Jun 26, 2011

Makwe 18 : Shawls


Edisi Makwe kembali! Aku bukan apa, banyak sangat orang mencari perkataan 'shawls' pada laman aku. Rimas pulak! Ingat dah habis dah benda-benda lama. Nah, ini hadiah aku buat mereka yang mencari. Hambek dan layan! 


p/s : Mood tengah teringat makwe yang jauh memang macam ni.

80 ulasan:

Miscellaneous Smiles berkata...

cun akak nihh..

heheee

Amiey White berkata...

i'm look like pingu kalau pakai macam ni .

me lah , yang dalam picture ni cantik

AlexiaAqram berkata...

pingu tu mcm penguin ke?

Husky Pusky berkata...

aku benci betul tengok pokok kena simen. sedih.

Miscellaneous Smiles berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Dawa berkata...

senyum tu mcm nora elena. hehe

Nobita Sensei berkata...

tiutttnyeeww shawl tu.

JIJI YU berkata...

leh ngorat tak ni

isaacismael berkata...

aku paling suka segmen ni.
hahahaha

semua stok naiss

btw, header berkalerkan peranchis.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

cantek..

pyahnakmat berkata...

gamba sapela kena copek ni . haha

free compass berkata...

rase2 aku kat pakistan ada pompuan pakai tudung macam gini. tapi kerjanye junjung periuk belanga isi air dari sungai ke rumah. kahkahkah

alfah berkata...

heyyy!!!! that's my photo!! kenapa ambil gmbar sy sesuka hati without my permission.huh!! i want u to delete this photo, if not i will report.

-alfah-

rekbing berkata...

haha. dh kantoi dgn tuan pny bdn ni cmne... :D

nerves berkata...

bro...xbes la letak gamba je...troll sikit la..lala~

░♥si lampu neon♥░ berkata...

asal tak letak gambar u ?

AyuE SurihanyOt berkata...

sape yg comel sgt ni..

k_Own berkata...

macam ! hahaaha

cerkLeng berkata...

heyy..macam muka nora elena laa

Leena berkata...

cantik makwe =)

Sembang Kemas berkata...

boleh gua pakai macam ni?

geremti masuk blog LR.haha

Tanpa Nama berkata...

Though ur intention are good but the idea of taking others picture without consent is act of criminal.please bare that in mind.

Tanpa Nama berkata...

nk kutuk agak r..slidik lu..ni tudung segi empat..hahaha..

Tanpa Nama berkata...

DEAR THE OWNER OF LENSAROSAK,
HEY, I SAW YOUR MOM AND GRANDMOM WEAR LIKE THIS YESTERDAY.. WHY DON'T YOU POST THEIR PHOTO AS YOUR 'MAKWE 19' ? SURE EVERYONE WILL LIKE IT~ HOPE TO SEE SOON....

FROM : YOUR GOD! =) (I WAS THINKING WHERE TO SEND YOU..YOU LIKE HELL? IT'S SUIT YOU~ )

Aflina Affandi berkata...

I know her . Alfah if i'm not mistaken.

Tanpa Nama berkata...

yg kau nak anti perempuan bertudung apahal!!! kau ingat diri kau tu perfect sgt ke? bodoh punya manusia.takda otak nak pk.dasar lelaki GAY!!

Tanpa Nama berkata...

Dia mmg mcm GAY pon kan..xsedar diri..sangat KETERLALUAN..xde awek kot,kalo ada pon perfect sgt ker??smpai xde wt dosa??menipu la kan..

Tanpa Nama berkata...

pak cik pencuri oi, pak cik perfect sngt ke? yg curi gambar org ni dpt pahala ke? pak cik ade awek brape org? sy mintak arh 1..nak amik gambaq die post kat blog cewek2 sy jugak.. hehehe..

Tanpa Nama berkata...

kurang kasih syg ke? pelajar uni konon..perangai terok tahap gambang! aq pun bkn baik sngt.tp xde la nak curi gambar2 pompuan pastu kutuk2 ni..ape masalah yg die wat kat ko? die mintak duit dgn ko ke pi beli showl tu? dasar lelaki krg.gambar baik2 pon ko bleh nmpk jd buruk. sblom ko kutuk org,cube cermin kan diri ko dl.ko tu btol sngt ke x. jgn nak kutuk lebih2 kat org walaupon xsuke, ko jgn lupe nnt ko akn kahwin jgk. klu ko dpt ank pompuan, org lain wat mcm ni kat ank ko,ape ko rase? ko hapi ke tngk org kutuk2 ank ko? / ank ko jd lebih trok dr ape yg ko kutuk2 kat pompuan.. renung kan la mamat! kite bkn nak idop sehari je..jgn plak dose yg ko buat tu ank cucu ko yg tanggung..sekian...

