Februari 13, 2011

Memilih BN/UMNO/MCA Pada Next Election?

Sebenarnya kalau boleh aku tak nak pergi mengundi. Sebab aku adalah supporters setia ISLAMIC REVOLUTION AND IMPROVISER. Sebuah pertubuhan yang mungkin akan menjadi perbualan orang ramai dalam dua-tiga tahun nanti. Tunggu je lah.

Aku akan mengundi BN dan UMNO. Bila rasa macam ada sedikit rajin atau keperluan masa pilihanraya nanti. Aku akan mengundi di P163 dan N50. P163 menemukan MCA (BN) vs DAP (PR). Manakala N50 menemukan UMNO (BN) vs PAS (PR). 

Jadi, sebabnya ialah ;

1. PAS masih berpakat dengan DAP dan PKR. Sebuah parti proksi/berambisi komunisme (DAP) dan sebuah parti campuran yang kaki kelentong satu habuk pun tak boleh pakai (PKR). Kalau PAS keluar dari Pakatan Rakyat, maybe aku akan memilih PAS.

2. PAS kat kawasan DUN aku macam lahanat mentaliti mereka. Masih lagi suka cat rumah kaler warna hijau. Letak bendera PAS sebesar-besar tidak di depan rumah serta pernah juga berperang mulut dengan imam masjid kampung aku sebab nak letak bendera PAS depan pintu masjid. WTF? Kenapa mentaliti  PAS suka show-off seolah menunjuk mereka rare macam dia sorang je ada parti?. Aku lihat sebenarnya ramai saja hardcore UMNO kat kampung aku. Tapi, takde pon yang nak letak bendera UMNO depan rumah. Tak perlu letak pun, tak perlu show-off sikap kepartian sangat. Tak bawak ke liang lahad. Tapi, kenapa ramai orang PAS macam tu eh? Mentaliti kampung sangat kah?

3. Lagi satu mentaliti yang aku kurang suka mengenai PAS di Johor ialah ramai antara mereka ni kaki kencing. Pakai jubah tapi kaki kencing. Join tabligh tapi anak bini terabai. (cerita lain). Tentang kaki kencing, ibu aku sendiri ada bagitau aku sewaktu pilihanraya lepas dia terjumpa ada sekumpulan pakcik dan pemuda dari PAS Reform sedang berborak-borak di kedai makan belakang tempat duduk ibu dan ayah aku makan. Ada seorang pakcik ni sembang kencang dengan pengikutnya dan berkata ;

"Alhamdulillah akhirnya Pulau Pinang jatuh ke tangan DAP. Barulah ada azan kat sana. BN sebelum ni haramkan azan kat Penang!", dengan yakin-yakin dia berkata.

Ibu aku yang sedang makan di depan berdesing telinga. Terus bangun dan beta balik pakcik tu dan berkata ;

"Pakcik tak usah lah nak membohong orang, saya ni orang Penang, bila masa takde azan kat Penang sebelum ni? Dah tua-tua macam ni ingatlah dosa pahala, sudah-sudahlah nak mengencing orang"

Terdiam pakcik tu dan kumpulan tu tercengang. Pakcik itu hanya berkata "Eh ye ke? Penang ada azan eh?". Kalau lah aku ada masa tu, memang aku baling je cawan kat pakcik tu. Hamjad betol!

4. Negeri Johor di bawah UMNO sudah kukuh penyebaran Islamik nya. Sejak dari 1960an, UMNO Johor telah menerapkan syariah Islamiyah dalam pendidikan rakyat Johor. Sebab itu sekolah agama di wajibkan untuk semua anak Johor mengikutinya di waktu petang selepas bersekolah kebangsaan di waktu pagi. Sekolah agama ini pula bersistem dan berakademik. Seawal umur 13tahun, majoriti anak Johor sudah menguasai ilmu muamalat, munakahat, tasauf, jenayat, pembacaan dan hafalan al-quran, hadith dan tafsiran, sirah, tauhid, ibadat dan sebagainya. Padahal, jika di negeri lain. Sewaktu berumur 17 tahun baru nak belajar benda ni semua di sekolah menengah kebangsaan. Dan lebih teruk, ada yang bila masuk universiti baru nak tahu. Ish ish ish. No wonder lah, Johor kubu kuat UMNO la kan? Sebab UMNO Johor membawa syiar Islam yang bernilai, lebih bernilai dari PAS. Noktah. Tapi.. UMNO Johor je lah, UMNO tempat lain aku tak tahu. Keh keh keh!

