Ogos 25, 2010

Entri Menjelang Merdeka


Apa sinonimnya bila dah nak merdeka ni. Lagi-lagi bila di kaitkan dengan keseronokkan malam merdeka. Apa yang selalu di buat bila malam merdeka dan hari merdeka?

  1. Kerja. Gaji double, dan mungkin triple. Sape taknak?
  2. Duduk rumah tengok tv, nyanyi Negaraku sorang-sorang depan tv berdiri tegak. Malas nak keluar sebab konpem penuh sesak kat dataran dan mana-mana port yang ada.
  3. Pergi pantai pada hari merdeka. Banyak awek baju transparent. Kalau dapat tengok two piece, lagi terbaekkk. Astagfirullah, bulan posa kot?
  4. Duduk bilek (yang student), tak pun pergi port tak ramai orang terutamanya selepas pukul 2pagi. Main poker, saidina, beli coke sebotol, lepak ketawa-ketawa cerita pasal lawaknya main Digimon masa kecik-kecik dulu, main game sampai menjelang subuh. Study malam merdeka? Maybe, kalau kau bangla atau indon la.
  5. Bawak awek. Pergi makan. Bersesak. Tengok bunga api. Lepak pantai, dataran, meluah rasa romantis dan beremosi dengan cinta. Alahaiiiii.
  6. Hotel, rumah, port geng-geng lepak, padang dataran pun jadi. Memantat di malam merdeka (dah kahwen, lain cerita). Mungkin juga gang-bang. Bulan puasa ni ada ke orang nak buat? Selisih malaikat 44.
  7. Membuta. Belum pukul 12 dah membuta. Esok kerja, atau mungkin esok ada aktiviti seperti shopping, mandi pantai, air terjun, keluar dengan pakwe atau maybe nak pergi Bukit Merah Laketown Resort.
  8. Club, bar, pub, party, beach party. Pekena Carlsberg sebotol dua, takpun Chivas tontong ramai-ramai. Mabuk-mabuk, dum dang dum dang, cari ladies for one night stand, atau pun sambung untuk after party. Kalau dapat group sex lagi sempoi. Hoi! dah dah la melucah.
  9. Pergi gig. Layan post-rock dan metal-core. Kalau ada bagitau aku ok.
  10. Bawak basikal ramai-ramai, konvoy (kecuali geng fixie) dari Ulu Tiram sampai ke dataran JB. Bawak bendera. Advance sikit, naik motor, merempit..(biasak bro), pun sama bawak bendera, hon sana-sini, laungkan merdeka depan orang ramai sambil willy sikit. Expert sikit, bawak Kelisa Evo, atau maybe MyVi Golf Gt, parking berderet-deret, bukak bonet, dum dang dum dang. Lepak merambu, shuffle jap, tibai Jack Daniels yang member bawak, isap rokok, tengok video baik punya dalam iPhone, geli-geli dengan perempuan, dan emm, banyak sangat aktiviti untuk golongan seperti ini.
  11. Baca mathurat, buat solat sunat syukur, terawih, makan buka 2nd round, qiyamulail, baca paper Harakah, surfing internet, bukak mistisfiles.blogspot.com, takebeer!
  12. Ambil gambar. Gambar bunga api, gambar orang melepak malam merdeka, gambar berposing dengan tiang, pokok, bunga, bangunan, papan tanda seperti TopShop, MNG, F.O.S, Fourskin, Guess dan sebagainya sambil menunjukkan mulut yang muncung comel dan tak lupa tanda 'peace'. Hehe, ada sapa2 terasa?
  13. Makan, gathering, reunion. Kat Pizza Hut, Shushi King, Seoul Garden, Victoria Station (banyak duit?), TGI Fridayss, Chillis, mamak, dan yang paling penting, shisha. Sama jugak seperti yang lepas, hisap rokok, kutuk-mengutuk, kenang-mengenang zaman lama, haihhh.. benda sama diulang-ulang.
Cukup lah 13, kalau ada korunk tambah lah kat komen. Apa aktiviti merdeka yang korunk pernah buat yang bagi korunk tak dapat di lupakan?

Kalau gua.. Gua pernah pergi hiking masa 30Ogos kat Bukit Larut, menjelang merdeka pacak bendera Malaysia kat puncak, camping semalam, buat unggun api, nyanyi ramai-ramai, gelak-gelak, penat dan membuta. Esok turun hiking balik. Tervaekk punya nasionalisma!

p/s: Gua ingat tahun ni gua nak bakar bendera Indonesia lah menjelang merdeka. Amacam? Ada bran Apit?

10 ulasan:

MOFASAD berkata...

nak ajak bakar jangan lupa

taik sila kumpul juga ok.

J. Love berkata...

yang. myvi golf gti mana nak beli? sama harga ke dgn myvi se?

AlexiaAqram berkata...

@mofasad

aku salute kat ang lah kalau ang dapat kumpul tahi 15 kilo. hahaha!

@j.love

sayang, bukak majalah KERETA ok. ada tulis harga on the road sekali. bukan setakat MyVI Golf GT, Putera Skyline ada, Kancil Alfa Romeo dan tak lupa Iswara BMW.

Myth berkata...

sumpah malam merdeka tu kau boleh cari aku kat Mcd Pandan Mewah..

study dowh...ada test...

AlexiaAqram berkata...

giler ah study kat Mcd.

Myth berkata...

haah.

aku bangla + indon +gila

hahaha

Penulis.Sahaja. berkata...

celaka. aku nak bakar bendera indon sambil kata, aku ingat ni mercun raya.

AlexiaAqram berkata...

ah, kejap. aku amek lighter. eh, dah bakar? lahhh.

haha. tervaekkk lah pit!!

fndrocka berkata...

aku biasanya tengok tv ja...ada konsert live!

AlexiaAqram berkata...

@fndrocka

ok. point nomor dua pak.