Tanpa Nama berkata...

bila masa plak LR mengutuk dalam gambar ni? krg ni gila ke apa meroyan tiba2 ?

baca guna akal ler, baca guna bontot buat pe?

Tanpa Nama berkata...

eh aku kenal dia ni.ooo kau ni pencuri rupanya.baru aku tahu.tapi beragak lah sikit kalau nak ambil gambar perempuan post kat blog sial kau ni. tak pasal2 dia ni jadi mangsa keadaan. cuba kau letak gambar mak nenek kau ke. tak payah nak curi2 gambar org lain. ada otak pandai taknak fikir.dasar manusia bodoh!

Tanpa Nama berkata...

wehhhhhhhhh PENCURI gambar kawan aku! SIAL punya orang.pemikiran busuk sial kau ni mat!!

Tanpa Nama berkata...

Hello , kenapa biadap sangat kau nie wei. Tuhan tuu ciptakan semua hambanya paras rupa yg cantik dan tapi kenapa engkau tanak pamerkan muka kau sendiri ? Perlu ke kau curi gambar org lain , kemudian jadikan sebagai bahan cerita kpd org lain. Mungkin la kot engkau nie tade muka dan sbb tuu la kau suka curi gmbr org!. Ini gmbr kwn aku , dan aku knl dia siapa serta mcm mana orgnya. Kami tak teragak-agak untuk ambil tindakan. Ingat sikit hak org , hak persendirian jgn suka-suka "mencuri"!. Cuba bygkan la , suatu hari nanti salah seorang drpd keluarga engkau pula yg akan dijadikan sebagai bahan ketawa org ramai, 1 malaysia akan tgk gelakkan serta kutuk kau , baru kau rasa apa perasaan org lain !. Tuhan tuu maha berkuasa!.

AlexiaAqram berkata...

tu dyaaaa abaq ang. banyak gila fan dtg menghambat. aiyakk!

Azwan berkata...

kalau xnak org curi gmbr,jgn letak dlm internet.internet ni dunia tanpa sempadan.ini saya petik dr blog salafus sholih:

Ustaz Zaharudin ada mengulas mengenai dosa-dosa & facebook, bagaimanapun saya ingin menfokuskan pada salah satu point yang diberi beliau iaitu 'terlebih gambar'. Sikap suka menunjuk-nunjuk gambar boleh dikaitkan dengan tabarruj, iaitu suatu dosa yang dianggap remeh oleh masyarakat kita. Apakah itu tabarruj? Suatu persoalan yang perlu dihurai lanjut.

TABARRUJ ialah mendedahkan kecantikan rupa paras sama ada kecantikan itu di bahagian muka atau di anggota-anggota badan yang lain.

Tanpa Nama berkata...

;

Tanpa Nama berkata...

Tak usah la cakap soal agama kat sini wei. Macam la kau tuu bagus sangat dlm soal agama. Entah-entah diri sendiri pun belum sempurna tapi dah pandai cakap soal agama. Tape , aku percaya nanti salah seorang dari keluarga kau juga akan terkena !. AMIN

kaoo9 berkata...

ini mesti kes owner bagitau geng2 pastuh geng2 dia pun tak puas hati pastu sebar pada geng2 lain dan sterusnya ..

chill sayang2 . jangan lah komen kasar - kasar . tegur lah elok2 . aiyo .

aku tak rasa aqram ada buat caption kutuk gambar ini kan ?

Tanpa Nama berkata...

saman,saman,saman....SKMM kan ade...g repot polis dulu la..then g SKMM..dorg akan delete pnye....Lagipon bende ni privacy seseorang...ntah2 org yg capture gmbr die ni ade lesen...jahanam2...better padam sebelum dituduh mengambil hak cipta org lain...just gv opinion...kalo kayo,xpe...hehe

Tanpa Nama berkata...

bla la weh..one day..adik pompuan ko,kakak ko,mak ko smua yg ad kna mgena ngn ko,akan terkena 1hari nnti..TUHAN maha kuasa..jgn asyik nk kutuk org jer..!!!!