5. Untuk kawasan Parlimen, aku rasa memang tak tergamak aku untuk mengundi DAP. Kenapa ye aku sangat membenci DAP? Adakah sebab aku membenci orang Cina? Takde ah, aku pernah cerita betapa aku ada hubungan akrab dengan jiran-jiran Cina sebelum ni kan? Ini hal berkaitan politik. Harus membincangkan mengenai ideologi. Sebab politik membawa ideologi. Dan, apakah ideologi DAP? Sosialisma. Ok, sosialisma sebagaimana? Liberal? OMG. Sosialisma gaya komunisma? Oh tidak!

6. DAP adalah parti serpihan komunisma. Aku tak suka komunisma, kau suka komunis? Suka dengan gaya sosialisma Lim Kuan Yew yang mengurangkan aplikasi Islam dalam kehidupan penganut Islam sendiri? Kau suka dengan ajakan seorang pemimpin cina sosialisma yang mengajak kau "kerja lebih penting maa, nantilah sembahyang lorhhh, abes kerja kita enjoyy". Kau suka? Bagusss. Aku nak tepuk tangan sikit. Tahniah kerana berjaya menempah tiket neraka tingkat 5. Itu semua kau akan dapat bila kau mengundi DAP.

7. "Tak caya lah Aqram, DAP lebih baik dari MCA lah, lebih Islamik. Cuba tengok Lim Guan Eng tu, Khalifah Umar ape?

pfffffttttttttttttt!! Lim Guan Eng Khalifah Umar? Mencontohi Khalifah Umar? HAHAHAHAAHAHAH! Percaya bodo-bodo lah kau dengan propaganda politik macam tu. Kat Pulau Pinang ni, stable lumba kuda makin besar, penjualan arak makin meluas, pemantauan/pencegahan orang Islam yang meminum arak tidak di jaga, kes khalwat meningkat, tarif air naik, pemansuhan diskaun bayaran tol penang bridge, harga barang mentah meningkat, kes  jenayah kongsi gelap menghantui masyarakat, kadar rating rasis meninggi, kelab malam tumbuh bak cendawan, nilai hartanah di monopoli..  Itu yang kau kata mencontohi khalifah umar? Bullshit!

8. DAP kat parlimen aku tak kool. MCA lebih kool, at least masa pilihanraya lepas ahli Parlimen Dato Seri Ong Ka Ting tu ada menjenguk kedai makan family aku dan makan sekali. Orang DAP? Langsung tak nampak muka!

9. Mengundi UMNO/BN sekurang-kurangnya mengelakkan Anwar Al-Juburi dari memegang jawatan Perdana Menteri. Adalah satu perkara kebodohan jika masyarakat tidak mengetahui kelentong dan kelahanatan Anwar selama ini. Tak mahu aku menggadaikan nasib negara di tangan orang bernama Anwar. Nak harapkan Nik Aziz, dia dah lama sangat la bro. Karang Malaysia jadi Mesir no 2 plak. Takkan nak bagi DAP punya orang, come on lah. Mana supportif kita pada seagama sendiri?

Sekian, wassalam dan asalamualaikom!

p/s : Jom buat pertubuhan baru yang aku cakap tadi nak? 
Apa barang Perkasa? Apa barang 3 line? 
Apa barang Suaram dan apa barang Hizbut-Tahir? Keh keh keh!

39 ulasan:

PointBlankShot berkata...

gua setuju dengan kebanyakan point-point lu bro.

tapi kan, kalau dah terlampau sangat sesuatu parti tu berkuasa, bukan ke diorang ni cenderung untuk malas bergerak lebih progresif?

mungkin sebab dah terlampau selesa pegang tampuk pemerintahan terlampau lama?

oh ya, point DAP berfikiran ala-ala komunis berasas. gua rasa DAP ni serpihan PAP Singapoh. ada betul ke?

PointBlankShot berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
y-A-n-A berkata...

yana bukan kaki plitik sebab banyak sangat main wayang.. suka PAS tapi sejak join dengan DAP n PKR, bnyak sgt berpihak pd benda yg bertentangan dgn Islam..

free compass berkata...

kan ada parti baru parti 'KITA', jom vote ramai2.haha

wasabi.senpai berkata...

i prefer IKRAM serpihan Ikhwan Muslimin by Hassan al-Banna =]

AlexiaAqram berkata...

