Januari 20, 2011

V For Vendetta. H For Hellioz.

Hi! Gua Hellioz777. Gua helly, gua okay!

Dulu gua pernah cakap mengenai ramalan trend dunia maya yang akan di penuhi oleh fenomena orang bajek star. Sekarang dah terbukti dengan seorang makhluk bernama Mazidul Akmal.

Akan mencari identiti orang lain dan kesalahan orang lain sampai ke lubang cacing. Itulah Mazidul Akmal.

Si botak ini mula mengeluarkan sikap menjengkelkan dengan cuba stalk pasal blogger orang lain. Cari identiti orang lain. Motif? Gua tak tahu. Tapi gua nampak ia sebagai ugutan. Lebih utama, untuk push-pressure orang lain. Cuba bagitau aku kalau dia buat itu untuk kebaikkan? For what? Untuk angkat Helly jadi Prime Minister? Ahahaha, retard!

Dulu dia buat benda yang sama pada ThePoyoMe, sekarang Hellioz. Lepas tu, siapa pulak? Semua co-author blog relationship gua? A'ah. Lepas ni dia boleh bukak blog360. Stalk pasal blogger len 24-7 everysecond. Amacam?

Dunia maya adalah dunia polemik. Kita tak seharusnya memikirkan siapa yang menulis. TAPI KITA PERLU FIKIR APA YANG DITULIS.

Namun, ada ramai orang kini yang nak jadi hero. Popular di dunia realiti, mahu tunjuk hero di dunia maya. Macam budak-budak.

Jadi, untuk counter-back masalah macam ni. Gua minta korang semua pembaca tegar LensaRosak yang mengerti dunia kebebasan berinternet, yang memahami apa itu connected world between profile people and unprofile people, yang mengenali penulisan tajam Helly, yang mengetahui prinsip dunia maya, yang tahu apa itu freedom country, bersama lah kita menukar avatar profile blog kita kepada gambar hellioz. Itu saja. sebagai tanda sokongan. Gunakan nama hellioz dan pilihlah nombor apa yang korang suka. Just for fun, untuk 2-3 hari. Then kita datang ke blog si botak tu. Komen. Kita tengok, kalau ramai orang berprofile 'Helly' komen kat blog dia. Serius Vendetta!

Ini sebuah revolusi ringkas. Semua orang akan memakai wajah yang sama. Memang kita semua sama di dunia ini. Tapi, ada saja bangsat yang ingin lebih dari kesaksamaan. Contoh? Tu, dah ada depan mata.

Selamat berevolusi.

Hail Haige!

p/s : gua buat bukan sebab gua addicted dengan helly. tak tak tak. ia sebab gua motivated dan komited untuk protect our mankind and freeworld. sekian.

tambahan*

P/S 2 : DENGAR CERITA HABIS SEMUA KOMEN YANG ADA NAMA HELLIOZ DIA DELETE? AIK? PERSPEKTIF DIA ADALAH DELETE KOMEN? PANDAI PULAK NAK JAGA DIRI YE?? LEPAS NI GUA RASA NAK BUAT ENTRI SIAPA MAZIDUL LAH. SUKA SANGAT NAK KENAL-MENGENAL KAN? APA KITA KENAL DENGAN DIA DULU? AMACAM?

55 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

huhuhu.. menggelabah nampak? apa lagi tunjuklah skil gebang ko.. hehe..

hellioz777 berkata...

hahaha. kalaulah ada gambar rasmi untuk ANONYMOUS. dah lama gua pakai.

Tanpa Nama berkata...

"Terfikir, jika terlalu yakin dengan perspektif dilontarkan kekadang secara semberono di blog ini, mengapa tidak berani tampil memperkenalkan diri.

Be a gentleman.

I am still waiting for his response else I will expose his identity here"

sumber:http://www.mazidulakmal.com/

hehe..

hellioz2429 berkata...

atleast Hellioz tampil sebagai Hellioz.
not as anonymous or tanpa nama yang lebih kecut telur.
takut mazidul track kau apa? haha.

Tanpa Nama berkata...

hehe.. oooo.. takutnya!!! abis la mazidul track aku nanti.. ooo.. takutnya.. hehe..

