September 02, 2010

War Upon Us

Nak sembang apa lagi. Ok, gua sembang pasal perang, military operation and future expectation lah. Senang cakap pasal masa depan negara kita. Masa depan Malaysia yang lu orang semua sekarang berseronok dengan materialistik. Berseronok dengan Facebook, berseronok dengan cinta, berseronok dengan bola dan sebagainya. Tapi, sayangnya itu semua sia-sia bila lu orang tak buka mata besar-besar, tak baca newspaper, sekadar balik-balik bukak Malaysia Kini, Harakah dan Tukar Tiub yang di penuhi putar belit Hishamudin Rais dengan fantasi tak boleh menerima hakikatnya itu. (series, gua tak suka si hisyam sebab dia membawa ideologi komunisime dalam perjuangan).

Benda-benda yang korunk nampak dalam kronologi kontroversi negara semuanya berkaitan satu perkara saja. 'Negara yang tidak stabil politiknya, mudah di kalahkan dalam perang'. Ingat, tanam dalam-dalam ayat ini dalam kepala otak. Lu orang kena kenal siapa musuh lu. Jangan jadi bullshit lah kalau lu kata lu takde musuh, lu nak jadikan musuh sebagai kawan. Fuck off! Lu kata nak ikut tauladan Rasul, nak ikut cara Rasul. Tapi, lu tak nak pulak terima hakikat bahawa Nabi Muhammad pada era pemerintahan pun ada musuh. Kalau Rasuluallah takde musuh, tak timbul lah cerita Abu Lahab dan Musyrikin. Eyh, tak timbul lah invasion Empayar Rome ke atas tentera Islam dalam penaklukan Jerusalem dan Konstantinpole. Baik macam mana Nabi Muhammad, baginda ada musuh, dan baginda berfikir dengan cara manusia. How to eliminate the enemy?

Ok, berbalik pada story 'War Upon Us'. Kita semua di lahirkan pada zaman kemewahan. Lu orang takkan rasa perit perang macam mana. Lu orang pernah pegang senjata? Pernah pegang pedang? Pernah memanah? Tak punya. Takde skill dalam kehidupan dan hidup lu hanya di sia-siakan dengan benda-benda yang meringankan kerja yang akhirnya membuatkan lu malas. Lu orang boleh berdegar-degar cakap PEACE. Islam brings PEACE. Humanity. Dan segala benda alasan untuk STOP THE WAR or PREVENT THE WAR. But, thats all is only theory. Series shit gua cakap. Itu teori. Hakikatnya, dalam mana-mana sejarah. Perang adalah kemestian. Fight to the death. Lu orang takkan boleh buang istilah perang dalam kamus. Perang adalah jalan terakhir. Tapi, best options untuk menamatkan segala-galanya. Diplomasi adalah langkah pertama. Ignoring adalah diplomasi. Tapi, bila diplomasi tak berjalan. War yang akan take cover for solution.

So, bercakap pasal Malaysia. Lu orang kena realize that our priority for loyal is not for government. Not for Prime Minister. Not for Ketua Pembangkang. And absolutely not for Nik Aziz, Lim Kit Siang, UMNO, PAS, DAP, PKR, Bik Mama and so on so on. But, our priority for loyal is to the King. To the God. To the land. And definetly for our races survive. Malaysia adalah negara yang banyak bangsa lain mahu kan tanah ini di miliki. Miliki dengan menjajah, merampas dan dan menakluk pemikiran. Our land has been invaded since before Jesus had be born. Bermula dengan Majapahit, Siam, Portugis, Belanda, British, Jepun dan akhir sekali Komunis. Takkan lu orang tak nampak yang tanah ini sangat berharga bagi mereka? Kalau tanah kita tak berharga, kenapa kita kena di jajah oleh banyak penjajah?

War Upon Us bermaksud kita akan berperang sekali lagi dalam masa terdekat ini. Pemikiran kita sekarang sedang lemah. Materialistik. Too much politik. Too much hatred. Too much komplen sana-sini. Semua itu melemahkan negara kita. Dan dengan gaya sekarang, gaya yang tak bersedia. Kita bakal kalah.

Tapi, sapa nak kalah? Gua tak nak kalah. Lawan tetap lawan. Sebab tu gua defend government sekarang. Gua defend bukan sebab gua suka sangat atau taksub dengan kerajaan. Bukan sebab gua balaci UMNO. Tak, gua buat sebab nak mengurangkan kelemahan negara gua. Kadang-kadang gua tengok ahli politik pembangkang ni memang macam bahalol jugak, sebab suka sangat komersil gosip, rumors and anything yang menampakkan negara kita lemah pada luar negara. Lu orang kena ingat, when you says government is weak to the outsiders, the outsiders will think that our country is weak too and also included our supreme leader, the King is weak too. Kan ke nama sial tu. Lu tak nampak pasal lu duduk dalam negara. Tapi, mereka yang berjiran, yang bermusuh, they all saying like that. Bukannya gua tak nak terima hakikat yang kerajaan adalah lemah, yes it is weak. But, it's better if you keep cool down and let solve that problem in private way. Bukannya dengan buat video di YouTube, rapping2, fucking2 and so whatever itchy things. Bagi satu dunia tahu. Lagi tak boleh blah, lari ke UK and made negative news to our country. Bloody hell?? Satu dunia gelak weyh. Kita je tak tahu.