@pointblank

aku pun sebenarnya bukan suka sangat dengan BN secara generalnya. lagi2 dengan sistem dan sikap mereka. jahanam. dan apa yang kau cakap tu betul, mmg akan malas dan tamak. sebab tu we need revolution and improviser. keh keh. and yeah, mmg serpihan PAP singapoh. dan PAP punya lambang dah terang nyata mcm nazi, dah mcm komunis. keh keh keh!

@yana

sebab itu lah, jika PAS keluar dari pakatan rakyat. maybe we can choose PAS yaww!

@free compass

haha. parti tu baru tubuh dah bergolak. tiga darab enam jugak.

AlexiaAqram berkata...

@wasabi

IKRAM by hassan al-bana? wow! i like hassan al-bana books and article. i have read it before this. he's ambitious!

afrohead berkata...

selagi PAS berkerjasama dengan DAP dan al-juburi, selagi itulah rasa hormat aku terhadap parti ini tidak akan kembali.

and wtf with penang tak ada azan? nak menipu biar berpada.

sedih aku bila pak lebai boleh cakap "alhamdulillah DAP menang"

*sigh..

una berry berkata...

peninglah
macam mana ni
nak vote sapa?

Fafa Meow berkata...

i agree dngn wasabi..kalau lah ade org IKRAM join pilihanraya..konfem aku undi dia..

eszol raar berkata...

u're being biased cause u r muslim

other points are accepted

AlexiaAqram berkata...

sbgai muslim, aku akan lakukan apa terdaya untuk movement religion aku.

andaikata aku buddha, aku pun akan lakukan yg sama. even christian too, and hindu and yes, including rael religion.

mmg biased. hal mcm ni tak terlepas dengan biased. normal.

fiQ berkata...

bro,ko pny point x cukop matang r..name je blogger yg mmpunyai 1028 pngikut..tp pk mcm bdk skola rendah lg..xsgke otak ko sbegini sempit?!! come on la ikram..try to outreach sources..tp aku xslhkn ko la.org johor mmg cmni.aku sdiri org johor pe.jawe beb..dr entry ko kali ni aku da bole agak da surat kaba ape ko bc,tv ape ko tgk, n sgkok ko tggi mane.hahahah! chow lu bro.saludos!

AlexiaAqram berkata...

aku rasa. kalau setakat komen bla bla bla tak matang, ngaku org johor bla bla bla TANPA BAGI POINT YANG BERNAS untuk oppose entri aku lagi MEMALUKAN kot?

Tanpa Nama berkata...

Negeri Johor di bawah UMNO sudah kukuh penyebaran Islamik nya

aku cm tak caya je ni. aku duk johor ni ade je aku jmpe budak 17 thn xreti bce Quran. kecik2 clubbing.. minum arak. duk kuar masuk hotel.. explain skit

AlexiaAqram berkata...

aku jumpa jugak. tapi bila tgk IC. aisey, bukan 01 kat tengah number IC dia la bro.

cmana tu?

aku ada jumpa jugak ada budak sampai sekarang tak reti baca quran. dak kelantan. mcm mana plak?

benda2 ni rawak. faham tak apa itu rawak? tak faham tak mengapa, nanti sila fahamkan ye tanpa nama.

Naqib Mohamad berkata...

pas ni agama ke parti nak puja sampai macam tuh?

hamjad tu ape? haram jadah ker?

AZMAN.NAIM berkata...

sya sendiri bukan suka sgt pada BN/UMNO, tp setakat ini itulah yg paling terbaik. Politik malaysia ni memang kotor brader2, jadi kenalah pilih mana yang 'kurang' kotor.

" JIKA JADI TAIK, JADILAH BAJA SEKALI..JANGAN HANYA TAIK SEMATA "

PKR? apa pejuangan mereka setelah anuar dah dibebaskan? memburukkan negara di mata luar? jual rahsia negara?? ( **ooopsss akta 88)buat kecoh? buat rapat umum tahap gergasi pastu lumpuh ekonomi negara ( dah macam budaya indonesia, semua nak mengaruk tp xda yg nak buat keja ). ingat, anwar punca ramai peniaga2 msia khususnya peniaga melayu bankrap tahun 98/99 dgn interest bank yg tahap nerakadunia. pastu siap nak deal dgn IMF. HAH penatlah aku nak cakap dgn korang! hapa pun xbleh! terang2 lambangnya mata satu pun sokong?? mana akal? mana akidah? harap je sibuk pasal iluminati kononnya ( kononnya knowlede dia tinggi laa )tp pasal ni x nampak lak?? dasyhat betol fitnah dajjal kecil nih. PARTI KENCING RAKYAT!