-kecut telok!-

hellioz777 berkata...

gentleman dalam dunia maya macam tak masuk akal. kau boleh nampak ekspressi muka orang ke? gila hebat kau? ada pakai2 ke apa?

Tanpa Nama berkata...

apa bezanya hellioz dengan tanpa nama? kedua2 tidak dikenali bukan? apa masalahnya mazidul bertanya siapa hellioz? dia belum dedahkan lagikan? aku tak nampak masalah kalau dedahkan siapa hellioz sekalipun.. ada orang kesah ke siapa hellioz?

hellioz2429 berkata...

ya betul tak ada siapa kisah.
but, hormat lah privacy.
macam kau. kau guna tanpa nama kenapa?
tak mahu org kenal kau kan? privacy kau kan? takde siapa suruh kau reveal pun siapa kau. itu hak kau. kata-kata kau. pandangan kau. semua kau punya.
lain manusia lain pandangan.
jadi, begitu jugak terarah kepada saya.

hellioz777 berkata...

ada beza. ANONYMOUS lagi KEJI.

ia umpama syaitan. tapi tak bernama.

hellioz777 berkata...

pernah ke ada orang buat entri.

SIAPA TANPA NAMA?

kalau

SIAPA HELLIOZ, SIAPA PIPIYAPONG. adalah logiknya untuk di refer.

SIAPA TANPA NAMA?

gila!

tira azhar berkata...

vendetta betul sekarang ni :)

PointBlankRambler berkata...

okeh. gua mula terasa bahang peperangan epik bakal bermula.

may the best men win.

gua berada di sebelah pihak hellioz.

viva la revolucion!

Tanpa Nama berkata...

Ada masalah ke kalau guna tanpa nama? Bukan kau kata yang kita perlu fikir apa yang ditulisnya?
Hormatlah privacy?? Hahahah.. seperti mana tuan tanah hormat privacy orang lain? hahahahah.. Tuan tanah ada hormat privacy orang lain? :)

hellioz777 berkata...

ada beza. orang bangang je pakai TANPA NAMA.

Tanpa Nama berkata...

mana kau tau orang bangang pakai tanpa nama?

Tanpa Nama berkata...

meroyan sudah.. hehe..

hellioz2429 berkata...

you have issue man.
mungkin dulu tuan blog ada buat salah dekat kau.
kau rasa hina gila.
rasanya tak boleh maafkan dia dah.
lepas tu, kau nak kondem saja apa saja tuan blog ni buat.
kalau betul itu yang kau alami sekarang ni, kau betul2 ada isu.

tapi kalau tak. tuan blog ni langsung tak pernah kacau kau. tp cuma kau dengki dengan dia, you have a bigger isu man.

Tanpa Nama berkata...

apa bezanya hellioz dengan tanpa nama? kedua2 tidak dikenali bukan?

ada beza. ANONYMOUS lagi KEJI.
ia umpama syaitan. tapi tak bernama.
ada beza. orang bangang je pakai TANPA NAMA.

Itu sahajakah?

Hellioz999 berkata...

@tanpa nama

kau kena faham. pendedahan identiti seseorang bukanlah sesuatu perkara yang boleh diambil mudah.

dalam dunia blogger ni, even nampak macam tak ada outline, tapi ada sesetengah perkara yang kau kena respek - perspektif seseorang, privasi seseorang, penulisan seseorang.

pada aku, ideologi yang disebarkan melalui tulisan tak perlukan identiti, tak perlukan jasad. sebab jasad akan mati, tua dan cacat. ideologi? akan terus hidup, selagi ada pendukungnya.

dan kalau kau terus berbicara macam orang tak ada akal, aku cadangkan kau senyap dan tengok jelah.

this is not your war to fight.

hellioz2429 berkata...

this is not your to fight.

hellioz2429 berkata...

eh salah pulak.

this is not your war to fight.

Tanpa Nama berkata...

No.. i dont have any issue with you guys. aku baca blog mazidul, aku baca blog hellioz, blog tuan tanah.. dan lain2 lah.. dan aku tak nampak apa masalahnya kalau mazidul bertanya siapa hellioz. Atas semangat setiakawan, kau cuba back up hellioz dan cuba mewujudkan satu serangan ke atas mazidul. Perlukah? Sedangkan pada aku issuenya, cuma bertanya siapa hellioz? Dan sekarang dikatanya its not my war to fight? Perang apa pulak ni?? Haih..