Tanpa Nama berkata...

Percaya la, tuhan akan berikan kau pembalasan weyy. Tunggu dan lihat saja la salah seorang dari ahli keluarga kau akn dpt balasannya tak pun anak bini kau nanti. Masa tu la baru kau rasa malu ke tak malu. Kau nie manusia yang sangat biadap ! "CURI" hak org lain!!! Tak percaya , tunggu dan lihat saja la pembalasan kat kau nanti, AMINNNNNNNNNNNN

Tanpa Nama berkata...

jgn nak salahkan sgt lensarosak ni. awek ni yg letak gamba ta private. nak show off ape yg dia ada kat khalayak ramai tu. aku sokong azwan dan kaoo9 ckp. ni mesti kes owner yg duk letak kat status bebagai, bagi tau kat geng2 dia. geng2 dia dtg bantai lensarosak. relaks ah. ayat sopan la sikit.sah2 la yg komen2 tu perempuan en. belajar dari kesilapan. ini satu ujian kecil dari Allah. beringat, nak letak gamba tu fikir seratus kali. jgn main sedap letak je. gamba da kene curi, salah kan orang lain.haishhh

Alfah's friend berkata...

Kalau perempuan mcm ni ada buat salah, jangan kau mengaibkan. Tu dosa. Kau cakap pasal agama, agama kau tinggi mana? Cerita pungpang, tunjuk sikit diri kau tu siapa.
Ni kau mcm ni, siapa pun tak respect bro. Kau ckp buruk2 psl org, kau cakap depan cermin, apa kau ckp sebijik2 pantul kat kau balik. KESIAN.


Kau tak habis2 buat masalah. Agaknya kau dah kena cekup baru erti diam kot?

REAL KIDDOS LA LU BRO. SHAME ON YOU

brother berkata...

aku ta rasa pun bro ni letak caption yg boleh mngaibkan awek ni. chill la. lensarosak ni pun satu, org da bantai kau suh delete gamba awek ni, delete je arr.

Tanpa Nama berkata...

girls, nur alfah and her team. chill alright. kalo jadi kat aku, gmbr terpampang kat blog femes, konpem aku bengang cm korang gak. but thnk of this way

hang tau nawaitu hang kat mane, hang sorang je tau apa yang hang buat.org lain xtau. so, what im saying is, drp dok komen marah2 (termasuk ur fren skali), silent is the best way. lagi kite marah, lagi org tau yang kite buat ni salah. ok?

relax.doa byk2 semoga Allah kuatkan semangat dan iman kite.

Belle

fiqvertigo berkata...

Pertama; Mana ada ayat maki hamun dalam ni. Baca pakai mata woi.


Kedua; Ce tanya mana Aqram dapat gambar ni. adakah beliau pecah masuk umah,bukak laptop dan 'sedut' gambar ni? dalam dunia masa kini mana ada istilah curi kalau gambar kau bersepah di fb, blog, flickr, tumblr dan sebagainya.


Ketiga; member pesen apa korang ni kalau sembur-sembur pakai anon? dah gaya sekolah menengah.

Sudah-sudah la tu berpikiran singkat akal. Delusional je korang melabon kat sini.

Kesian kat aqram, rindu makwe jauh ye.. ala bucuk bucuk kita pon rindu pakwe kita jauh.

man berkata...

bro, cube ko cite pasal ape nme kumpuln awek2 cantik tu. haa scarflets ar kot. sure ramai dtg blog ko. hak hak

Tanpa Nama berkata...

first,makwe ni comel.

second,makwe ni comel.

third,celakak aqram,asyik gambar makwe je..sekali sekala letak la jugak gambar camwhore gua..

leplep

ps : gua bukan sengaja nak guna anon ni tapi gua malas gila nak login blogger account gua..

fiqvertigo berkata...

leplep comel.

kbai.

Tanpa Nama berkata...

dah la tu tak payah nak panjang2 cerita. aku tak tahu apa nasib perempuan ni lepas baca semua komen2 ni. orang yang tak bersalah tetiba dijadikan mangsa keadaan. ya ALLAH, apa dah jadi dgn dunia ni.

