Mei 31, 2011

Kenapa Lelaki Melayu Mempunyai Nafsu Yang Sukar Di Fahami?

Andaikata kamu (seorang lelaki) berjalan di tengah kota Kuala Lumpur, berjalan di kawasan Bukit Bintang misalnya. Pada hari sabtu, dalam waktu petang. Berdiri di hadapan Maybank berhadapan McDonald. Dengan memakai cermin mata gelap, baju petak berwarna merah yang di beli dari Padini dan berseluar skinny Uniqlo yang di beli di kedai bundle sewaktu bercuti di Melaka dahulu. Kasut? Oh, cukuplah kasut putih Chuck Taylor Classic.

Di jari anda jangan lupa sebatang rokok Dunhill Menthol. Kenapa menthol? Pedulikan orang nak kata jika rokok menthol itu boleh mendatangkan mandul ataupun nampak keperempuanan. Kamu rasa Malaysia panas, jadi adalah releven untuk menghisap rokok sejuk bukan?

Kamu memandang sekeliling. Gadis arab berpurdah. Mungkin sebenarnya berstatus isteri kerana di sebelahnya terdapat lelaki Arab berperut boroi berseluar jeans pendek. Kamu ingin lihat wajah perempuan Arab itu, namun apakan daya dia berpurdah di tengah panas.

Sekilas, apabila kamu melintas persimpangan empat untuk menuju ke Bentley. Kamu berselisih dengan gadis Melayu, remaja mungkin dalam 18-21 tahun. Berbaju t-shirt baby saiz dan short-pants tahap peha. Ya, peha gadis tersebut walaupun bersawo matang, tapi cukup untuk mata kamu meliar. Melihat wajahnya, comel. Apatah lagi dengan rambut panjang bewarna sedikit coklat. Kamu mencari cleavage. Besar. Ghairah. Bermulalah pandangan nafsu selama 2 saat dengan di akhiri kamu memaling ke belakang melihat punggung gadis remaja tersebut. Kemudian berkata kamu berseorangan, tanpa suara, hanya mimik mulut menyebut
"Pehhhh! Makwe Key Ell!"
Mungkin kamu rasa dia makwe KL, padahal alamat kad pengenalannya menunjukkan dia dari Sepang. Ingat, Sepang bukan KL tahu?

Kamu di hadapan kedai Bentley. Melihat pelbagai gitar berjenama. Secara tiba-tiba kamu terhidu bau semerbak wangi. Melintasnya di belakang gadis Cina. Kamu memandang ke kanan. Baju dan short-pants. Peha putih. Muka pun comel. Rambut lurus dan bewarna sedikit kemerahan. Lalu kamu memandang kehadapan, memakukan mata melihat gitar-gitar tersebut. Tanpa nafsu, tiada meliar dan tiada ghairah. Mengapa ya?

Pelik bukan? Lelaki Melayu kebanyakkannya memandang ghairah perempuan sebangsa mereka. Kadang-kala walaupun gadis Melayu itu bertudung elok sekalipun, ada saja rasa nafsunya. Tapi, jika di hadapan mata lelaki Melayu itu akan gadis Cina ataupun India yang seksi, tidaklah rasa ghairah seperti ghairah kepada gadis sebangsa sendiri. Mungkin ini normal. Mungkinlah, sebab ada can atau peluang untuk berkomunikasi dengan gadis sebangsa? Nak berbahasa Cantonese, bukan pandai sangat. English bukan tak tahu, hanya tak lancar.

Cuma yang peliknya, bila menonton porno, video lucah, filem Titanic mahupun Species. Oh, itu filem lama. Bagaimana filem Roadtrip, American Pie ataupun Pirana? Ada pula nafsu dan ghairahnya walaupun gadis dalam adegan lucah tersebut ialah orang Amerika, orang Jerman ataupun gadis-gadis dari negara blok Eropah timur. Tinggi citarasa lelaki Melayu. Hanya mahu Melayu dan orang-orang putih rupanya ya?

Cuba letak filem lucah Negro atau India. Tiada selera barangkali? Eh, kalau Cina, Jepun mahupun Korea boleh pula ya? Selera betul melihat bulu-bulu yang tebal tidak di cukur dan aksi jijik meloyakan. Kata tadi tak ghairah melihat perempuan cina yang seksi?

Tapi, menonton video Chua Soi Lek pun ada antara kamu yang buat modal. Apatah lagi video Anwar Ibrahim. Tak habis-habis. Kebanjiran 3gp dan mp4 lucah. Ramai anak-anak muda di baya-baya 17tahun ke atas kini sudah memiliki folder rahsia di telefon bimbit masing-masing.

Sebab seks? Pengaruh persetubuhan yang kamu rasakan ia sedap dan lazat? Rasa gelojak kamu yang nak sangat kahwin cepat supaya dapat merasai kelazatan tubuh perempuan yang wangi dan wajah mereka yang menutup mata kesedapan? Leher perempuan mendongak-dongak sambil membunyikan suara keluh kesah?