Hellioz berkata...

ni hellioz ni
nk kenal gwa buat apa?
gwa bukan artis mahupun sucky politician pon lu nk kenal.

if u can use tanpa nama as your id,
whats the problem of using hellioz anyway?

hellioz777 berkata...

kenal dengan cara mengugut?

budak sekolah boleh lah bai.

Tanpa Nama berkata...

Hellioz kan budak skolah..

hellioz333 berkata...

tanpa nama, jangan lupa beli cermin ya, sayang.

bila menghentam jangan lupa pakai otak kau, ya, sayang.

privasi, identiti, diselongkar, apa makna tu? tercabar? terhentak? terpanas punggung?

hellioz333 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
hellioz777 berkata...

mana kau tau dia budak sekolah?

kau ada pakai2 ehhh? heheh

hellioz777 berkata...

helly 333. apa kabor! lama tak jumpa nooo.

hellioz333 berkata...

tanpa nama, bagi aku mazidul hanya memercikkan api. kau tak nampak lagi?
dulu dia kecoh dengan isu follower perempuan bertudung follow blog gay and then letak kat blog, letak blog perempuan tu, letak fb dia? kau tahu maruah itu letak di mana?

pakai otak sikit, Tuhan bagi otak untuk fikir, bukan perhiasan.

hellioz333 berkata...

tau xpe.hai helly 777. haha

hellioz777 berkata...

tervaek lah intipati kau helly333. i like!

Hellioz999 berkata...

gilalah - sume avatat helly kot kehkehkeh

rasa macam v for vendetta plox LOL

hellioz333 berkata...

haha. tanpa nama tengah berehat.erm. ke tengah makan popcorn? atau sembunyi belakang langsir?

Myth berkata...

i knew this gonna happen,,,its been a very long time...

Yatre Hayati berkata...

Omeeejeee banyaknya nama hellioz!!! kah kah. hye abam-abam nurakka

Tanpa Nama berkata...

"Setiap penulis mempunyai pandangan tersendiri, tercetus dari mindanya. There is no problem about that at all.

Jika dia mahu menggunakan perkataan lucah untuk melambangkan pandangan itu, go to hell with him! Why should I care?

Namun apabila dia memperlekehkan buah fikiran orang lain, kemudian begitu riak dengan tindakan itu then I really want to know who they are or he is.

That is my perspective, what is yours?"

sumber : http://www.mazidulakmal.com/

-kirim salam pada Hellioz-

wahahaha.. kecut telok!

penjejak bayang berkata...

dalam internet..mana ada privacy...kalau nak privacy..buat private la...

fikir fikir la sebelum menulis...satu dunia boleh baca ooooiiiii

Cob Nobbler berkata...

LOL!Alexia gua sudah pening la.Wadehel ni?

Semua nak di999kan - apa yang tinggal untuk kita weh?

Mazidol - just do your job.Pergi kerja la.Oh ya lain kali kalau nak stone dadah cam dulu jangan join rancangan 999.Kes dadah dulu dah setel ke belum?

Anyway,blog is for people to express their feelings.Tak suka - hujung belah kanan tu ada butang pangkah.Aku tak suka serbanistas aku tak baca pun blog dorang.Sama la - kalau tak suka Hellioz jangan la baca blog dia.

Freedom of speech ni senang je.Lu tak suka lu boleh pangkah je kat internet.Tak payah masuk.Ni korang asyik kerja serang menyerang.

