Februari 27, 2011

Pelacur Blogger

Bermulanya era modefikasi dalam dunia blog kini telah mengundang pelbagai reaksi dan nestafa dari kalangan penulis bebas seperti aku dan lain-lain. Modefikasi yang aku maksudkan ialah ; kewujudan cabang alternatif dalam menjadikan blog sebagai sebuah industri.

Blog bukanlah sebuah industri. Modefikasi telah menyebabkan blog seakan menuju ke sebuah industri. Ia tidak sama dengan improvasi. Kerana improvasi tidak mengubah justifikasi blog.

Pelacur blogger merupakan satu label kepada mereka yang cuba mengubah justifikasi blog. Justifikasi blog yang normal ialah ; Blog sebagai medium catatan kehidupan dan penulisan pandangan.

Mengubah justifikasi blog akan menyebabkan dunia blog menjadi tunggang-langgang dan carca marba. Pada masa hadapan nanti, jika ia tidak di bendung. Dunia blog akan menjadi jijik dalam mata manusia kerana rakusnya para blogger mengejar dua hasil kapitalisma dunia iaitu ; wang dan populariti.

Apakah itu pelacur blogger?

Pelacur bloger boleh di definasikan sebagai seorang blogger yang mempunyai sikap untuk melacurkan pemikiran dan tindakannya dalam dunia blog di mana ia bertentangan dengan terma justifikasi blog demi mengejar wang dan populariti tanpa menghiraukan keadaaan sekeliling.

Anda merupakan seorang pelacur blogger jika anda ;

1. Menjadikan blog sebagai tempat perniagaan secara membabi buta dengan berebut dan menindas para blogger yang lain. Seperti contoh, kamu membawa perlakuan 'berebut customer' atau 'melarikan customer' di dunia realiti ke dalam dunia blog. Jika kamu pergi kedai Sate di Kajang, arked makan di belakang Penjara Kajang, kamu akan faham apa yang di maksudkan 'berebut customer'. Hati-hati.

2. Menulis penulisan entri di dalam blog tanpa melalui 3 perkara penting dalam penulisan iaitu pengetahuan, pengalaman dan pemerhatian (3P). Penulisan jenis pandangan yang tidak mempunyai 3P, hanya akan mengundang kebodohan sendiri. Seperti contoh, kes seorang 'anak' Sultan Brunei yang mengatakan blogger Obefiend sebagai seorang penyembah syaitan makan orang ada tatu freemason di bahu minum holywater sebab tercekik pisang goreng. Kejadah?

3. Menghasilkan video blog atau Vlog (sebut Ve-log) yang memalukan diri sendiri. Seperti contoh, jika kamu tahu kamu tidak boleh menyanyi dengan baik, janganlah memandai masuk Blogger Idol. Jika kamu tidak sebakat AnwarHadi, Lufti dan Maria Elena yang hebat beraksi di depan kamera, janganlah kamu cuba menggedik buat video 'lapar umpama nak makan gajah'. LOL!. Menerima kekurangan diri itu semua manusia mengaku melakukannya. Sudah tahu ada kelemahan, janganlah memandai tegar nak berkongsi/menonjolkan kelemahan di mata awam. Menjengkelkan tahu?

4. Memberikan komen yang tidak masuk akal atau memberi komen pandangan yang offensif dan tanpa kena-mengena di sebabkan tidak memahami isi, situasi dan tujuan penulisan (tak baca overall). Contoh seperti komen ini ;

"Saya mula baca blog ni lepas kntroversi entry dengan blogger fatin liyana.Tapi itu cerita lama. Untuk entry ini,saya dapat rasa yang blogger menulis dengan pendirian,tetapi pendirian yang selfish.Lawak yang tak lawak langsung,pendapat berat sebelah,pemikiran satu hala.saya pasti penulis menulis dalam keadaan tak sedar atau mamai barangkali. Sebagai pembaca saya punya hak untuk bagi respons. Saya ingin cadangkan kepada penulis untuk buka minda,buka hati seluas-luasnya untuk terima pendapat orang lain dan melihat sesuatu isu dengan banyak sudut lagi,tinggalkan sudut kolot penulis selama ini. Mungkin penulis boleh mengikuti kursus cara percakapan yang berhemah. Menegur itu baik tetapi kalau kurang hemah nya penulis jugak akan dilabel sebagai orang tak panjang akal. Cuba belajar lagi,lepas tu baru tulis ye."

Ini di namakan pelacur blogger. Topik mengenai sanggul, di komennya pasal nasihat kursus 'percakapan'. Kejadah? Oh ada lagi ;

"http://bilatergigithalia.com/2011/01/05/tudung-shawl-menyakitkan-mata-fatin-liyana-irine-nadia-m-diketuk/"

Topik mengenai gadis bertudung kuat melaram. Di komennya ialah sekadar sebuah link. Hamjad. Pengejar trafik?

5. Menjadikan dunia blog sebagai dunia mengejar trafik, hits, wang iklan dan rating populariti 'semata-mata' (fahamkan maksud semata-mata). Seperti contoh komen di atas. Gelaran Pelacur Blogger memang layak-selayaknya di berikan kepada mereka yang mengejar trafik semata-mata. Terutamanya kepada blog-blog politik rambang yang bersikap seperti pencacai politik dan blog jenis SEO. Mengambil kesempatan atas sebuah fenomena dan situasi panas blog lain dengan niat menaikkan rating blog sendiri adalah suatu kerjaya yang tidak patut. Ia hanya menyebabkan pengulangan dan pengulangan topik sampai bila-bila pun tidak akan tamat. Maka, akan hilanglah trademark topik sebab di penuhi dengan anasir pengejaran trafik. Yang ada hanyalah lambakan iklan terutamanya iklan 'rahsia pancutkan isteri'. Wadefak sungguh!

Kesimpulannya, jauhkan diri anda dari elemen Pelacur Blogger. Seperti definisi seorang pelacur, ia hanya tahu mengejar wang pelanggan dan populariti pelacuran di kalangan bapak ayam dan kaki langgan pelacur. Kamu sedap, kamu dapat ganjaran dan nama kamu di sebut. Kamu tahu kerjaya pelacur itu salah, tapi kamu melakukannya dan bila di nasihati, kamu mengeluarkan alasan typical mencari rezeki, terpaksa/dipaksa, nak hidup, menampung kemewahan dan segala alasan yang mencari simpati masyarakat. Itulah kriteria pelacur. Melacurkan diri dan pemikiran. Semua ini pula terbawa-bawa dalam dunia blogger. 

Selepas ini, mungkin akan ada kategori Blogger Popular dalam Anugerah Bintang Popular. Tak ubah seperti wujudnya anugerah deejay radio. Deejay radio yang keluar suara di radio pun sudah menunjukkan muka, mengalahkan artis!

p/s : Kemaen Aqram! Ada saje tak kena di mata kau kan?. Hehehe.

443 ulasan:

1 – 200 daripada 443   Terbaru›   Baru»
Amoi berkata...

