September 08, 2010

Pusara Virus Idea Konspirasi


 1. Rakyat Amerika sudah lama mengkaji isu Freemason dan Illmuniti. Mereka sudah 10 tahun kedepan lebih dari kita di Malaysia. Masakan tidak, apakah mereka tidak langsung mempersolkan kewujudan simbol segitiga pada wang 1 Dollar mereka? Mestilah tidak. Mereka sudah lama mengkaji hal ini. Sekali mereka jumpa benda pelik pada identiti negara, mestilah mereka lebih awal dan bertanggungjawab mengkaji dari kita.

2. Tidak hairan banyak video penjelasan atau 'reveal-video' yang dirakam, banyak yang dirakam pada seawal 80an sehingga 90an oleh rakyat Amerika sendiri. Banyak video 'reveal-conspiracy' muncul pada tahun-tahun itu atas sifat ingin tahu beberapa rakyat Amerika yang mahu mencari rahsia negara mereka sendiri.

3. Persoalannya, kenapa kita lambat mengetahui? dan yang paling penting, sudah sejauh mana kajian dari pengkaji Amerika? Dan apakah penerimaan rakyat Amerika dulu dan kini dalam isu ini?

4. Cuba bayangkan, segala reveal-reveal itu didedahkan pada umum di negara Amerika? Apakah jawapan dari kerajaan Amerika bila ditanya 'Kerajaan USA bersengkokol dengan Iblis?' apakah jawapan mereka lagi jika ditanya 'Apakah benar konspirasi ini?' dan 'Apakah maksud sebenar lambang segitiga di setiap duit dollar Amerika'?

5. Jawapannya, kerajaan Amerika tidak menjawab. Sebaliknya membiarkan rakyat terus mempersoalkan sehingga rakyat Amerika bermain dengan persoalan sampai ke tahap rakyat Amerika hidup dengan persoalan. Apabila hidup dengan persoalan dengan isu ini, reaksi rakyat Amerika dalam isu ini majoritinya ialah 'mula-mula saja ambil tahu, dah lama-lama sudah tidak peduli isu ini' dan membiarkan 'sama ada benar atau tidak' adalah bukan masalah setiap individu rakyat Amerika.

6. Kesannya, mereka hidup dengan di manipulasi kan oleh sesuatu pihak tanpa persoalan.

7. Saya bagi contoh untuk anda fahami, 'Apakah sumber eksport budaya utama Amerika pada masa ini?' Jawapannya, mudah. It's absolutely Porn. Atau Video lucah.

8. Sedangkan, bagi sebuah negara yang mendukung 'In God We Trust', negara Kristian. Porn merupakan satu perkara yang illegal, atau salah di sisi undang2. Tapi, sebab kerana mereka sudah lama terbiasa hidup di manipulasi konspirasi. Porn telah di-legal-kan sehingga menjadi profit bagi rakyat Amerika yang mengusahakannya.

Fenomena Illuminiti Card Game yang melanda Amerika sekitar 1995. Dah main, baru tahu it's already there!

9. Anda faham? Kerana sudah habis persoalan, gosip, dan konspirasi. Rakyat Amerika sudah terbiasa dengan perkara-perkara yang sebenarnya illegal.

10. Dan Malaysia, juga sedang ke arah sikap terbiasa membiarkan kesalahan. Di mana sekarang ini, ramai rakyat Malaysia berada dalam kelompok mempersoalkan, kritik, komplen, pendedahan konspirasi dalam pelbagai isu. Tapi, bila isu itu berlalu, rakyat Malaysia akan 'terbiasa' dengan isu dan hidup dengan isu.

11. Tak faham lagi? Ok, kita reverse masa. Cuba lihat pada sekitar tahun 2002 hingga 2004. Kita di kejutkan dengan video lucah Pramugara Terlampau. Satu Malaysia kecoh. Tak terfikir untuk merakam aksi hubungan seks sendiri pun pada pemikiran rakyat Malaysia. Tapi, bila didedahkan pada umum isu itu. Ia merupakan sejenis idea sebenarnya. Ramai orang condemm the issue. Ramai orang tak boleh terima dengan perkara aib seperti itu. Tak masuk akal untuk di dipertontonkan.

12. Baiklah, sekarang kita kembali pada tahun ini. Apakah reaksi kita bila di tanya pasal porn dan 3gp seks? Majoriti orang kecuali moralist yang sedikit akan berkata, 'Biasalahh'. Malah, bilangan mereka yang menonton porn di Malaysia juga tak terkira ramainya. Hinggakan kita boleh buat satu statement 'Adalah perkara normal untuk tengok porn lagi-lagi orang lelaki'. Nampak tak beza di sini? Mula-mula dulu kita kata tak masuk akal, sekarang kita sudah terima dan hidup terbiasa dengan porn tanpa komplen.

13. Dan, masa kini. Idea porn yang hanya untuk lelaki telah menjadi virus kepada orang perempuan. Bilangan penonton porn orang perempuan meningkat. Orang lelaki masih menonton porn? Tidak, itu perkara lama. Orang lelaki sekarang mula mencari seks.

14. Perhatikan idea ini kembali secara berturutan. Dari pemikiran bersih, kepada satu teknologi rakaman, kepada gambar telanjang, kepada idea merakam hubungan seks, kepada video seks yang tersebar, kepada satu kejutan budaya, kepada bilangan kejutan yang meningkat, kepada kebiasaan hidup dengan kejutan, kepada menerima budaya kejutan, kepada mengamalkan budaya kejutan, dari menonton porn kepada mencari seks, dari seks halal kepada seks tidak halal, dari pelacuran kepada human trafficing, dari straight sex kepada bi-sex atau homo-sex.

15. Mengejutkan? Atau baru terfikir?

16. Jadi, sama seperti isu Freemason dan Illuminiti. Kita kecoh sekarang, sedangkan ada pihak lain dah lama kecoh. Pihak lain dah sampai hidup dengan Freemason dan Illuminiti secara halus dan rela. Kita juga bakal akan menjejaki mereka tak lama lagi. So, stop talk shit. Lets we remain our path to the true-path. Protect our solat. Leave all this matter. Ignore it. Don't let the idea became as a virus into your mind. Once you start talking, you will addict it. This is reverse-psychology from unknown. Dan betullah kata nabi, fitnah Dajjal memang hebat. Kepala otak lahanat tu memang sukar nak predict kalau tak hati-hati.

p/s : Rasa kelakar bila ada orang assume iklan raya sampai ke tahap bukan-bukan. Trol tetap troll, rage tetap rage.

4 ulasan:

J. Love berkata...

hi yang. ada 3gp baru?

AlexiaAqram berkata...

haha.

belum ada. bulan posa rehat jap.

Hellioz berkata...

kerna terbiasa...

3gp pe yg hot skang hah?
berkurun gwa xtgok

gyahahahahha~

AlexiaAqram berkata...

@hellioz

lu dah up, layan vivid je lah. apa brg tgk 3gp lagi.

mwahahahaha!