Mac 10, 2011

Makwe 17 : Makwe Singapura.

Selalu gua bagi gambar, hari ini special sikit sebab gua dah tak cari gambar dalam google lagi. 

Selalu gua asyik bagi lu orang pop-corn. Hari ini untuk lelaki dan mungkin juga perempuan, gua nak bagi tisu. Standby sikit kasi lap hidung yang berdarah tu.

Oh, ini ialah vlog? Em, mungkin. Tapi, bak kata Naqib Muhammad, tengok vlog sebegini barulah rasa releven. Keh keh keh. Gatal!

Gua letak rating PG 18. Mungkin sedikit gedik. Biasalah, perempuan kalau jumpa kamera. Kita bukan tahu over-reaction dia macam mana ye dak?

And by the way, siapa cakap makwe melayu Singapore tak lawa? Korang ada Hanis Zalikha, kitaorang ada Sheiry Naisiqa. Gerekkkk~~ (Sebenarnya gua tak tahu nama dia apa, ada yang panggil Sheiryn, ah mana-mana lah)




p/s : Masih mencari mood nak menulis sesuatu topik. Layan makwe dulu. Oh, jangan lupa menonton Hikayat Merong Mahawangsa. Filem itu kool.

31 ulasan:

SagaPutih berkata...

haha up kat blog terus.
layannn

SagaPutih berkata...

btw, the first few minutes before she went out and start to interview people, itu considered as vlog.

MATAHARI berkata...

ni mesti dari twitter ni?
(memandangkan aku puasa twitter)LOL.

AlexiaAqram berkata...

@sagaputih

yeah. so, vlog campur interview video. what we gonna call huh?

inter-vlog?

euw!

SagaPutih berkata...

AA : i call this awesome hot chick! *nosebleed

Lucifer : puasa twitter? patut la aku tweet tak reply haha. nak tisu?

AlexiaAqram berkata...

takpe luc, aku galakkan kan ang berpuasa twitter. NAIS!

Sca Ndx berkata...

ehem ehem. terus menerus.

Nobita Sensei berkata...

ade tisu lebih?

AlexiaAqram berkata...

@nobita

nah. tisu tesco. jangan merungut k.

sicomot-comel berkata...

perhh..
nak tisu seploh kotak ! ^^

MATAHARI berkata...

berdarah hidung....

MATAHARI berkata...

*mengambil tisu dari AA dan sisagaputih*

*shit, aku perlukan banyak*

puasa2, tak boleh lekat sana, macam ganja dah twitter tu.

AlexiaAqram berkata...

tisu abes. gua up satu helai seposen.

cilaka, gua yang takde tisu ini macam asyik kena pow.

keh3~~

sicomot-comel berkata...

hm..nape ade budak rupa najwalatip eh??cume ni versi gelap sikit..

AA: nah seposen utk satu tisu

Naqib Mohamad berkata...

10 kali ulang tak jemu.... sekotak tisu habis!!

SagaPutih berkata...

Luc : btol dowh. sial twitter ni, aku pun dah naik addicted dah. hahaha

korang ni amik tisu byk fap ke ape wei

AkuMuzikFilem berkata...

ni blog melayu SG ke?

Sab Buenoo berkata...

apsal lawa sangat depa nih. =.="

Encik Psychopath berkata...

lawa bro. tapi beza kite dengan singaporean tak banyak setakat penggunaan bahasa ape adehal. tapi mentaliti tetap sama.

afrohead berkata...

ok aku dah ambik keputusan nak pegi singapore esok.

hamsor berkata...

woit..

cakap kat depa tak yah pakai microphone h&s..

kat aku ada 'mic'...baik punya...

besar, teguh, peramah...bak kata iklan standard chartered..hehehe

Elena Reeney berkata...

ehem ehem..

korang nak tisu berkotak kotak lap hidung berdarah ke lap lain siak?

Azra Rahman berkata...

bila aku nak kena list dalam ni?

jawab sekarang.

mahirahkamal berkata...

serious lawa =_='

Republic Aku berkata...

cantik dan sexy sama jer dgn gadis melayu malaysia...bagi aku bezanya cuma mereka lebih bebas dan gadis malaysia sexy gila macam mana pun masih ada itu bersih dari dalam ...mereka ..uwek!!

Mainur Hasnah berkata...

dorang memang cun.. cuma tak setuju langsung.. perkataan dorang guna.. kita pun guna.. hari-hari kot... hahah

Nobita Sensei berkata...

mintak perhatian. lepas lap hidung masing-masing tu sila buang tisu dalam tong sampah yang disediakan ok. jangan buang merata-rata.

the_firefox90 berkata...

bahasa melayu dorg agak kuno..
mb sbb dorg dah selalu sgt speaking..

free compass berkata...

two sluts.

ika~~ berkata...

sorang mcm vanessa hudgens n sorang lg mcm paula malai ali..seyesly..

Ara berkata...

@republic aku : yes! stuju!

gadis2 kt mesia kalo nk menyeksi, mst bakal dihambat kontroversi...kih3..