1tube.com bai.
kahkahkah

Amoi berkata...

oh 1tube.my

kehkehkeh

idAti mALek berkata...

wow. >.<!

MATAHARI berkata...

no 2 win! aku harap luqiee si maksum yang sangat tinggi darjat dengan berpakaian utusan tuhan membaca ini, moga dia buat entri khas yang membadutkan diri lagi.

no 3 dan 4 win! tapi gua syak pasti akan ada rage fest di sini. dan katakata awal bagi anonymous, HAI, selamat menanggalkan otak dan meninggalkan link entri balas.

huuraah! *pergi kedai beli popcorn dan siap siaga dengan 3D goggles.*

(kejujuran 1 dosa di mata mereka)

mahirahkamal berkata...

vlog kejadah..rakyat mesia memang suka memalukan diri sendiri. Bila Sorang buat semua ikut nak buat..

skandaLdariLangit berkata...

oh. i love this entry. havent spend so much time on blogging anymore but this entry really make me feel-into-blogging-planet again.

i mean, had seen this scenario for the past few months and it actually tiring me.

vlog. seriously im not into any. salute to those yg ada talent but for the others, it really menyakitkan mata act. lebih sakit dari membaca entri blogger buat blog baru utk kutuk blog lain.

oh, that one pun can be considered as pelacur blogger aite. searching for traffic dgn cuba mnjatuhkan blogger lain yg dah ada trafic tinggi. jealousy eh? lainlah if blogger tu mmg annoyin. but tayah smpi sanggup buat blog lain, guna nama lain, kantoi buat malu muka sendiri.

3P. its vital. need not to elaborate more.

credit to matahari for givin m d link.


janeh~

mrs chenta berkata...

speechless


congrat anyway * :)

adwafarahin berkata...

ish3 x malu ke!

The Sharkox berkata...

U know, i dont take port about the Vlog thing. I dono why sekarang ramai nak berVlog eventhough no content there.. Aku salahkan lisa surihani, pasal dia yang start buat ni dulu...boleh tak??? (nada sarkastik)

fiqvertigo berkata...

kadang2 aku jenguk jugak pelacur2 ni kebetulan ada plox dalam bloglist kan...

tapi tak slalu laa.. aku takut nanti terjangkit std..

MOFASAD berkata...

baru plan nak wat vlog.


takpelah.

tak jadi.

nanti jadi bapak ayam pelacur ni

kah kah kah


hanjingggggg!!

hakeem kira berkata...

haha sian lisa surihani yg kena salah kan .

G ISMAIL berkata...

Tq kerana memberi saye serba sedikit panduan untuk menulis blog melalui penulisan anda... kalo ade mase bleh la tngok penulisan saye..

http://g-ismail.blogspot.com/2011/02/kehilangan-yang-dicari-siri-2.html

pls gimme some comment so that i cant improve my writing.. tq..

afrohead berkata...

aku tak larat nak gelak dah kalau baca perang obefiend dgn luqee ni. haha

y u y u Z u l a i k h a berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
y u y u Z u l a i k h a berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
dylla bakri berkata...

aiya..blog msg2..msg2 nye latar cite lah an....kontroversi beb!

Naqib Mohamad berkata...

jujur sgt ni! haha style mention terus nama org yang kau sindir agak cold-blooded! LOL

milimilo berkata...

aiyak, kenapa nama mamat sepet tu dieja sbg lufti.tapi cm sedap je nama lufti. ada makna tak? heh.
penerimaan vlog kt msia ni xmeluas lg.dulu masa shane dawson nigahiga n ijustine mula2 buat vlog pn byk merepek. :)

Qaseh dalia adelia berkata...

astaghfirullahalazim ...
kalau ye pun nak buat kontroversi jgn lah buh nama orang ... ~
masing2 de pendapat ... dtg dr mana pelacur tu ?tahu tak melacur tu jual body ke ape ke yg melibatkan maruah .. ~

Cahaya Kewangianku berkata...

eeemmmm...... cam tak elok jer mengaibkan seseorang dlm blog yang umum cam ni... esok lusa ntah ape plak aib kita org bukak kan??

Admin berkata...

pandangan yang baik ..

tpi gua tak setuju mention nama Blogger direct terus mcm yuyu Zulaika .. mesti dia terasa ..

hormati hak orang lain sama. tenkiu :)

y u y u Z u l a i k h a berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
cikmimmie berkata...

ayyoo...kerana mulut badan binasa bro...bg pendapat sudeyy....tak payah le mention nama org..masing2 ada maruah beb..

Dawa berkata...

xperlu la kot disebut direct nama2 blogger. berlapik-lapik kan budaya Melayu :)

cikmimmie berkata...

aku suka baca blog ko bro..memang pedas cara ko kritik tu..tp bagi aku lg bgs kalau ko tak sebut nama...sebab sapa yg makan cili dia akan rasa pedas..tak kisah ko heran tak heran org nk komen apa...tp jaga la air muka org skit broo...

(: gebangkembang :) berkata...

agak-agak la kalau nak buat kontroversi , x payah la nak mention nama org . semua org tahu malu n ada perasaan . ~~

Anikimaro berkata...

woo.....entri yang agak 'berat' disini....



sape nak tahu kisah yang paling JAHANAM klik sini

yatie's EPISODE berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

bro!

aku faham apa yang kau hendak sampaikan. kau bukan nak label orang itu sbg pelacur, tapi risau dengan pemikiran bak seorang pelacur.

istilah pelacur ini luas beb. perlakuan pelacur memang akan mencari perhatian. pondan dan mak nyah pun dah macam pelacur.

bila pemikiran pelacur dalam dunia realiti di bawa ke dalam blog memang susah.

buat yuyu zulaikha, tak usah upset sangat. dia bukan kata kau pelacur. dia cuma rasa menjengkelkan dengan video blog kau. seolah kau tak fikir panjang sewaktu bercakap dalam video blog tersebut. aku tengok video blog kau pun, aku rasa geli.

memang geli.

buat lensarosak. teruskan usaha kau menganalisa dunia blog yang semakin jijik. keep it up!

- student UK

MéuzAngelo™ XXIII berkata...

rilex sudahh..

faiz berkata...

btol tu..byk blegger camni..tapi xpyh mention name kot..aibkan org dosa besar bro..

y u y u Z u l a i k h a berkata...

Tanpa Nama :

kalau annoying sangat pun, tak perlu kot nak mention nama yuyu. hmm..

farasakura berkata...

hormati la perasaan org lain... kalau nak cakap tegur atau bagi pandangan, ada caranya.. aib orang kena jaga, kalau terkena diri sndiri atau keluarga anda, baru la anda tahu macam mana rasanya..