Itu semua tipu. Tidaklah tipu seluruhnya keadaan itu. Namun, tipu yang di maksudkan di sini ialah perasaan dan ghairah kamu itu sedang di tipu. Kalau kamu amalkan imaginasi seperti di sebutkan tadi, di jamin kamu cepat di tendang oleh pasangan kamu sendiri. Di jamin.

Tak sukar sebenarnya hendak memahami nafsu seorang lelaki. Baik lelaki kacak, manis, tinggi, tidak kacak, pendek, gemuk, buncit, jongang, hidung macam babi sekalipun. Semuanya mengidamkan gadis yang cantik rupa paras, tubuh badan tip-top. Tak gemuk, berbuah dada besar (seperti biasa), mesti wangi dan pandai melayan. Itu sahaja. Cuma apabila seseorang lelaki itu mengenangkan atau menghitung rupa paras diri sendiri, barulah dia tak kisah perempuan macam mana pun yang dia akan dapat untuk di jadikan teman wanita atau isteri. Asalkan..



Asalkan ada pantat (puki/vagina). Itu saja.



Tak habis lagi pasal seks. Di akhirnya, memang nafsu lelaki yang utama, terutamanya lelaki Melayu secara majoriti, memang sebab seks. Di jamin! 


p/s : Kesimpulannya, bawalah kondom.

22 ulasan:

AlexiaAqram berkata...

yes! i'm first!

karl berkata...

one word - CULTURE

Lucifer berkata...

erm.,


kondom memang sentiasa dibawa. haha.

gurau.

zizie berkata...

citerasa lelaki lain2 la bro..

Hazirah Mustaffa Kamal berkata...

antara yang paling jujur tentang 'nafsu lelaki'.

AlexiaAqram berkata...

@karl

or INFLUENCE?

@luc

playsafe ke durex?

@zizie

semua orang nak makan, tapi tekak lain2. itu baru panggil citarasa.

Amy Wong berkata...

kote biadab lettew


*sorok muka*

karl berkata...

Culture. Selak balik sejarah bangsa Melayu.

Adam berkata...

tak kisah ape kome nak kata. janji ada apa?

Vagina! hahaha

Sca Ndx berkata...

ehehheeh

dochi berkata...

tp mcm ngeng je kalau ada jenis lelaki yg usha body perempuan dengan suara yg boleh didengari .


caiit !

Muhd Fadil berkata...

ahahaha..

memang kot laki melayu cuma tertarik pada wanita melayu.

azah berkata...

itu sume pekare biase... kalo namenye lelaki....

lalalalaalala

afrohead berkata...

aku tak bersetuju sebab culture macam @karl cakap. sebabnya nafsu, itu sahaja. kalau tengok peha awek cina memang tak rasa apa sebab dah selalu nampak dari kecik. kalau peha awek melayu itu lain ceritanya sebab kita nampak apa yang selalunya dilindungi.

untuk porn pula itu nafsu bertemu influence bertemu pengaruh rakan sebaya.

just my two cents.

qasehraihan berkata...

dah namanya lelaki...

lensa..kamu kenal pendekarberkuda????
meh baca..huhu..dia tipu xbayar duit kita!!!!!

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/entry-panas-hati-pendekar-berkuda.html

sya berkata...

lelaki mmg mahukan V kan. normallah.

As-Safra berkata...

salam...semua perkara berkaitan ngan nafsu,sebab tu Rasulullah saw berpesan pada sahabat,jihad yang paling besar adalah dengan mengawal nafsu sendiri,nafsu pula berkaitan ngan ILMU...

Republic Aku berkata...

kerana itu jangan memilih sangat tapi pilih yang terbaik...

Tanpa Nama berkata...

mau bace cerita panas??..hahaha..jom p cini..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/entry-panas-hati-pendekar-berkuda.html

karl berkata...

Afrohead: Melayu ada nafsu, Cina ada nafsu, India, Iban, Bidayuh Kadazan Bajau semua ada nafsu. tapi kenapa perangai ikut nafsu tu nampak more pronounced dalam masyarakat Melayu? Sebab tu pendapat aku culture yang jadi faktor.

Berapa banyak petua orang tua2 yang berkait dengan seks? Kitab Tajul Muluk sebagai contoh, dokumentasi sokongan aku.

farhan berkata...

nafsu seks perempuan macam mana pulak...

hyde berkata...

1. Kau telah mencemar kepala aku
2. Nak buat sex education, orang terdekat kau untuk kau terangkan secara slow-slow tentang perkara sebegitu. Kalau tak rupa gaya omputih dah, bincang masalah rumahtangga gaban dalam forum, internet, satu dunia tahu, tapi masalah tak selesai juga.

Ke sebenarnya itu adalah stress reliever?

Suka hati kaulah, ini blog kau. Aku tolong bagi feedback saja. Terima kasih