PAS? harap songkok haji tapi mencarut dalam masjid? kononnya negara malaysia ni sekular tahap celako katanya. maka diorg propose pentadbiran Islam katannya - itu xda masalah! tapi tolong buktikan lah dulu di negeri2 yg telah mereka pegang. lihat saja detail2 dasar parti PAS tahun 80an, sudah bercanggah dengan yg sekarang. isu perempuan tidak boleh jadi penjawat awam, ( abis tu kat tenang tu hapa??? ), isu haram berkerjasama dgn org kafir ( wtf, DAP itu hapa ? ) dan byk lg lah. jika benar mereka bawa islam, mengapa yg dari Hizbut TAHRIR pun ada yang anti PAS? hamPAS!

DAP, ni satu lanchauvanist ni. hah tadi aku ada terbaca sapa ntah yg keliru pasal DAP/PAP.nasihat kpd yg berkenaan, jika belum cukup mantap kekuda jgn nak main buah tepis, lagikan pula bermain buah pukul. ni bab parti ni aku bukan sekadar nak mencarut tp aku nak bu...eissshhh! lagi2 jika ada kolaborator muslim melayu yg join dia, eisshh.tgok saja apa yg dah jadi di singapura, tgok pula hala tuju pulau pinang, bagaimana? x nampak lagi?? xnampak mmg buta hati. berenti jadi org, jadi lipas je senang, senang aku nak bunuh, sbb bunuh lipas x kena tali gantung hehe. terbaru ..mereka2 ni di pulau pinang ingin menubuhkan satu badan keselamatan dan sukarelawan bawah kerajaan negeri PP.trainernya bekas org ATM yg amat berpengaruh..dan lain2, maaf sy x boleh ckp (akta88) mati aku kang. DASAR ANAK PENDATANG!!!

SO, APA PILIHAN KORANG??
kita ni anak muda..
jika pilihanraya, undi kita penentu!
jika perang, kita mati dulu!
tanggungjawab tetap perlu dilaksanakan

maka tolong ejas sikt otak2 anda. SEE THE BIGGER PICTURE..
kalau menurut biar berakal
kalau mengikut biar pintar

antara TAKFIR METHODOLOGY DAN KHILAFAH AKHIR ZAMAN..penantian satu penyeksaan..

akhirkata, Assalamualaikum W.B.T

AZMAN.NAIM berkata...

NOTA RINGKAS : NATIONAL-SOCIALISM DAN COMMUNISM ADALAH BENDA YANG AMAT BERBEZA.

HEROICzero berkata...

untuk DUN tempat aku, aku mungkin akan vote PAS, shaari sungib. tapi untuk parlimen, aku x vote. sebab ahli parlimen nye Azmin Ali. keh3x

AZMAN.NAIM berkata...

hizbut tahrir - PAS

ada lagi link ni rupanya

http://dupahang.wordpress.com/2008/10/08/hizbut-tahrir-mengancam-pas/

Tanpa Nama berkata...

saya orang johor bahru. saya x suka umno tadbir johor. maksiat makin menajdi2.

rambut rosmah makin tinggi. habis duit rakyat di telan

PointBlankShot berkata...

kira betul lah apa yang gua pikir tu.

tapi gua pelik, kejadah hapa DAP tu buleh bertapak kat sini?

gua teringat cakap seorang pakcik teksi kat IPT tempat gua belajar hari tu, pakcik ni veteran tentera masa zaman komunis dulu dia cakap - komunis sekarang dah cerdik. dia orang tak main senjata dah. dia orang main politik.

and yeah, i dont give a flying fuck at all about political party in Malaysia.

semua sama je. once dah jadik daulah, 2x5. gua paling benci parti yang guna agama untuk raih sokongan. apa lanjiao sokong parti dia konfem masuk surga? lagi sesat dari ayah pin dengan kahar ahmad punya ajaran

fiQ berkata...

hahahah! k la bro..kau betol..aku xckp kau salah bro..jgn risau..kau still mng n akan stiase mng.tp kalau judgement kau based on pas kt kg kau,crite2 yg mak kau sampaikan, berita2 dr tv n paper arus perdana,no wonder la kau pny pmikiran mcm ni.chill

AlexiaAqram berkata...