Tanpa Nama berkata...

bro, wa setuju!

tapi tang direct lu sebut nama tue wa x stuju sgt la. wa taw.wa pun geli tgk vid si yuyu tue.tp xyah la malukan dia terang2.mungkin tue cara dia nak femeskan diri. wa selalu je jenguk blog si yuyu tue.baca dan komen. tapi dia haremm nk singgah blog wa n komen.maklum la dia da pemes kan. wa xkisah. tue cara dia berkawan.pilih bulu.

pape pun wa tabik kat lu.
tapi jgn la terang2 sgt no..kang kne kat btg hidung sndiri.malu woo.

citah bukan mazid berkata...

assalamualaikum.

ilex bro. gua tau lu xske. menyakitkan mata lu. menyakitkan hati kot?tah gua taktau.

lu pon ske ckp gonjeng-gonjeng pasal depa ni, depa pon ag suke2 wat menda yg lu xske.

so, chillax, dont too emotional. manusia macam2 ragam.lu nak org ikot style lu aje ke dlm blogging?

sumpah ah gua bowsan nanti.semua stok yg ayat very complicated, kadang2 gua nak gak tgk blog yg comel2. xkan semua nak betul2 ikot taste lu?

ok, anyway, gua natural. gua suke lu, gua suke yuyu, even fatin liyana. jom hidup bersuka-ria!

:) salam

TheOnlyAein berkata...

y not bg eplanation without mention nama blogger lain?
jaga maruah sesama agama
kalau bukan kita, sape lg?

aida4eva berkata...

perkataan pelacur tu tersangat la hinanye bro. untuk bro gak. nak pilih perkataan pun kena pikir lapanploh juta kali. ni x, men sebut je pelacur. kejadah? siap menti0n nama org lagi tu. kaw nak pahala tlg org jgn buat pun, jgn la tambah d0sa kaw sendiri . fahimtum??

M. Faiz Syahmi berkata...

f5 f5 f5 f5 f5 f5 f5 hahahahahahahahahahaha f5 f5 f5 f5 f5 f5 *tersembur air suam aku f5 f5 f5 f5 f5 f5 f5 tersedak marlboro aku.! f5 f5 f5 f5 f5 f5 eh.? dah habes.?

Cahaya Kewangianku berkata...

kawwwww gileeerrrr komen2...cm mkn tuan jerrr...

Hellioz berkata...

fan club sudah sampai
kah3~

i hope dish was here.

Tanpa Nama berkata...

searching for kontroversi untuk naikkan trafik blog dengan mention nama blogger yang sedang meningkat naik? apa pulak kita nak bagi gelaran?

Misz Yuyu berkata...

entry besh..
tapi jgnla mention nama
blogger terang2an

Eqa Yazid berkata...

perghhh.

Raihana Izzati berkata...

ada butang like x?
nk like byk2 kali.
gua dh byk kli nk wt entry mcm ni
tp mls la.
jb g dy wt entry baru raih smpati plk.
a n n o y i n g.

so,,arigato la tlg luahkn apa yg truku dlm hati ak ni.
thumbs up=)

Tanpa Nama berkata...

x reti nak respect org..org bodoh macam kau nih yg hine..hine dari pelacur..bodoh!!otak senteng..

Jamal Bin Saad berkata...

"searching for kontroversi untuk naikkan trafik blog dengan mention nama blogger yang sedang meningkat naik? apa pulak kita nak bagi gelaran?"

http://aderberani.blogspot.com

ader bran?

YAYA AZURA berkata...

penulis terlalu banyak pahala hingga mencari dosa kering.
oppss ... aku dah terbuat dosa la pulak kat sini ..maaf ye ..boleh bagi sikit pahala anda yg terlebih tu kat saya?..nak cover balik...pls la jgn mention nama .. jaga maruah orang...

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha. Kelakar laa korang. Biar laa dier nak vlog pon. Dier punya pasal la. Tu antara dier ngan tuhan. Yg ko gi tgk pesal? Ader org suka tgk ader org tak suke tgk. Cam entry ko neh. ko tau tak ko br jer mengaibkan seorang wanita islam? wanita tuh amanah utk laki jaga. ko aibkan? perghhh. jgn ko terhegeh2 mitak maap kat akhirat sudah. baik ko mitak maap skrang di dunia. kalau nak sound pon sound aa kat inbox dier ker. tak sebut nama ker. ko mmg melampau. mcm aaa aa entry ko bgs sgt. tp mkn dagin bangkai cik yuyu best jugak kan. kecik molek gituh. tak gituh tuan blog?

Sca Ndx berkata...

yuyu i love u. jgn lah kacau my fake plastic tree tau. hilang dah cuteness dia.

Tanpa Nama berkata...

nak ekot kan definisi pelacur ko, ko pon pelacur blogger. sbb melacurkan maruah saudara islam sendiri. KALAU betul dier aibkan diri, ko telah membantu sebarkan keaibannya kepada 1000+ penganut ko. penganut? wadefak?

Nadhirah-chan berkata...

Islam tak penah ajar kita untuk aibkan maruah orang lain dalam menegur .

Tanpa Nama berkata...

i like this post....anon d atas tuh bgs gler ah, haku stuju dgn hengkau....xsuka blogger pilih bulu....ble dh femes, mula dia lupa sape kawan &tmn dia...huhuhu...Vlog tu mesti gne dgn cara bhemah...bkn sembarangan......

shakinah berkata...

wah! aku baru tau blog yuyu! selama ni aku tau blog cik epal je. terimakasih karem! terimakasih! :'D

chinta i-sha berkata...

entri awak bagus..sangat direct to de point..tapi...lebih bagus jika awak tak perlu mention nama sesiapa. menjatuhkan maruah mereka. terima kasih jika awak ambil perhatian pada komen saya :)

Tanpa Nama berkata...

HAHA.
bagaikan ketam ajar anak berjalan lurus.cam hanjeng nak panggil org pelacur.eh.hanjeng pon tak malukan org.ye tak?

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama kat atas tuh yg sygkan yuyu tu.....mmg ler perempuan tu tggjwb llaki....dan lelaki la patut tgur c perempuan ni...tol x? amik as pgajaran ok.....makin dia buat makin bdosa hoiiii....

Tanpa Nama berkata...

ko ni saje nak naikkan trafik lah.saje je nak mention name2 femes.biar ramai bace blog ko..peh...ni lah pelacur atasan+murahan gileeeeeeeeeeee

Tanpa Nama berkata...

lelaki kena jaga maruah perempuan? abes, perempuan tak nak jaga maruah diri sendiri ke?

wang dan populariti, itu ke yang perempuan kejar sekrang?

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa time ni korang patut luangkan masa sebut nama Allah banyak kali.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

Allah.

cintakan Allah lebih baik.

pencinta Allah-

Fatin Razali berkata...

AlexiaAqram :
kau memang idola aku lah! :D

blogger sekarang ramai yang terlalu menulis ikut perasaan, tak selitkan langsung unsur 3P yang kau sebut tu. yes, memang blog personal, online diary, tapi tak perlu kau nak telanjangkan setiap titik-titik cerita hidup kau. tak ada siapa kisah pon. plus, tak salah nak tulis hal personal, but kreatif la sikit.

pasal vlog? mamat mata sepet tu gak yang terbaik!

zullaiha zee berkata...

ini sangat kontroversi..:)

Qaseh dalia adelia berkata...

