Mac 28, 2011

Minimal Quotes

Hek eleh.

Sedangkan perempuan tu makan buah larangan pun dah kena tendang dari syurga, ini kan pula kalau free-hair?

Lagi lah cepat kena tendang ke neraka.

- Mamat Stoner 82101

17 ulasan:

Republic Aku berkata...

tak tersebut dalam al quran kalau free hair kena tendang masuk neraka,surah yg mana?

Najmie Ibn Zainudin berkata...

Tak setuju. Kita bukan Tuhan yang boleh jatuhkan hukum sesuka hati.

Tanpa Nama berkata...

@ republik aku

dalam alquran jugak tak tulis pun pasal mcm mana solat. so takyah solatlah. niat je dah cukup. oh ye dalam alquran tak ada tulis pun cara-cara cuci punggung so takyah cuci ponggong lepas berak lah. oh ye, dalam quran pun tak de cakap gosok gigi guna ubat gigi so takyah gosok gigilah. kehkehkeh

Johan "Champ" Radzi berkata...

Sebab tu kita diturunkan hadith. Al-Quran cakap solatlah kamu tapi hadith dan as sunnah yang terangkan macam mana kita solat. Itu logik akal. Aku rasa semua bende yg kau cakap tu dah explain dalam as sunnah.

Kau beriktikad dengan aliran mana ni? Lupakan As Sunnah?

Nak komen jadi ANONYMUS pulakk. Mana diri kau? Dasar pengecut. HAHAHA!

jandi berkata...

tendang keluar dari syurga cuma Adam dan Hawa, leh ke compare dengan manusia biasa punya kes?

Sab Buenoo berkata...

err..johan "champ" radzi.. sebenarnye kan, aku rasa anon tu nak perli republic aku je. =.=" baca ayat dia pun aku dah tau. :">


emm. memang bukak aurat(free-hair) ada hukumannya kan. sebab terang2an salah. jadi aku ase apa aqram tulis ni betul la. macam biasa, ayat dia mesti pedas. tak payah la faking serious sangat.-.-"

AlexiaAqram berkata...

benda yg tuhan murka mesti menyalakan lagi api neraka.

why so serius?

terlebih sgt bersenggama minda nih..

MATAHARI berkata...

kenapa aku hanya fikirkan perkataan tendang itu sebuah metaphor. macam analogi ultraman dengan nujum melayu pulak, keh keh keh.

Tanpa Nama berkata...

sangat mendalam punya maksud. benda yang terlarang oleh Allah, kalau buat, tak sempat taubat,lalu mati akan cepat-cepat kena tendang dalam neraka, tade penangguhan walau satu detik.kalau sempat bertaubat dan tuhan terima taubat itu, alhamdulillah.

harap faham maksud Minimal Quotes ini. hihi

AlexiaAqram berkata...

@matahari

aku dapat rasakan kewujudan orang yang tidak ada senggama minda tapi cuba bersenggama tanpa tunjuk ajar. tu yang metafora pun tak tahu beb. heheh!

Johan "Champ" Radzi berkata...

@sab bueno

Oh ye ke? =,=' ahaa okay okay. Just yelah mana tawu ada org tk dapat catch up, so aku terangkan. But then, apa Aqram cakap tntg murka menyala apai neraka tu betul. Mmg perempuan mcmni mndapat murka Tuhan.

jaa64 berkata...

apa yg luu cakap ni ada betulnyA jugak...tp semua tu tak semestinya pada tudung je,tgk amalan lain pulak..bertudung pun perangai macam setan buat hape..kan!

Republic Aku berkata...

aku pun cuma nak tahu jawapan ,sebab dulu ada orang soal aku begitu tapi aku tak boleh nak jawap...lain kali kalau dia tanya lagi aku jawap macam gitu la...

Republic Aku berkata...

nak tambah sikit lagi....cantik kalau bertudung jika rambut ala2 singa...dan lagi manis kalau tingkah laku juga bertudung...tiada salah bertudung ,cuma bab tendang tu jer harus boleh dipersoalkan...

ika berkata...

adalah hadis 'tidak akan masuk syurga dua golongan ini. iaitu org yang berkelakuan ganas dan tidak menutup aurat.'

harap maklum =_=

Whoda berkata...

hahaa niceee... =D
aku suke ayat hyperbola kau =p

Ara berkata...

kesimpulannye, nk jadi perempuan ni bkn sng, beb~ :)