I'm at Hellioz side brah!

theblabber. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
theblabber. berkata...

well, im neither on hellioz nor mazidul's side. sama macam komen kat atas ni, kalau suka, baca. kalau tak, tekan butang pangkah. la ikrohafiddin.

dan tak perlu apa semua yg kita tulis mesti dipersetujui oleh semua orang.dan kalau orang tidak bersetuju, thats their right. tak perlu nak melenting. their perspective.for me both, hellioz or mazidul, ada yang aku setuju dan ada yang tidak berapa setuju dgn apa yg depa tulis.

bg aku senang.what u give, u get back. hari ni kita buka aib orang, esok lusa Allah buka aib kita pula.tak perlu nak jilat bontot for the sake of nak naikkan the so-called traffic. that's lame.

p/s: asek cerita pasal gay, bosan juga. kadang kita terlupa kot yg kita juga punya anak/cucu. Allah tu maha kaya kot? hari ni kita kondem orang, esok lusa Dia balas dgn cara yg sama (atau mungkin lagi hebat). oh ayat terakhir ini tidak merujuk kepada mana2 pihak.

lucifer berkata...

ayat penjejak bayang paling lawak dow.

Naqib Mohamad berkata...

hell yeah to hellioz! ada chance masuk rancangan dia tak? HAHAHA

penjejak bayang berkata...

lucifer...macam nama syaitan je :D

aku cakap betul bro, mana ada privacy dalam internet.. dah la ko pakai blogspot.com kan, free lak tu..


pastu nak tulis suka suka..orang komplen terasa hati...habis tu..nak tarik orang ke blog..nak cari duit..

pelik kan..

satu dunia boleh baca ooooo

Sca Ndx berkata...

ada stalker teruk hellioz.

hellioz777 berkata...

nami.

ni namanya revolusi ringkas.
v for vendetta.

semua org memakai avatat yang sama.

lucifer berkata...

penjejak bayang. 1. kau tipikal. sebab dengar nama aku macam setan. tapi apa maksud lucifer?

2. aku tak kisah kau letak nama apa. aku tak kisah kau ni tikus ke apa.

3. memang tiada privasi, letak gambar pun tiada privasi. tapi kan? aku cakap komen kau lawak sebab kami tak meletakkan identiti dekat blog, kenapa mahu selongkar abis2? kami sangat menarik ye?.

4. kau cakap pasal duit. pasal tarik orang dekat blog. pasal orang komplen. der, kau baru start baca blog ke? kalau terhegeh nak duit, nak tarik duit. ada 1000x lagi ganda cara lebih baik dari itu. dan memang bagi 1 dunia yang nak baca. tak nak baca tekan x. sebab makan durian, kalau ter'demam tu tanggung sendiri. risiko.

:P

leplep berkata...

mazidul ni sunyi sebenarnya..


ok,tu je komen gua..


woi,gua malas log in blogger account ni..

Tanpa Nama berkata...

How's your war? dah menang?

una berry berkata...

tapikan, pelik
the other day when u used that girl's pic u said, "hey,it's a world without borders baby. anyone can use ur pic"

now orang nak question id blogger xboleh plak? it's his privacy?ada outline plak?which one ni bro?

I think mazidul pun boleh ckp
sukahati dia la nak korek dlm2 pasal blogger misteri ni. dia pun byk free time n tertarik nak merapatkan ukhuwah sesama blogger or curious nak tau org yg byk bg respon extraordinary kt blog dia

so chill je lah.

AlexiaAqram berkata...

nope. aku tak sentuh pun pasal privacy. check back my entry. and check his entry too.

don't you see mazidul is trying to threat hellioz by leak of some info?

it's different between threat and privacy. btw, for ukhuwah? haha, nak terberak aku dengar. haha, you threating people and then you call it ukhuwah? HAHAHAHA!

Farah W. berkata...

salam.

okay nak tanya dah berapa berblog sebenarnya?

isu anonymous ni kalau dalam blog ni dah jadi masalah dah bertahun2 dah.

baru sekarang nak kecoh kenapa?

blogger lain dah terlalu masak dan malas melayan dah karenah anonymous ni.

lagi elok kalau tak tahan sangat set je setting anonymous tak boleh komen.

pasal mazidul malas komen sebab mazidul pun tak menarik untuk di komen.haha!

Farah W. berkata...

*pembetulan:dah berapa lama

Hellioz berkata...

una
u make me lol
hard
like, #srsly

farah w
gwa syak lu xpaham hujung pangkal cerita

lenkali nk mencelah pon paling kurang paham la ujung pangkal
kah3~

both of u make me lol, fuckin hard
kah3~

eiffel berkata...

kahkahkahkah!!!hangat betol topik2 lu aqram!