Ngok-ngek-ngok-ngek sampai mana pun, isi penulisan tu biar ada halatuju. Rupa blog biar simple, asalkan kaler tak striking, kan kan kan?


ngokngek2 pun biar ade adab bro ..biar kene cara biar org baca ade timbul hormat .. sekali dah bukak keaiban org nnt berjuta2 kali keaiban diri sendiri di bukak ..
bro skarang hepy ... bro dpt puaskan hati sendiri .. tapi bro tak ingat cara bro ni salah sebenarnya ... hinanya perkataan pelacur tu .. hurmmm sedih nye ade umat cenggini ... kalau nak tego pun xyah lah tego mcm ni ... org lain pun tahu n terasa .. vlog salah tang mananye ? ade jugak info yg dpt ke cik anon dlm vlog yuyu tu bro ?
hurmmm hari tu fatin liyana skang yuyu zulaikha lepas ni sape lah pulak ye ..
bro2x.. akal bro bijak byk isi tapi akal yg bro guna menyeleweng

Tanpa Nama berkata...

banyak fans club yuyu kat sini. asyik bercerita pasal yuyu. bukan bercerita pasal topik utama ttg pemikiran blogger yang macam pelacur.

akal letak kat lantai.

Fakhrul1409 berkata...

dermmm yu lensarosak!! ko mmg lensa rosak! fakiu! triple fakiu! mengaibkan nama org tbe2! gler! wei..jom pakai2 block n remove blog lensa rosak nih....xd gne nya korang follow blog dia nih..out je..out!

Sca Ndx berkata...

fakiu tu pun ada dah nama "fak"hrul. sekian. HAHAH

ezie lizzie berkata...

wah, pedas gler.
sory la ye, tp kn x baek la awk bukak aib org cmtu. mmbuka aib org 2 adlh dosa bsr kn? so, klu annoying pn xprlu lah mention name. rmai yg bace, malu la org tu kan. pkir dlu la sblm nk tulis tu. klu kite yg brada kt tmpt dye, cmne kte rse? so? huhu. sory, hny bg pndpt. :)

MATAHARI berkata...

F5.






F5.



*om nom nom*

Fakhrul1409 berkata...

Sca: ni ag sorg...xbertamadun..ko xnmpk ker org tu tgh mengaibkan org? gler!

Naqib Mohamad berkata...

aku syak 'tanpa nama' ni #serbanitas. LOL

Tanpa Nama berkata...

assalamualikum...

trafik naik mendadak kot ni...

kalau nasihat elok2 mungkin semua boleh terima teguran....sebaliknya macam ni....buat orang sakit akibat terasa aib...

lepas ni mungkin awk boleh buat entry Pengaib Blogger :)

Tanpa Nama berkata...

giler la bro

wa duk tekan dari td lg f5 nie.ahahaha

1000 komen smpai x rse2 nya?ahahaha

giler ramai penyokong yuyu gedik sini!

Bungakopi berkata...

lantak yuyu lah dia nak menulis ke nak vlog tentang apa pon.

lensarosak.
apa perasaan ko kalau org panggil awek ko pelacur blogger?

pakai OTAK sikit sblm menulis tu.
kalau nak kejar glemer pon jgn la serendah ini beb. nampak macam lu tu xde ....

Sca Ndx berkata...

fakhrul1409: kalau org bertamadun. takde nya bagi pendapat dgn fakiu. fakiu? maki hina. kan?

Tanpa Nama berkata...

lensa rosak, sangat setuju giler dengan point ko yang pasal vlog tue!

first sekali, untuk ape vlog tue dibuat? aku rasa semua yang dalam vlog tue, mcm nak cari publisiti murahan jew! konon buat vlog tue nak bagi tips2 untuk blogger lain la, cthnya kalau boleh kena update entry 200 kali sehari baru lah pembaca tak bosan lah ape lah, mcm shit jew tips yang dibagi, lansung tak bagi manfaat, kalau update beribu kali pun kalau tak ada info nak buat ape, bodoh punya orang!

second yang yuyu tue pun satu, tak perlulah ko kalau nak buat vlog setakat nak cite pasal cik anon yang membenci ko tue, membazir air liur ko jew weh, sebab dorang still gak perangai mcm tue, ko nie buat orang tambah dosa jew sebab bila tgk video ko tue, mesti comfirm orang kutuk kau!

Qaseh dalia adelia berkata...

tanpa nama :

bukan fan yuyu tapi hamba Allah kat dunia ni ... saling bertegur nasihat dgn cara yg betul ...
bukan penyokong yuyu tapi umat nabi Muhammad membantu sahabat menegur ape yg salah ni lah manusia pndai tegur tp tak pndai fikir .. pndai nasihat tapi tak tahu cara ..
pandai hentam guna cara kasar
haisyyy nak mare saye ? terpulang lah ..

Sca Ndx berkata...

Fakhrul1409: secret admire yuyu zulaikha lettew. my fake plastic tree. jgn kacau lah. HHAHA

Fakhrul1409 berkata...

Sca: LoL..ko xnmpk ker..klu bnda baik xd la ak nk mncarut2..tp tu mengAIBkan orang..pe kata klu orang mengAIBkan ko? best x? aku bkn ape..jgn kawan2...blogging ni umum..grrrrrr...klu ase xpuas ati tu meh turun jmpe aku..

Tanpa Nama berkata...

aku tak nampak entri lensa rosak ni mencarut. yang aku nampak si fakhrul1409 mencarut.

LOL! apa cerita? nak nasihat ka, nak bagi hujah ka atau nak mencarut?

y u y u Z u l a i k h a berkata...

Tanpa Nama : yuyu buat Vlog tu, untuk gantikan entry yuyu hari tu, sebab yuyu sibuk dengan gathering Vlog Ben Ashaari.

kalau tak suka, jangan la tengok.

A z ! berkata...

apekebenda entri ini? pelacur? biatch? hina betul taraf yang diberi kan.. lebih hina daripada panggilan "samseng jalanan" aku tanya, adakah entri ini bertujuan untuk menyedarkan para blogger lain ataupun mahu menghentam blogger lain? okay aku dah tau, dua dalam satu. hahaha hampeh

y u y u Z u l a i k h a berkata...

Semoga Tuhan buka hati Lensa Rosak untuk buang nama Yuyu Zulaikha di entry.

ekin razali berkata...

benda-benda camnih laa yang boleh merenggangkan hubungan manusia.

Yang si lensa bagus ape yang ko cakap tuh tapi ko dah mengaibkan org sampai malu si yuyu tuh. xperlu kata2 kesat yang sangat hina bunyinya.

Yang si yuyu lak mang patot laa xperlu sumer tuh. Sbelom nak buat sesuatu pikir org ramai sume tengok. Sluruh dunia taw tgok so kalo kene macam ni darh xboleh nak buat pe.

Tapi harap jgn laa benda2 camnih berlaku selalu. Sangat berdosa besar padahal kiter melihat dengan mata sahaja.

Aku sbg blogger baru pon rase terkejot dengan style blogger2 sume. Sory to say laa yg byknye pompuan bertudung.

so to all carefull dengan tingkah laku kiter. Pandai berfikir mana baik buruk rite?

