Mac 09, 2011

Sejenak

Aku lihat penyalahgunaan pemikiran dunia maya yang di bawa ke alam realiti sudah berakar umbi terhadap pengguna blog.

"Hai nama saya Nur Alia Matopoh dari gajahgajahmontel.blogspot.com"

"Asalamualaikum nama saya Mohd Fred Ferhad dari fredferhadkacak.com"



Apa kau ingat url blog kau tu macam kad pengenalan ke hape?

Kat sesi 'memperkenalkan diri' dalam Persatuan Mahasiswa, dalam kelas pun kau nak kenalkan blog kau?

Bullshit betul.

p/s : Lepas ni dalam IC suruh jabatan pendaftaran letak url blog kau sekali.
p/s : Aku belum ada mood nak tulis panjang-panjang. Maaf ya kawan-kawan.

34 ulasan:

eiffel berkata...

kahkahkahkah!!!

len kli awak letak

alexiaaqram.blogspot.com


owh ye, kt lesen memandu pown jgn lupa tau.t senang abam polish nk usha!

camtaek sungguh!lol~

che'ila berkata...

semua orang dah ada blog sekarang...nanti kertas exam pun tulis url blog..

AlexiaAqram berkata...

macam gampang jugak pengaruh blog ni rupanya kan?

PointBlankShot berkata...

bila alam maya disenggamakan dengan alam nyata itulah dapatnya.

everyone ada blog. dah tak rasa special dah. bukan semua orang buleh memuntahkan kata-kata bernas kat kanvas elektronik ni.

ramai camwhore

ramai gila glamer

ramai attention whore

ramai memaispeskan blog

sikit hari lagi, blogger pun bakal berkubur.

p/s:
update blog cerita pasal makan kerang bawah sinar rembulan dengan boifren adalah benda paling LAME.

Dawa berkata...

tu melampau gile. sengal tol sape yg buat camtu. mmg tak matang!

.sweet-ants. berkata...

blog aku kwn2 rapat aku je tau. blogging tu sbg isi masa luang saja, bukan pekerjaan.

SagaPutih berkata...

Semua nak jadi artis jadi tak kesampaian, thats y

Hai saya tahi dari lubangjuburkau.blogspot.com

nama saya nadia berkata...

tuh 1 jenis.. niyh ad lagik 1 jenis.
sanggup sent kt fb aq.. cakap.. "awak saya da follow awak.. awak follow la balik saya.. awak jangan lupa komen kt post i."
x kew gampang jugak..

myonyu berkata...

bia je la deme..ko ni sume tak kene ngan pale otak ko...kau je la yang tepat..

Nobita Sensei berkata...

sapa nak beli kentaki?

Hai saya Colonel Sanders dari kfc.com.

sya berkata...

haha.. kelakar jugak.. konon2 femes la tu ada blog ek... :)

afrohead berkata...

haha trafik tu bro. kena.
keh keh keh

eszol raar berkata...

chill la

gua interview keje siap kne approve fb d company n mintak url blog gak

AlexiaAqram berkata...

kalau ada orang mintak takpe lah. tapi kalau tergedik-gedik sendiri nak introduce, hmm. sendiri fikirlah

XIX Dragunov berkata...

kah3~ ade ke? nasib baek dia tak cakap sekali "follow la saye tau~!"
wakakaka

Lucifer berkata...

hoh, ada jugak meh, memang hamjad.

LOL. omg.


kasihannya.


ha ha ha ha

siot, aku dah berdekah2 gelak ni.

free compass berkata...

kita trpaksalah terima hakikat semakin banyak budak2 poyo lahir kat dunia pada zman sekarnag.

Sab Buenoo berkata...

hai saya sab buenoo. dari kinderbueno.com

mari2 jemput usha blog saya. jangan lupa folo sekali. folo ke 10 akan dapat kinder bueno free.


=.=" hahaha

RastaMat berkata...

annoying sangat2...
sangat2 annoying...

grawwrbabe. berkata...

gampang2 pon..kowg tetap pengguna blog ni beb.. macam xbace bismillah je buat blog ye kengkwn... huhuhu.,kesian pada yang introduce diri tue satu..kesian pada yang suke mencarut marut tue pon satu..nampak sangat dah takde adab sopan... konon nak berilmiah.tapi sesat juga ye...

SagaPutih berkata...

company kalau mintak url blog and facebook tu sebab nak buat background check, adakah kau ni jenis maki hamun or mengata orang di belakang nutk elak hire employee yang prone to kutuk their own company.

.azwasyafiqah. berkata...

Company pon ade minx gak ekk? Fuiyooo =O

aLy berkata...

mmg ade company nak tau ape blog & fesbuk pekerja

nak stalk pekerja dia yg keje tak siap tapi hapdet blog hari2

Ainno M berkata...

hai,saye folow awak,awak folow back okey *mata keatas tangan di dada. keh keh keh

Sca Ndx berkata...

nak kenalkan diri pun mesti mention blog? er. gua igt kat gathering je. tu pun tak payah mention sebab masing muka kat header. mesti tahu

HEROICzero berkata...

hantu blogger?

=)

Amiey White berkata...

yang penting emel fb and blog lain dengan emel kerja .

nak kutuk boss pun susah >.<

orang kurang rajin berkata...

oihh mmg mcm tahpape. macamlah best sangat blog tu nak share serata dunia.

pity -_-

sebelas berkata...

tu belum kira lagi pengaruh fesbuk.

lagi kelakar..

NurulShahida berkata...

weh nur alia matopoh tu nickname member aku kot! hahaa

khai berkata...

kahkahkah. tak boleh blah. tapi mmg betul pon. bull shit abis

Alexandriana Alia berkata...

apa kata kalau pakai baju tshirt pun tulis url blog sekali.... :p

Linglung berkata...

ehem, aku linglung dari rompin. aku tak ada blog. macamana nak perkenalkan diri?

babeWiwitLulu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.