AlexiaAqram berkata...

lep-lep.

kalau gua jumpa lu nanti, gua panggil dak2 ni bogelkan lu dan amek gambar lu.

lu tunggu..lu tunggu...

KAHKAHKAHKAH!

♛ AR the annoying berkata...

LOL, LR didnt say bad thing at all, jgn la sensitive sgt.

Plus semua gmbar boleh google kot, kau upload siapa suruh.

Kan dah menggelepar mcm anjing.Bhahaha.

Kata bodoh marah, tp memang bodoh pun.Bheheheh

sero berkata...

nak berkenalan ngan makweee ni bole?.....

Tanpa Nama berkata...

Punkoq hang berkudis!

Nur Akma berkata...

upload gmbr byk2 dlm fb,blog,tumblr segala bagai utk apa?utk org menghayati kecantikan kita dlm gmbr tu kan?dah sndri yg upload,nk mrh org amik gmbr awk dan letak dlm blog dia.xkn nk wat report polis kot?kelakar gile.

kesimpulannya,kita jgn la membuka peluang utk org lain mengaibkan diri kita sndri.sbb tu perempuan ni xboleh terlalu menonjol diri,upload gmbr beratus2 dlm fb.internet ni dunia tanpa sempadan.ini br letak dlm blog,xde kutuk2 pun.lebih drp ni org bleh buat dgn gmbr kita.ntah2 ada lelaki2 luar sana yg dok kumpul gmbr2 kita dlm harddisk diorg,buat koleksi peribadi.mana kita tahu kan?tup2 keluar video kat youtube "koleksi aweks2 comel bertudung.jom layanzzzz".kalau org dengki kat kita,nk buat ilmu hitam pun mudah2 je amik gmbr dr internet.so jgn slhkan org lain kalau kita sendri yg terlalu mendedahkan diri.lgpun,org laki kan mmg suka menghayati kecantikan wanita.kita sndri yg mempamerkan kecantikan diri utk dihayati oleh kaum2 lelaki.salah siapa?

Tanpa Nama berkata...

aku tgk gmbr ni dlm tumblr rmai jek dok "reblogged this from ....".byk je dlm tumblr org lain.apsal dia xmrh org2 dlm tumblr tu?

roxanne de maria berkata...

wehh.. penat gelak baca semua komen. AA tak kutuk ape2 pun...
AA, pasni letak gambar aku pulak boleh?? kbai.

wani berkata...

sape suh dok tyg gamba banyk2. perempuan wajib menayggkan kecantikannya hnya di depn suami. bukn utk tayangn umum.org lain dok reblog gmbr dia ta kecoh pun.ni bro letak gmba dia kt sini da menggelabah.pastu kwn2 dia comment mcm taik.

waeda alias berkata...

erk. kwn aku nie! huhu

Lucifer berkata...

kesian pokok tu kena semen.


pokok yang satu ni pun mentol lip lap aum.

kaoo9 berkata...

yang komen "tanpa nama" yang dok kutuk2 ni suma macam orang sama . ye dop ? asal cakap sikit , mesti kuar famili , mak bapak , akak , mak cik , pok cik , amah .. adeyh .. nih keje budak2 baru nak up nih .

Tanpa Nama berkata...

haha.gua sorg perempuan dan cara permakaian wapun ala2 seperti ni.tp wa x marah,masing2 ade cara pendapat masing2.kadang2, betul gak ape AA cakap but just nk tnya AA, betul ke lelaki x suke perempuan dress up seperti ini?

Alexandriana Alia berkata...

lagi bertekak pasal curi gambar.. bukan korang bangga ke gambar kena curi. dah tanak kena curi toksah tayang la.. lol

Tanpa Nama berkata...

yg cantik itu hak milik ALLAH..tapi biler kiter mengaibkan org sesuka hati...balasannye pung dari allah...saye mtk jase baik tuan empunye bloq ni delete pic ini atas name allah...bayangkan kalau sedara mara perempua kiter yg dikutuk seperti ni....life so short so wat lah byk2 kebaikan....