Tanpa Nama berkata...

pakai name sikit melenting je lebih. pikiran tak buka jugak. alahai~

hida.hadi berkata...

like scandx!

f5

f5

f5!

Bungakopi berkata...

kalau berani tak yah la nak ber anon kat sini. sembang mau kencang tp anon. hahahaha

Sca Ndx berkata...

Fakhrul1409: igt kan ada blog islam. perangai elok. tak mencarut2. hahah. #typicalthiking.

takkan bnda jahat nak mencarut gak?

taknak lah jumpa kau. turun jumpa yuyu lagi best. hye yuyu <3

mrs.anne berkata...

blogger baru nak naik..
berani la ko sebut nama dia..

nape ko xsbut nama irine nadia marcelo,hanis zalikha,cik epal,nadia bayu..??

Tanpa Nama berkata...

Nabi s.a.w. bersabda mafhumnya, "Barang siapa membuka aib saudaranya, Allah akan membuka aibnya di akhirat".

ingt2 la.....

form -silenthackerz-

Tanpa Nama berkata...

mrs anne : dia ada sebut ape, ko jew tak perasan

SiSagaPutih berkata...

nak join nak joinnn

haha best dowh best.

nak tanya la, mane lagi best? orang sound direct atau kita cakap berlapis mcm BUDAYA MELAYU YANG DIBANGGAKAN SGT TU?

Kalau cakap berlapis, nanti ada jugak yg komen "ape barang sound berlapis, tak berani nak mention nama ke? sound direct la wei baru gentle"

tapi bila dah sound direct, tak reti2 nak amik kesedaran ke?

kahkahkah

SoMalaysian dowh. Macam ni kena pemuda-pemudi Malaysia? lalai dengan benda2 tak patut.

bak kata Matahari

F5

F5

*amik keropok.. nomnomnomnom

ieka darlink berkata...

aku atas pagar. hahahahaha.

MATAHARI berkata...

lawak la anons, banyak benda terlarang berlaku lu tak tegur, tapi, kena penyepak sikit dengan up nama, lu bagi hadis, please, tengok point lah der.

n to mrs anne, dia dah sebut nama-nama tu sebelum ni, lu datang terjah sini je.

cuba lu try baca previous entries.

Nazirul berkata...

haha.aku sokong kau brader!tapi kan jangan kau mention nama orang direct.menjatuhkan maruah orang tau dak.berdosa.

btw nice entri.

zuyyin zulaikha berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fakhrul1409 berkata...

Sca: sume org ade limitnya...aku bukan manusia yg sempurna sgt...eh? ko mcm la baik sgt kan..kte hnye mmpu kongsi je ape yg kte tau..yg baik dtg dr Allah.yg bruk mmg dtg dr aku..

zuyyin zulaikha berkata...

Assalam,

bagi pandangan saya, better tak mention nama somebody.Tu dah jatuhkan maruah dia.Dalam islam ada cara dia nak nasihat menasihati kan bro?

take 5 bro baca cara nasihat menasihati dalam islam.Ayat alquran pun ada mention this.

Sila baca artikel ni.Just want to share with you.bukan nak share blog saya ok.tapi nak share artikel yang saya tulis yang saya jumpa dari Ad-dimasyqi.

http://zuyyinzulaikha.blogspot.com/2011/01/blog-issues-nasihat-menasihati.html

salam

SiSagaPutih berkata...

@nazirul : wah wah, mention nama berdosa? menjatuhkan maruah? kalau memperbodohkan diri sendiri tu tak menjatuhkan maruah diri sendiri ke? dosa jugak kan?

nak bg nasihat pk dulu btol2 logiknya bro. main sebat je susah la

SiSagaPutih berkata...

i came, i saw, i conquer

wow! traffik tinggi! ramai org comment!

Jom ramai2 buat entry and then letak link kat sini!
nanti traffik tinggi la sial

jom jom

f5

f5

Tanpa Nama berkata...

ramai orang minat yuyu zulaikha sebab dia lawa dan gedik. pui

Tanpa Nama berkata...

Hinanya kau YUYU,pelacur blogger.padan muka.

MATAHARI berkata...

Fakhrul1409 bila masa sca cakap dia baik sangat. keh3.


lu lawak, der. lu lawak.

MATAHARI berkata...

seriously, kalian yang datang pasal nama blogger tu tak ambil yang jernih dan buang yang keruh, keh3. funny liao,





OM NOM NOM



F5!

qyqa berkata...

5. Menjadikan dunia blog sebagai dunia mengejar trafik, hits, wang iklan dan rating populariti 'semata-mata' (fahamkan maksud semata-mata).

mana ada istilah semata-mata bro???
kalau nak semata-mata, tak dapatlah masyuk kan..
mesti kena buat entry kontroversi.
kontroversi???
u know what i mean right????

cukup2 lah tu...
nak menegur gunalah cara yang elok.

serius wa setuju dengan point lu tapi bubuh nama2 depa ni...
kesian tau...

*wa tulis dengan senyuman n bacalah dengan nada lembut =)

SiSagaPutih berkata...

@qyqa adakah anda butthurt? jika ya, taipkan "saya gila glamer nak duit nuffnang berjuta mcm abam ben" dan hantarkan ke 12345

Sca Ndx berkata...

fakhrul1409: terus maki fakiu. bukan limit. itu starting.

aku tak baik pun.
heee

baru nampak komen keislaman.
syukur alhamdullilah

MATAHARI berkata...

tapikan @gyqa, blog ini tiada IKLAN.trafik apa nak dikejar?

Elena Reeney berkata...

Lepak makan popcorn sambil layan comment. LOL!

efyna.pinkladies berkata...

aku dah nak 2tahun nuff, tapi ta penah sekali pon dapat earning sampai rm10. tak penah pulak aku heran. ngahaha~~

MATAHARI berkata...

gua ada stok popcorn banyak. mari2 siapa nak makan, gua pemurah.

M. Faiz Syahmi berkata...

f5 f5 f5 omnomnomnomnom

f5 f5 f5 ssstttt *tarik asap rokok dalam-dalam

f5 f5 f5 badan vibrate sebab taktahan gelak sambil layan akukaya2

f5 f5 f5 eh.? fakiu fakrul begadoh dengan sca.?

f5 f5 f5 eh.? yuyu zulaikha kiut datang.?

f5 f5 f5 takhabis lagi.?

http://mizukiralabmalayversion.blogspot.com/2011/02/424-tetek-besar-tetek-kecil.html

http://mizukiralabmalayversion.blogspot.com/2011/02/433-kau-anjing.html

http://mizukiralabmalayversion.blogspot.com/2011/02/427-kutuk-luar-kutuk-dalam-kutuk.html

http://mizukiralabmalayversion.blogspot.com/2011/02/425-kejatuhan-empayar-kehormatan.html

Catherine- berkata...

sangat kencang.

hey...ai pun suka mengAIB orang jugak.n TAMPAR diri sendiri pun selalu jugak.but...yeahhh....terpulang deh..u tepek nama diorg tu dalam ni mmg leh naikkan trafik u.congratz..