@naqib muhammad

oh. PAS adalah parti yang totally membenci umno, tersangat benci umno, apa saja mengenai umno baik/buruk akan sentiasa di benci. noktah. dan sebab benci umno, maka terbawa-bawa dalam agama. obvious.

@azman

well said. aku harap ada penyatuan pas-umno untuk anak2 muda macam kita. whatever risk to take, muslim brotherhood is important to achieve unity. the different between umno and pas just only a thick of line. kenapa susah sangat nak breakthroughs the line huh?

@heroiczero

next election, kalau yang lawan azmin ali itu ialah dato fuad hassan. aku rekemen kau undi fuad hassan. he's so humble. i know him. its because i know his family especially his daughter is one of my friend. dia tewas election dgn azmin ali. sebab azmin is soooo anwarisme. keh keh keh.

@tanpa nama

kalau PR yang tadbir johor. DAP yang akan perintah johor berdasarkan bilangan kerusi. and... between DAP and UMNO, sapa yang lagi banyak bawak maksiat, arak dan judi? kerusi PAS bertanding di johor sedikit bai. PAS jadi pengecut dalam pakatan rakyat. noktah.

@pointblank

indeed. sebenarnya beb, menubuhkan parti berlandaskan perjuangan agama tak salah. yang salahnya ialah mempergunakan agama dan mempermainkan agama untuk meraih kuasa politik adalah salah. lebih2 lagi untuk meraih sokongan politik terhadap sistem politik yang macam syaitan. di tambah dengan sikap berpolitik macam sampah. islam itu suci. tapi, kat mana kesucian jika cara pendakwahan di salahgunakan?

@fiq

series aku rasa kau terlalu over-judge mengenai persepsi aku. dude, aku bukan orang yg nak sentiasa menang. ini adalah laman diskusi. kalau kau ada point yang bagus, kemukakan. aku sedia dengar. kalau setakat pung pang pung pang judge pemikiran aku, baik kau baca URTV.

c's berkata...

sorry, takdelah nak memihak kat fiq sangat. i'm not saying i'm not agree to this writing indeed. it is some sort true, but not strong enough to be the truth.

kerana kelihatannya ditulis dengan justifikasi (terhadap politik BN, PAS etc) yang masih superficial. banyak lagi aspek kena tengok sistem, cara, pembawaan organisasi. mengambil satu dua cth untuk claim the whole organisation as like this and that.. it is really unfair

furthermore, this blog got such thousand followers and the readers may reach up than the numbers that appeared in your follower. I can expect you (this blog admin) will conduct such a good perspective building if in case new facts, status quo come to enlighten previous one.

tapi tak semua orang akan mampu menghadam dengan baik.. so thus, dia tengok orang tulis.. they seconded without any further thoughts on it.

jadi?

Tak tahulah nak simpulkan komen ni macam mana.

Anyway, selamat menulis :)

AlexiaAqram berkata...

@c's

can i separate the view that i had provide in this article?

ok, maybe ada kelemahan. sebab aku tak terangkan dengan lebih jelas mengenai PEMBEZAAN UMNO di setiap negeri. dan juga PEMBEZAAN mentaliti PAS di setiap negeri. hye, aku menyukai PAS Kedah, sebab cara mereka handle masalah lebih baik mentalitinya. i'm wondering why PAS Johor cannot be like that?

c's berkata...

see, you got your own way to have the perspective building.. which i can say, sensible!

tak perlu terangkan kot.. what i try to say here is ppl in general tend to accept without thoroughly think, some can't filter properly (but, still it's your right to write, isn't it?). almost of the time, emotional is being over the matter.. that is one of the reasons why malaysians r seen not ready for kebebasan media.. i guess

c's berkata...

+ cuba bayangkan Islam adalah agama yang menerima semua orang.

dalam tu ada pencuri, dalam tu ada terrorist.. dalam tu ada apa2 aje lah.

jadi, takkan kita nak claim Islam as such and such according to the fact?

kesimpulan (dapat jugak akhirnya)
yes, as i ditto my point back.. it is true, but not strong enough to be the truth :)

Lucifer berkata...

reading comments.