Persoalannya, siapa musuh kita? Adakah bentuk musuh kita datang dari sebuah negara? Atau sebuah pakatan negara? Sebuah agama? Sebuah bangsa? Atau sebuah Hidden Hand? All Seing Eyes?

Sekarang ni Spratly Island tengah nak panas. Nak eliminate Navy China bukan senang. Indonesia pun panas jugak. Belah selatan Thai pun kalau rebel masih berjalan, Malaysia bakal kena heret. Tak masuk lagi belah Abu Sayyaf belah Filipina. Singapore pun tak habes2 nak tunjuk terer. Operasi Gulf Aden pun masih berjalan. Thanks lah pada GGK dan PASKAL yang menjadi kegerunan pada banyak outsiders army yang rasa teringin nak takluk Malaysia tapi still consider to that two elit commando is still hard to defeated.

Kalau kita cakap musuh negara kita datang dari sebuah negara. Singapore, Indonesia, Thailand and Filipina adalah possiblity yang besar. Menjadi sebuah pakatan. Jika sebuah agama. Of course agama Buddha dari Thailand dan Kristian dari Filipina. Jika sebuah bangsa, terus terang gua cakap, memang bangsa Cina. Seluruh South East Asia ni ada bangsa Cina di setiap negara. Buka mata besar-besar. Good Chinese is okay, but bad Chinese, how do you care?

Yang penting, our military needs revolution. Our people needs revolution. Tak perasan ke keperluan military kita sangat lemah? Paling simple punya soalan, kenapa kita tidak mencipta weapon kita sendiri? Kenapa mesti beli? Kalau 50 tahun kita boleh buat Twin Towers, cepat punya kemajuan, takkan lah sebiji jet pejuang pun tak boleh nak buat? Sebiji tank? Even sebiji rifle cap Made in Malaysia? Oh, come on lah. Lembab gila rakyat Malaysia ni. Nak buat senjata pun tak sempat nak buat? Mana ahli weaponize kita? Graduan mekanikal punya banyak menganggur, tapi mana entah. Semua banyak rebut makan gaji buta. Haihh. dah lah, rimas gua nak cerita panjang2. Esok lusa gua sambung lagi kalau gua ada mood. Chalo!

3 ulasan:

J. Love berkata...

gua rasa rakyat kena rajin bersuara. itu je. despite not being a pro-govt, whichever politician yang buat bising tapi isi takdak, kalau takde rakyat bersuara, lagi lah naik lemak.

sekarang dah ramai yang berani tinggi suara pun masih naik lemak, apa lagi kalau takde complaint on how they manage the country i.e. people.

sacred quote by Vendetta, people should not be afraid of their governments. governments should be afraid of their people.

tapi u can't deny lah. politic buat orang berpecah belah. and additionally in malaysia, most politicians lebih gusar pasal poket sendiri. sebab tu lah susah orang nak sokong whoever unless kalau ada benefit secara individual. nobody cares for others anymore.

but i dont agree on ur views pasal perang. no, definitely not. and also that our loyalty should lay also for the sultan. fuck this shit lah.

lu nak defend govt sekarang, diorang tadbir negara dah lebih 50 years. but if singapore nak declare war upon us, we should be scared shitless. because we stand no chance. seriously.

so give way. give time. we'd revolutionise. to whom? i think u get what i mean.

AlexiaAqram berkata...

'sacred quote by Vendetta, people should not be afraid of their governments. governments should be afraid of their people.'

gua dah tgk vendetta tu bnyak kali. akhirnya, gua menyimpulkan :

yeah, we should not afraid, but we still need to respect to government on good thing that they have done to us.

and, yeah. politic can separate people. it is disease now.

darling, u don't know how the system working on right now. if you know exactly like i know, u will do suicide.

we create a revolution because we want to protect our faith. to protect our fate. to give a new reform to our hope on God. if we still stuck in this situation right now, i mean right now, people being hatred, political madness, and 3rd class mentality. in the end, the religion that we depends on it will stab our back from behind. because why? because it from our failure to explain to the people that there are more cruel enemy outside there which waiting us to rob our soul from our religion.

if that happens to you, what will you do?

Myth berkata...

mengenai ketenteraan yang kau sebut pasal senjata tu..

Kita memang ada kepakaran. Kita ada byk kepakaran. But sadly, bila kita nak buat research tentang sesuatu yang baru, susah nak dapat peluang dan duit geran.

Siapa yang buat research dapat keuntungan paling cepat, dia akan dapat geran, xkisah la projek bodoh pun.