendol leman dawi. free untuk mangkuk seterusnya.

@hellioz

ok. gamaknya pakatan rage kelantan dah makin membesar.

gyahahahahahaha!

Hamzah Ian berkata...

kalau rage memang hari2 gua datang sini .. hahahaha..

Myth berkata...

argh...kerana nila setempayan, rosak susu satu tasik.

Kalau lembu minum nila, susu-susu dia rosak tak?

haha...aku rasa yang kelantan ok boleh dibilang dengan jari, nak compare dengan 1 negeri memang azab la

AlexiaAqram berkata...

@hamzah Ian

ok. nanti aku akan bagitau hellioz, mofasad dan j love untuk melakukan pakatan rage. ;P

@myth

kelantan pernah di gelar 'serambi mekah'. bagi aku, kerana gelaran itu memnbuatkan ramai yang alpa.

aufbinali berkata...

nik asal terengganu wey. fail karem. fail!

AlexiaAqram berkata...

aku tau man. dah lama tau. saja aku assume dia kelantan, sebab tak tahu nak letak sapa member ori kelantan aku yang boleh masuk kepala, yang ada link fb or blog...

haha... ;P

Tanpa Nama berkata...

nape anti sgt dgn kelantan ?
jb ok sgt ke? SUMPAH mcm haram!
lu mcm baik sgt. awek toksah ckp la!

Tanpa Nama berkata...

apehal marah sangat orang atas aku ni..ini kebenaran..ape..aku idup almost 29taun..sifat kebanyakkan orang kelantan ni..bermasalah..ini kebenaran..bukannya diade adekan..tapi gue respect sifat minoriti orang kelantan yang tak mengamalkan sifat puak puak ni..dah same same dok kat tanah bumi kepunyaan Allah..pun masih nak berpuak puak..angkara sape la..yang tanam mentaliti pada majoriti puak kelantan yang bermasalah..ni..