@fiQ you are being judgemental to this writer.
"bro,ko pny point x cukop matang r..name je blogger yg mmpunyai 1028 pngikut..tp pk mcm bdk skola rendah lg..xsgke otak ko sbegini sempit?!! come on la ikram..try to outreach sources..tp aku xslhkn ko la.org johor mmg cmni.aku sdiri org johor pe.jawe beb..dr entry ko kali ni aku da bole agak da surat kaba ape ko bc,tv ape ko tgk, n sgkok ko tggi mane.hahahah! chow lu bro.saludos!

2011 Februari 14 01:25"
a wise man wont judge from his state, his thousands follower but providing a good counter attack to the writer. as you can see from your own comment, u r one of those who left his brain on the floor. please pick it up and wear it well, otherwise, donate it to the unfortunates.

if you want to attack me too, come see me at hell.

Lucifer berkata...

@fiq
"hahahah! k la bro..kau betol..aku xckp kau salah bro..jgn risau..kau still mng n akan stiase mng.tp kalau judgement kau based on pas kt kg kau,crite2 yg mak kau sampaikan, berita2 dr tv n paper arus perdana,no wonder la kau pny pmikiran mcm ni.chill

2011 Februari 14 11:16"

and dont forget to wear your penis too.

wasabi.senpai berkata...

better prefer IKRAM.
perjuangannya jelas.
IKRAM tak akan masuk politik.
tapi akan masuk jika ada peluang.
nantikan =]

AlexiaAqram berkata...

@lucifer

haha. bravely! let's dine in hell!! ;P

@wasabi

ok. seriously, aku baru risik2 mengenai IKRAM. aku harap, ia bukanlah pertubuhan seperti hizbut-tahrir yang aku lihat ada keraguan sedikit. sebab, apa yang aku nampak, hizbut-tahrir kat muar (kat rumah family aku) suka kondem kerajaan macam PAS jugak. berbeza dengan hizbut-tahrir Penang (tempat aku kerja) yang lebih tumpukan perjuangan islamic dan hal-ehwal motivasi diri.

Tanpa Nama berkata...

sokonglah umno.
nanti boleh besarkan lagi pejabat ‘First Lady’ kat Jabatan Perdana Menteri.

wasabi.senpai berkata...

Hizbut Tahrir dengan IKRAM tiada kaitan langsung.dah jelas sgt HT tu ditolak (atas beberapa dasar dan percanggahan)
kalau nak ikutkan, PAS is still the best.(walaupun ana budak budak lagi,xcukup umur nk berpolitik)
*maaf bro.bercanggah dengan pegangan anda. =]

Tanpa Nama berkata...

bn da memerintah setengah abad.. ape kate kite tukar ampuk pemerintahan.. bukan lame.. 5 taon.. misal kate pembangkang nk jual negara.. negara ni ade Agong.. xsalah mencuba..

gigit berkata...

Xerte,

kepala hotak kau kat mana? dah bodoh? dah nak mampus? apa kau ingat semuanya boleh CUBA-CUBA? isu ini bukan boleh dibuat CUBA-CUBA sebagaimana kau baru nak CUBA-CUBA isap rokok, CUBA-CUBA 'test' anak dara orang, JANGAN CUBA-CUBA MAIN DENGAN API. KELAK TERBAKAR DIRI. INGAT ISU KEPIMPINAN NEGARA NI APA? MACAM MAIN KUDA? MAIN CUBA JE?

AZMANNAIM :
seperti kata2 beberapa orang sahabat :
AZMAN, MUZIK, POLITIK & PERANG - TAKKAN DAPAT DIPISAHKAN

dan baru aku faham apa itu akta 88..hahaha
CONGRATZ BRO

zizie berkata...

aku tetap akan vote BN/UMNO...walaupun puak2 pembangkang hanya tahu membangkang dan membenci UMNO..,,,..aku akui parti mne yg perfect dan pemimpin mne yg perfect..mesti ade wat silap gak bai..,,...UMNo dan Bn tetap pilihan hatiku dan taat setia pada perti..,
UMNO...DULU KINI SELAMANYA.....

Khy7 berkata...

apa yang ko paparkan kebanyakannya hanya org Johor je yg akan memahami...especially tentang sekolah agama yg diwajibkan untuk setiap anak Johor..even satu masa dahulu cuti umum di negeri Johor masih lagi hari Jumaat...

ape2pun kita ada mata dan akal untuk menilai yang terbaik dan seharusnya ia tidak terpengaruh dgn kempen atau peyampaian org lain..don't let others make the decision for u as i always say...