Tanpa Nama berkata...

haluu blogger. Assalamualaikum. Terang lg bersuluh, niat ko mmg nk aibkan org. Kalau nak tegur, cara baik kan elok. Rase respekla. Camne la org nk respek ko kalau camni le carenye. Mcm ni la zmn dunia tanpa sempadan, nk heboh satu dunie tahu. Sanggup cerita psl org seagama, sebangsa, seagama dgn kite. Tak malu ke, tempias kite jgk kene. dah dye srh delete, delete je la. Ape je untung ko dpt. Nak femes jgk ke. niat, nawaitu tu biarla betul. (aku rase ko ckp tak heran dgn ape aku nk komen, ko bace jgk komen ni kan). Camne, ape perasaan buat org lain mcm tu. Puas ke, tenteram hdp tu.

cik paja hanim berkata...

eh..ramainye org emo..edisi makwe ni mmg le letak gamba2 makwe cun2..xde pun tuan tanah kutuk2 tuan punye gamba..tp comel dia ni..manis je..:)..nanti AA letak gamba makwe tak cun pn kena kutuk jugak..susah nk puaskn hati sume org..heheh..:)

la vie en rose berkata...

blog ni jual shawls skali ke, nak beli satu?hahaha...cemburu skejap, die dpt masuk edisi makwe! haha cantik beg dia...

Incik Noname berkata...

pesal pengkomen2 bila nak marah cakap pasal 'Tuhan' dan bagi macam2 ayat Quran bagai? Aiyaaaa...... konon bagi komen berhikmah la ye? Hahaha... hikmah la sangat.

Lagi hikmah apa yang Aqram buat at least takde la kaum hawa yang cantik manis nak menunjuk 'kecomelan' sgt. Ce amik pedoman sikit.

Tanpa Nama berkata...

insyallah sumenye telah disiasat..to adik yg pic di atas sabar..kami telah susulkan di pihak berkuasa...mtk bersabar dan jgn melenting...segalanya ada penyelesaian..dunia it ciptaan manusia..manusia juga dapat menyelesaikannya..tapi tuhan akan membalas niat hamba yg post ni.....untuk pengetahuan bloq2 seperti ini telah ramai kami tangkap atas kes aniaya org...insyallah....

[n a j e e b] berkata...

poyo lah. report lah. siasat lah. mak lah. adik pompuan lah. anak pompuan lah. balasan lah.
...
apahal la gelabah sangat. comment pun guna 'anon', 'tanpa nama', 'rakan mangsa'...
apa jadah le korg mencarut kat sini.
penulis xde caption apa2 pun yg aku rasa dia menghanjing minah shawls ni.
chill lah... dunia internet kot.
ko upload gmbr tumit kaki ko pun, pastu letak caption 'tumit ku menawan', then kalau ada yg kinky tu pergi Google 'tumit'... dapat lah dia pic tumit. faham? tidak? oh..lupa, budak2 baru nak up memang tak berapa faham. kbai.

Tanpa Nama berkata...

najeeb awak pung akan disiasat....

chilis berkata...

sokong 'tanpa nama' di atas..

comot berkata...

hhaahaha...najeeb da takot ke?

norinaomar berkata...

bila kita dah letak gambar kita kat internet..paham-paham sudah.Si Tuan tanah takde pun kata pape.

chilis berkata...

* norinaomar
paham-paham ape? itu hak asasi tuan punye gambar la..yg pi ciplok gamba org tu npe? tu da salah.. klu ye pon suke ciplok gambar, search je gambar doraemon..nak ckp die gemok ke comel ke ckp je la..xde org kesah pon.. ni lain la..ni gambar org, mest la org marah..sme gak klu u ckp nan lembu, die xkan marah u blik..

tieykah berkata...

Sentap!

Bila gambar dikaitkan pasal isu bodoh shawl.

Cuba buat entry fashionita?

Kembang!

From sentap to kembang:)

:: Si Gadis Hijau :: berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lina Shabbir berkata...

hahaha.

1. anon. hmmmpph. -_-"
2. mana kutuk2? mana?
3. sapa2 pun boleh save gambar ni, boleh upload kat mana2. internet=no boundaries.u play the music,u face it.
4. selepas memaki, berdoa pulak. haha.

senyum,tak perlu kata apa-apa :)

Tanpa Nama berkata...

Apa ni datang blog AA nak serang orang ? gambar minah kat atas tu kan taste AA , maknanya dia sukalah gambar tu bukan benci minah pakai shawl ~

Tanpa Nama berkata...

senang ckp,..sabor je lah AA ngn tanpa nama. dah salah. x sedar.hadoiii...