Mei 12, 2011

Tempat Makan Kat Alor Star Yang Gua Terjah dan Patut Lu Orang Terjah Juga.


Restoran Jeragan Waterfront, Alor Star, Kedah. Gua makan kat restoran ini gua rasa lain macam. Tiba-tiba saja gua rasa macho macam Orlando Bloom. Peh peh peh! Tak nak gempak plak kan restoran ini tepi sungai dekat dengan jeti. Peh, gua bawak makwe gua, dia terus lentok gua cakap lu. Peh peh peh!


Ni bukan meggi bai! Inilah makanan yang buat gua rasa ada superpower. Ah, kalau gua cakap pun bukan lu orang nak percaya, baik lu orang try sendiri. Mee udang beb. Dia punya udang memang puaka. Kalah mee udang Sungai Dua. Lu tahu tak taim-taim panas macam ni, makan mee udang kat sini, lu boleh jadi kacak! Makwe gua makan, muka dia terus sweet-sweet, 3 kali ganda lebih sweet dari Nurul Badiah Lai. Gua rasa macam nak terkam je makwe gua tahu?


Pizza Homade FTW. Terus-terang gua cakap, lepas ni gua pandang Pizza Hut tu sebelah mata. Makan pizza kat restoran ini lagi awesome! Lu tahu tak apa power yang gua dapat lepas makan pizza ni? Perut gua ada six-pack beb. Kikiki


Gua nak bagitau. Kalau lu orang memang steady, pembaca blog gua, rumah kat Alor Star, atau memang nak datang Alor Star nanti, lu wajib datang sini. Hayati nyaman sungai, tengok bot lalu, tengok jet pejuang lalu, tengok ikan duyung lalu, sambil pekena makanan-makanan yang superb. Kedai ni kat Ampang Jajar. Area Jeragan. Kalau lu lalu jambatan, lu nampak lah tersergam indah restoran ini. Ayuh, pakat mai sama-sama, ajak kawan, mak teh, mak cu, pak andik, pak leh, cucu wan dan semua kita pi serbu kedai ni. Kita pulun, biaq orang kata kita chewi, tapi makan sedap, cheq balun ja naaa!

p/s : Nah, lu orang boleh serbu facebook restoran ini. Woot!

16 ulasan:

! Nurida Ardy berkata...

terliur seh...T_____T

Amy Wong berkata...

Review kedai makan ke bang ?

Hihihi!

Loyar Lawa berkata...

sempena gua masih ade 2 tahun kat kedah ni, memang patut diterjahhh... huhuhu

AlexiaAqram berkata...

gua ada saham kat kedai ni, ape de hal nak review?

keh keh keh!

Mehmed - berkata...

wah ! bermakan-makan kita ya..Ahaks !

sha berkata...

Uii, boleh tahan jugak no..

Nak pizza..

Dawa berkata...

uish kena pi ni. xsangla lak ada makanan sdp cmni kt tepi sungai kedah tu. pernah dgr org dok sembang psl ni tp xtau lak kt mana.

Nobita Sensei berkata...

Gua nak try pi pekena tengok macam mana dia punya puaka.

bLaCk | maWaR berkata...

"...biaq p org kata kita chewi.." nges4...(^^)v

C@Rr0tSu$U berkata...

eh.. ni kat cikepal06 ke kat LR nih...

ika~~ berkata...

selama setahun dok alor setar npe xpnh dgr lg tmpt mkn cmni.ini xleh jd ni..gaji nnti aku pi!ahaha

timm berkata...

mcm sikepal review makanan..
lu guna puaka.

cikepal guna menternak lemak.

Pendekar Berkuda berkata...

cisss....cilaka sungguh... makan pizza terus dapat six pack??

yang ni betul betul bikin aku tercabar... dah la makan dengan awek... dem!

hang pos laju kat aku sebungkus la~! hahahaha....

Tanpa Nama berkata...

bedajal ja hang ckap camtu..cam sdap sngat.apa yg mak cik tu buboh sampai hang rasa nk terkam marka hang...boh viagra ka.....????????????

Tanpa Nama berkata...

weh.ang belh habag dak restoren ni nak masok kot mna?yg kdai laksa ikan sekoq 2 tang mna??aku nak p..plisss

AlexiaAqram berkata...

masok ikut mana? hmm. jalan nak pi bandaq dari shahab rasanya.