September 04, 2010

Isu Hari Ini 4

 Usaha Jaya Bakti! STARP forever!
Pengetua Rasis dan Namewee.
  1. Pengetua Rasis? Cakap baik sikit. Pengetua tu pengetua sekolah aku. Aku sekolah situ dulu masa form 1 to form 3. Korunk tak kenal lagi sekolah tu macam mana, jadi jangan sembang kencang beb. Korunk bukan tahu pun sekolah kat Kulai ni memang rajin bergaduh Melayu dengan Cina. Sebab Kulai kawasan majoriti Cina. Budak Melayu kena jadi Ultra untuk survive, kalau tak memang kena pijak kepala dengan Cina. Lu tak kenal budak Taib Andak hati kering macam mana. Lu tak kenal rempit Cina RG macam mana, budak2 KY macam mana. Lu orang tak pernah kena rasis oleh Cina macam gua pernah rasa.
  2. Dulu ada sekolah kena bakar, sekolah kat Kulai gak. Budak Cina bakar bilik guru sebab tak puas hati cikgu sekolah tu report polis sebab budak cina ni bergaduh bawak parang depan sekolah. Mentang-mentang budak tu anak tauke TOTO, ada link gangster. Kes tu senyap je lepas tu. Takde nak sebut rasis-rasis ni. Padahal sebelum budak tu bakar bilik guru, dia pergi spray kat dinding tulis 'Cikgu Melayu babi!'. Haha, gua tau lah. Sebab sekolah tu sebelah rumah gua.
  3. Korunk tak kenal lagi cikgu Maneswaran kat sekolah yang tengah panas ni lagi rasis sebab panggil kawan aku 'Melayu Bodoh bahasa Inggeris'. Siap kena penumbuk tu kawan aku, bergaduh dengan cikgu. Budak tu tak amek tindakan pun, redha dan pasrah kena belasah.
  4. Yang dalang buat report polis pasal pengetua rasis tu si cikgu Maneswaran lah. Dia hasut budak India buat report. Padahal pengetua tu cakap sikit je pasal kereta Proton, habes si Maneswaran ni nambah-nambah dalam report polis. Mana taknya, dulu cikgu Maneswaran tu pernah masuk paper Harian Metro sebab kena tumbuk dengan budak Cina. Sumpah gua nampak depan mata gua sendiri cikgu tu bertumbuk depan tandas. Cikgu2 yang Melayu ni pun bukan suka sangat dengan cikgu Maneswaran sebab eksyen sangat dengan English dia. Sama la dengan cikgu Tamilselvam. Oh, cikgu tu cikgu English aku gak. Thanks cikgu, thanks sebab popularkan nama sekolah. Korunk tak rasa Melayu dan Cina gaduh, India ambil kesempatan. Pergh, demm gilerrr.
  5. Namewee tu budak Muar. Dekat je dengan rumah aku sekarang. Dia duduk Bakri, sekolah cina, belajar Taiwan. Dah nama belajar Taiwan. Kalau tak mengarut, tak sah. Grow up Namewee, sampai bila kau nak fucking2, rapping2?
  6. Lu ingat sikit Namewee.. Budak2 gangster Sg Abong yang kerja TNB dah lama nak cari lu. Lu mana pergi? Takot balik Muar ke? Lu balik sini, siap lu nanti.
Cina masuk surau beri tazkirah.
  1. Takde masalah bukan Islam nak masuk masjid dan surau. Di alu-alukan. Cuma agak kelakar lah kalau bukan Islam masuk masjid dan surau sebab nak beri ceramah dan tazkirah. Memang tak boleh blah. 
  2. Agak-agak lah kalau ye pun nak cari populariti. Rumah Allah bukan tempat nak popular bai. Nak popular, pegi pub lah. 
  3. Ni kalau Ustaz Kazim Alias bagi ceramah pasal benda ni. Mau lagi bisa telinga kome semua. Teruk gilerrr.
  4. Yang PAS ni pun satu bengong tak sudah. Kan Sultan Selangor dah marah.

p/s: Ok Don. Gua dah tulis. Amacam? Eyh, kalau gua nak cerita pasal Ketua Polis Kulai dulu kena bunuh kat rumah sebab gangster Cina tak puas hati rumah kuda banyak kena rush boleh tak?. Tapi, tak payah lah. Rasis-rasis ni mengarut je.

    12 ulasan:

    Fiq berkata...

    tringat kisah2 samseng area bt pahat buat aku cuak nk dtg johor.hahaha

    takkan la cina nk bg tazkirah/peringatan. agama pon dah sah2 lain.sultan bengang sebab cina tu tak tutup aurat. bik mama pakai tudung-tak-cukup kain boleh plakk bg ucapan dlm masjid/surau..

    politik malaysia lagi rasis aka mengarut!

    AlexiaAqram berkata...

    @fiq

    aku nilaikan, bukan sekadar aurat. tapi ucapan meraih populariti yg di sampaikan waktu tu.

    tapi,

    bik mama standard ahh. bini PM.

    'laki aku PM, berani apa diorang nak kata?'

    bik mama puaka 2 kali 5.

    E.I berkata...

    buat gua takut je.

    gaduh2 bukan jiwa gua

    apan berkata...

    aku nak tau psl cerita cikgu tu.aku tanya mirul, dia suruh tanya hang.aku taktau tapi nak tau weh.


    raya mai la sini.haram takmau turun lg dah.sombong hang noo ngn aku skrg

    AlexiaAqram berkata...

    @E.I

    org pempuan kalau ada jiwa gaduh. baik join army.

    @apan

    ha. raya baru cerita lahh. takde sombong nya yob. hidup teruna biasalh.

    hamzah ian berkata...

    cun.. gua suke.. bab namewee gua dah boring..malas nak layan

    J. Love berkata...

    rasis-rasis ni mengarut je. semua bangsa sama je. there must be a starting point. sebab tu difference in races is such a big issue.

    mana starting point, lu pikirlah sendirik.

    hamzah ian berkata...

    buat bodoh dah la.. lagi buat bantahan lagi la ramai org racist

    AlexiaAqram berkata...

    @hamzah ian

    orang malaysia sekarang di sogok dengan video, iklan yg bukan bukan.

    @j.love

    fuck yeah!

    The Poyo Me berkata...

    holy hell it's da truth!

    skola lu sebijik skola wa.

    mana taknya cikgu jadi ultra malay. read: racist. read: defensive

    ak benci budak2 camni. skit2 main race card. macam xde isu lain boleh main.

    AlexiaAqram berkata...

    @the poyo me

    budak sekolah biasa mcm kita je tahu situasi negara ni mcm mana. budak mrsm, sbp, sekolah agama, sekolah private apa diorang tahu. duduk sama bangsa ramai2. mana tau susah senang hidup berkaum.

    Cheq Tun berkata...

    racis2 ni malas ar nak campur.

    pasal namewee tu terutama video pasal tnb tu bab dia mencarut bagai tu mmg aku tak setuju la. tp dasarnya yang dia komplen tu memang betul. itu realitinya cara melayu bekerja. Toksah nak ambik hati sangat sedangkan mmg betul gitu hakikatnya.
    sedap weh makan pisang tgh keje. mulut bersumbat pisang pun boleh layan customer. duduk bersidai masa keje.

    kebenaran mmg pahit orang melayu nak terima.