PELACUR BLOGGER tu memang ai suka. haha~


yuyu dah nanges tu.u tanak pujuk ke? ;p~


ho ho~

Sca Ndx berkata...

gua nak makan goreng pisang lak. baru syok.

SiSagaPutih berkata...

manewww angkatan tentera peminat dan bf wannabe yuyu zulaika yang comel tuwww..

mari kiat lihat komen2 'bernas' mereka yang mempertahakan kebodohan, pemikiran mundur dan gila glamer.

cayalah, takde aku bohsan hari ahad ni

shakinah berkata...

f5 nak folo perbalahan antara Fakhrul dengan Sca.

f5 f5 f5.

Sca Ndx berkata...

hai pais. promote blog nampak. nak suruh yuyu baca lettew. HEHHE

MATAHARI berkata...

nak DAIM, anyone?

SiSagaPutih berkata...

gua typo sebab syok makan keropok kahkahkahkah

falina fleena yusof berkata...

der, lu sedar tak yang lu pun buat dose skrg ni ? lu dah lah da malukan kak yuyu, cakap pelacur plak tu, sdangkan lu bukannye tuhan der. suke2 nak label org,,. lu perfect sangat ke ? jgn jadi budak bodoh kadang2.

alexa yussida berkata...

tak baik mnghina org..kalau ye pon nk menegur,directly tell her thru her site..tak guna mengaibkan org mcm ni skali...dah bgus dh niat awk nk mnegur tp slalu tak kena cara...ingt,once kita buka aib org..Allah takkan tutup aib kita..wallahuallam..xyah la mention nama sesape next tyme..adios

SiSagaPutih berkata...

@falina : der. sah lu tak bace entry ni btol2 der. ni bukan pasal pelacur der. bace la btol2 dulu der. kan tak pasal2 dah bodohkan diri sendiri der. nape malas sgt nak bace sebelum komen der? nak blaja trolling ke der?

damn this is fun

y u y u Z u l a i k h a berkata...

Dah la korang, toksah komen lagi dah...semoga Allah tunjukkan apa yang betol

papabear berkata...

siapa yg makan cili dia lah yg terasa pedasnya..hehe...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

erk...terkedu sebentar..

anak abdullah berkata...

ganti je lah nama yuyu tu dengan aku senang. untung boleh buat makwe. eh tak. buat makwe ape salahnya.

kalau ko ganti nama aku mana la tau ramai yang nak beli tshirt freemensen aku

M. Faiz Syahmi berkata...

wahai manusia yang beriman sekalian.,

alexia aqram ni dah memang sah ahli neraka. korang tak payah nak bagitau kat dia pasal neraka ke-7., balasan akhirat., bukak aib segala. dah memang terang-terang dia sukakan karma bermain hantu di belakang dia.

korang first time datang sini kot.? kalau korang perasan entri dia sebelum ni pun., memang berkenaan kecelakaan hidup manusia bertopeng syaitan. perhatikan manusia bertopeng.

sca : kalau betul dia datang blog aku dan tinggalkan jejak., aku janji aku takkan berhenti jentik puting susu bini aku.! hahahahahahahahahahaha.!

nazirulhazwan~ berkata...

http://nazirulhazwanws.blogspot.com/2011/02/pelacur-blogger-lensa-rosak-mmg-suke.html

Naqib Mohamad berkata...

quote " jauhkan diri anda dari elemen Pelacur Blogger"

ELEMEN, CIRI-CIRI. anyone will fall to this category if one did one of those element. pahe dop?

anak abdullah berkata...

takde siapa2 nak bukak riwayat pelacur masuk sorga bagi anjing minum air dengan kasut?

ala, kasut tu dia buat cawan la

ieka darlink berkata...

aku refresh page ni banyak kali. nak baca komen. hikhik.

anak abdullah berkata...

kita samalah darlink. boleh geng kan kan kan?

Burungman berkata...

Aku sokong point2 dalam entri ni.

sangat mengena.

Tapi satu je yang tak bagusnya.

Apa kes mention nama orang?

Kalau ye pun dia menjatuhkan maruah diri sendiri atau memperbodohkan diri sendiri, perlu ke orang tambah jatuhkan lagi?

Aku tegur ni sebagai saudara okey.

Kena ingat la, akhirat nanti semua keaiban kita akan didedahkan kalau kita mengaibkan orang.

Ni lebih2 lagi bila ramai yang baca. Lain la kalau penulis entri ni yahudi or atheist or Islam sekadar nama.

Apa2 pun, nice entry.

ieka darlink berkata...

anak abdullah ya mari kita jadi kawan.
hihihi.

SiSagaPutih berkata...

kan best ruang comment ni mcm timeline twitter, penat dah ni tekan f5 je

@nazirulhazwan : wow! mcm mane lu letak link kat comment ni bro? aku tak reti. ajar weh. nak gak letak link.

MATAHARI berkata...

seronok kan, baca komen?
keh3

nah popcorn, coklat DAIM pun ada.

mia.lia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ieka darlink berkata...

abang alexia aqram baik.
lepas ni ramai yang buat entri balas kat blog diorang.
abang alexia aqram dah tolong dorang naikkan traffic blog. kan? kan?

matahari, nak daim satu!

MATAHARI berkata...

nah! sebungkus gua bagi. *menghulur DAIM*

Jamal Bin Saad berkata...

antara elemen pelacur blogger.

jangan jadi seperti nazirulhazwan.

lulz!

anak abdullah berkata...

aku tak boleh nak makan coklat la luc, maigren.

Tanpa Nama berkata...

perghhh . aku rasa yuyu tu ade je kot singgah blog aku .

SiSagaPutih berkata...

mcm manew nak letak link nii.. kitewww pon nak letak jugewwww

weh luc, bg DAIM kat ieka je kan, gua pon nak.

milimilo berkata...

hiburan di hujung minggu.haha.seronok main f5 kat sini.aku xtgok lg pn vlog tu sbb website 1tube mcm celak*.asyik stream not found je.pergh.nk like komen anak abdullah yg ni.


"ganti je lah nama yuyu tu dengan aku senang. untung boleh buat makwe. eh tak. buat makwe ape salahnya. "

hahaha :D

anak abdullah berkata...

demyuyu karem!

ini post serius gua buat respon untuk lu!

Kepada Alexia Aqram Bapak Ayam

MATAHARI berkata...

nah, sisagaputih, DAIM kita share ramai2, syxhd, gua bagi popcorn madu,

anak abdullah berkata...

heh, milimilo. kita kawan dekat fesbuk ok.

anak abdullah berkata...

time kasey luc. kini jari jemari ke popcorn dan F5

Raihana Izzati berkata...

Matahari:ferrero xde ke?
br gua lyn. JK=)

knp gua tgk sini dh jd mcm forum agama.
msg2 nk bajet baik.
klo org alim ulama,,
mna ada blog.duniawi ni.
so stop acting.
gua nk mntah=_=

Naqib Mohamad berkata...

aku ada alasan nak menghadap internet 5 jam lagi. thanks bro! hahahaha!

MATAHARI berkata...

ferrero tak sempat borong tadi, ni ada DAIM dan popcorn.

jum makan ramai2.


dan senam jari tekan F5!

Fuck Hahahah! berkata...

hahahaha!

balik2 aku tgk muka sama je yg komen

hahahaha!

xtau la aku dgn korg ni

damn, aku rasa nak gelak pulak..

hahahahahaha!

comments psychotic!

ieka darlink berkata...

baru ingat nak post entri baru hari ni.
tapi rasenye takde orang nak baca kot sebab semua dah berkampung kat sini. dan blog yuyu.

aku post minggu depan jela. ahahaha.

weh nak popcorn jugak!

Misz Yuyu berkata...

lps komen tdo jap..bgun tgk..selambak komen..eh bak mai skit DAIM

Raihana Izzati berkata...

eh2..mna encik fakhrul?

blk dy ada poster yuyu lh kot..

titirara berkata...

Sudah la tu korang~

LENSA ROSAK --- hope jgn la aibkan org da . pls . kite sbgai org islam , kene jge peribadi org islam jgk .

KAK YUYU --- saba adalah kunci utama dalam hal ini . ada hikmah :)

titirara berkata...

Sudah la tu korang~

LENSA ROSAK --- hope jgn la aibkan org da . pls . kite sbgai org islam , kene jge peribadi org islam jgk .

KAK YUYU --- saba adalah kunci utama dalam hal ini . ada hikmah :)

Namee Roslan berkata...

aku tau kau mention nama yuyu sebab kau nak up kan traffic kau.sebenarnya kau yg gila kan populariti. kalau ya pun kau x suka yuyu zulaikha..xpayah la mention nama dia. setakat sindir2 sudah lah. aku pun x kenal yuyu tu siapa. n dia nampak lincah di mata aku. tapi aku respect cara dia comment kat entry kau ni. ape2 pun im on yuyu's side. sebab bg aku salah kau mention nama dia.

Izzan Salwana berkata...

Setiap org ade hati, ade perasaan. So lensa rosak, before kau nk tulis smthng, fikir dulu ye. Tak elok malu kan org macam ni. Fikir sama perasaan org lain. Setiap org ade kekuranggan tersendiri, kau kena terima benda tu. = ='

anak abdullah berkata...

akram tengah makan kacang pool. so, lambat sikit dia nak tukar nama yuyu tu jadi nama aku. hatta lepas tukar nama, para pemenat aku akan bash post ni.

ieka darlink berkata...

weh jom solat asar dulu. :)

Raihana Izzati berkata...

makin mmboringkn~

ak out la.

anak abdullah berkata...

oh ya. akram juga seorang upline nelehem yang paling superior. itu sebab beliau pandai memanipulasi kesohoran makhluk lain. macam imperialis amareka memanipulasi maikel jeksen, madonah, folautbois, dan jastin bibir. belum lagi kes keparat korea memanipulasi kecantikan untuk keuntungan. so yo Kfags, go relate this kepelacuran thingy in everything

Tanpa Nama berkata...

nasib kau lah yuyu sape suruh ko wat video velogggggggggggggg tue, kan dah lensa rosak guna nama hang! hahaha

ataspagar berkata...

to namee roslan

adoii.nape la lu nie. da bes teroka kah blog si lensarosak nie.ade ke iklan dia tampal kt blog dia.cube lu tgk betoi2.ke mase nk tulis komen nie lu cabut hotak letak dlm baldi baru tulis komen ek? kalo si yuyu tue mmg sah bersuloh la dia kejar traffic. si lensarosak nie kejar traffic ka iklan pn tak letak.adoii..malu malu!

ape heran lu at yuyu side ke x.bagi wa dua2 ade salahnya.

si lensarosak salah sebab terang2 mention nama org.mengaibkan org.

yang si yuyu plak,da tahu umor setahun jagung berlagak nak jd mcm otai.

Raihana Izzati berkata...

tu la.sorg je nk sentap.
padahal utk semua.
ok lh.ak sggp.
ltk la nma ak.
pop kn?
ouch..i lik.hoho

Faizal Fredley berkata...

wtf..bajet bagus tol ko ni..mcam la suci sgt....agak-agak ar nak tegur org pun..ko igt ko tu dah cukup bagus ker???..hahah..nak tegur pun x perlu nak mention nama org bai...
semoga si dia yg ko sebut tu ampun kan dosa ko tu..dosa dengan ALLAH ko boleh bertaubat tp kalau dosa dgn manusia faham2 lah...x perlu aku sebut lagi sebab ko pun dah rasa diri ko tu cukup bagus kan..

Zalin berkata...

Agak-agak la kalau nak tulis entri tu. Tak payah la nak mengaibkan orang lain. Lu guna nama orang lain tu nak kejar populariti gak ke? walaupun entri lu ada point, tapi guwa tak respek cara penulisan lu bila mengaibkan seseorang.


Tapi guwa tabik la dgn lu.Sesuai la dgn nama blog lu..LensaRosak.

EmanTheHalia berkata...

satu je aku nak cakap bro.. cara hang x pro. sebab mention orang =,

syazwanizr berkata...

F5 jugakk!! haha!

aku tak tau nak condemn sape. both pon salah. tapi aku lagi tak suke yuyu.

yang mengomen pon,, suke hati je nak tetapkan orang masuk neraka ke syurga kan?

eh. yang aku ne pulak ape?? lol

Raihana Izzati berkata...

syazwanizr: I lik=)

Tanpa Nama berkata...

suka ni blog..
sangat telus dan tulus..
jan nak kecoh...
semua ada pendapat masing2 do....
kita respect tuan punya blog punya pendapat..
jadi kan kritikan sebagai motivasi..
xsemua sempurna sbb tuh perlu seorang pengkritik tuk wat kita sedar diri...

n i dont think lensarosak nak traffic dowh...
da cek atas bawah xda nya iklan..
pa pun i like this blog..
straight foward sangat..

Fatin Razali berkata...

hahaha. terhibur seyh hari ahda aku. komen ni dah jadi YUYU sebagai topik utama, bukan isu pemikiran blogger.

aku rasa ramai la blogger kat sini kena pergi sekolah balik. hello, susah sangat ke nak faham maksud "PELACUR BLOGGER" tu? -.-'

pergi sekolah balik sana.

Mirashada berkata...

haish. ustaz saya cakap berdosa tau kalau mengaibkan nama orang. tak semua Blogger nak BLOGGING sebab nak cari populariti atau duit. dah penulisan dia sedap, orang suka la. Macam jugak dengan karya2 lain, buat novel, dah orang suka, orang beli, penulis jadi terkenal.

entri ni ad jugak sedikit betul dan ad jugak yang sonsang. so, harap2 jangan la sebut nama2 blogger2 tu. sian kat dieorang.
i think no one's wrong. huhu

pasal vlog tu, biarlarh dieorang nak buat pun, asalkan tak OVER ACTING sudah. dan kalau vlog2 yang terkenal sekarang ni, sumenye asal daripada tak pandai bervlog dan cakap ntah pape2. tapi, at least dieorang cuba. saya pun tak suka setengah malaysian buat vlog sbb tak de content, so saya tak tengok. biar la dieorang,, jangalah nak buruk2kan lagi. tak salah bervlog. sekadar suka2. huhu

Faizal Fredley berkata...

lensa rosak salah seorang pelacur blogger...ni pendapat aku ada yg x puas hati???

Raihana Izzati berkata...

whatever la.
kirany apa yg dy tulis 2 bes.
sbb 2 org sume bc.

hate him or lov him,,
ur still talking bout him.

ahsfantasy24 berkata...

mcm2 hal..
huhu~

Terbaru:
Bila Cinta Diibaratkan Sebiji Limau
Yang Aku Mahu, Hanya Kamu

Zalin berkata...

Tanpa nama,

aku tau semua orang kena respek tuan punya blog. Kalau dia nak direspek, tolong la respek orang lain dulu.

Untuk lensarosak,
bagus la entri lu ni. Siap ada gambar perempuan seksi lagi tu. Entri dah de point, tp dalam masa yang sama ko sebarkan gambar tak senonoh pada pembaca. Kalau nak tau, ni salah satu punca keruntuhan moral rakyat Malaysia. Tahniah untuk lu!

TrigYy berkata...

post ni macam nak tarik trafic jgk je. huhuhu

Tanpa Nama berkata...

hahaha!!!suke2!!!setan mmg suke tgok manusia berpecah belah..hahaha!!!

Tanpa Nama berkata...

TAU TAK APA HUKUM MENGAIBKAN ORANG??

Allah tidak suka orang-orang Islam membuka aib orang lain. Nabi s.a.w. bersabda mafhumnya, "Barang siapa membuka aib saudaranya, Allah akan membuka aibnya di akhirat". Allah juga menjelaskan supaya orang Islam menjauhi daripada pra-sangka buruk dan mengaibkan orang lain. Firman Allah, "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakkan dari pra-sangka, sesungguhnya pra-sangka itu adalah dosa...(Surah Al-Hujurat, ayat 12). Oleh itu mengaibkan orang lain adalah haram dan berdosa.

TAK SALAH KALAU NAK BAGI PENDAPAT ATAU NAK LUAH PRASAAN, TAPI PAKAI OTAK LA BRO...

izaFiza berkata...

owhhh..bagusla kau lensa rosak...pasni ramai org diluar sana search 'pelacur' atau 'yuyu zulaikha' terus link ke entri kau kan..

memang ko pandai la melariskan blog..xtahu itu kategori ape..(aku rase kau patut buat entri kategori blogger ape ko sebenarnya)

bukan nak menyokong sesapa..tapi kalau kau muslim kau pun pasti tahu..menyebut nama org itu FITNAH.

memang niat kau baikla..ayat ko memang power.kau nie memang b'pengetahuan la bab-bab nak psiko orang.tapi tak perlu seluruh dunia tahu FITNAH ko. nak bg contoh pun tak perlu r mention nama. Semua org ada hati perasaan bro.

salam dari bukan cik annon..=)

Tanpa Nama berkata...

subhanallah

walhamdulillah

walaailahaillallah

wallahuakbar

AmriGloomySunday berkata...

menarik.!dan aku suke

Raihana Izzati berkata...

rs mcm BACA alkuliyah=)

Mohd Firdaus berkata...

well done...

mahirahnazlim berkata...

great analysis ! tp , much better tak sebut nama lar :)

Raihana Izzati berkata...

Matahari:kau prgi mane?
td ckp nk exercise tkan F5.

bapak makin boring la sini.
aku xtw plk geng2 ustz n ustzh ade blog.
wah.maju2.

Tanpa Nama berkata...

bkn ke lensarosak ni pelacur n bapak ayam jgk?

dia kata org len nk kejar traffic..
dia tu buat entry gini nk instant traffic jgk..

dia kata pelacur blogger ni nk glemer..dia tu buat entry gini nk glemer jgk la..

ibarat buat entry utk tuju ke diri sendiri jer... :p

anak abdullah berkata...

runtuh akhlak masyarakat.

Tanpa Nama berkata...

pergh..sampai cakap org pelacur tu..
nak tulis pon biar la ada adab..
ni main hambur je segala benda..
ni kira buat dosa free la ni..
main tulis ikut sedap hati..
setan duk tolong kipas..
ingat tuhan banyak-banyak

mrs.anne berkata...

MATAHARI: blh ko bg link sini mana entri yg ada sebut psl irine nadia marcelo,hanis zalikha,cik epal tu?blh tnjukkan previous entri tu?bgtau sj xgune..kena la bg link..tnjuk la sket fakta n bukti tu..tlg la gune teori 3P oke..;p

yoy berkata...

terbaik lensarosak..post yang menarik..penuh info dan membuka minda..dan paling penting traffic mencurah2..idea bagus untuk melariskan blog anda..tirulah lensarosak..

Raihana Izzati berkata...

mrs anne:entry psl FL ak tw la.
tp xingt la.
ko google je.
comfirm jmpe pny kt sni.

MATAHARI berkata...

pemalas betul kau, cuba cari sendiri dalam blog ni.

MATAHARI berkata...

oh. ayat tadi utk mrs anne.

hamka berkata...

alahai dunie blog.. haish..

Raihana Izzati berkata...

Matahari:

aku xtrasa pown.
ko g mna ea td?
ak dok BACA alkuliyah ni sorg2.
pk sengal.
para ulama skrg dh de blog ea?
maju dowh.

Burungman berkata...

ni pendapat aku.. ada satu point kau tertinggal dude.. seorang blogger yang mengaut keuntungan trafik hasil daripada kerja mengaibkan orang dengan tujuan untuk mendapatkan pembaca setia jugak adalah layak untuk digelar sebagai pelacur blogger.. maka dengan itu LensaRosak pun sama jugak seperti pelacur blogger.. ada mau bangkang? bangkang la banyak mana pun tak guna jugak sebab ini pendapat aku bukan pendapat korang..

c-tea berkata...

bro...ayat baik la sikit...denagn entri nie...kitorang si pembaca dah boleh nilai dah ko nie camane org nye.(kami bukan bodoh untuk terus sokong ko tanpa melihat dahulu pihak yang lain)..kalau ko kate kene ade 3p...tp aku tgok entri ko nie xder 3p pon..yang ade hanyalah hina...

bro..ko hina seorang wanita yang ko sendiri xade hak untuk hina..ape sebenarnye ko nak??ko nak satu dunia tahu yang ko nie suke menghina org lain???

ingt bro...selagi ade org yang bace n ingt ayat2 yang ko tulis nie..selagitu lah dosa ko bertambah...

ini pendapat saya...jangn biarkan dirimu dihina tanpa kau sedari..

Raihana Izzati berkata...

Burungman:

hi2.kita meet kt sini ke?
wah meriah.
ngeh3

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 443   Terbaru› Baru»