Julai 09, 2011

Mesej Ringkas 2.











Gua bukan sokong Be End apa ka, UMngok apa ka. Tapi, series. Ini usaha sebar kefahaman dari gua yang tak nak bagi angpa semua jadi bangang ikut berhimpun perjuangan yang sia-sia dan tak bermakna. Keadilan yang benar-benar keadilan pilihanraya akan ada bila sampai masa. Bukan sekarang, bukan 9 Julai. Sebab 9 Julai patut kita raikan sebagai hari jadi Yang Di Pertua Negeri Pulau Pinang. Itu lagi baguih  ye dak? Happy birthday YDP!

46 ulasan:

Wadi AR berkata...

aqram2. kau tgh pening ni

Diana Zainal berkata...

Hahaha :p

Ambiga Aqram berkata...

SEBAB BERSIH KERJA AKU TERGENDALA.. DELAY SEMINGGU... PUKIMAK TOL...

Aqram berkata...

agak pening jugak lah bila wall fb aku ramai kawan promo #bersih ajak berhimpun.

haram jadah.

Aqram berkata...

macam barua kan kau AMBIGA ASHRAF?

KAHKAHKAHKAH!

TAJUDDINDAUGHTER berkata...

so true lah, nk share buleh ?

Amiey White berkata...

macam gampang bila orang nak pg kerja kena spot check dekat tol bentong,pahang tu. kau pk seronok ke ?
sampai bawah kete tgk . gua panas !

Amiey White berkata...

=.="""" okay, tak marah bersih . -.-" #teremo

Tanpa Nama berkata...

ultra-memang perhimpunan tu byk buruk drpd baik.tapi poster tu nampak sangat menyokong BN.aku rasa tak perlu ada perhimpunan tu tp tuntutan tu perlu ada.betul ke negara ni negara islam?undang2 islam?kerajaan kita tak pernah korup?kalau betul telus,takkan ada tuntutan bersih tu.

Aqram berkata...

soalan aku simple.

perhimpunan ni AGENDA ADIL atau AGENDA POLITIK?

kalau bukan AGENDA ADIL, kenapa orang politik perlu masuk campur?

sah2 lah perhimpunan ni AGENDA POLITIK.

dan apa halatuju AGENDA POLITIK?

berpecah-belah!

baguslah, baik bersih, patriot dan perkasa. tiga-tiga tak pakai otak!

Dzarief Zuhdi berkata...

Hhaha.. Memang lawak baca katun2 nie.. Nak pinjam entry nie lagi boleh?? Keh keh..

Aqram berkata...

share je lah. :)

Mr. Uzair berkata...

hahaha. kartun dia menarik bro. tapi kalau orang nampak, orang kata berat sebelah.

xpe, janji 8 tuntutan dah ditonjolkan bagi orang yang ingin tahu, cheers! :)

free compass berkata...

tak cukup kasih sayang. sebab tu nak buat demo.

anwar perlu budak kopi yang baru.

afrohead berkata...

tak sabar nak tengok berita esok nak tengok kebodohan orang melayu di tengah jalan yang secara sukarela diperbodohkan.

heh.

Aitch Zirah berkata...

hri ini bkl dlm sejrah. eyucks!

Harafawza berkata...

Moga Allah tumpaskan anasir-anasir yang mebuat huru-hara . Ya Qadiyal Hajat !

Addam Juhari berkata...

sesuai lah name blog ni ngn ape yang ko post..

tira azhar berkata...

sokong BN pun tak, sokong pembangkang pun tak.

kau sebelah side yang mana sebenarnya ni? atas pagar? nampak sangat tak ada pendirian. nanti bila mengundi, orang macam kaulah yang buat undi hantu.

eh. terkasar pulak.

Miscellaneous Smiles berkata...

pjg nyaa..~~ mls baca hehee

cikSukaSuki@AL berkata...

jangan nak cakap agenda adil la kan, ni semua kompem agenda politikk

ahdemm

tak pasal pasal gua tak boleh keluar!

jinggang berkata...

1. tujuan dan matlamat BERSIH, seperti yang kita dah tau, TAKDE LANGSUNG dalam 8 tuntutan tu yang menuntut supaya HANCURKAN BN, SOKONG PR. matlamat yang asal untuk bagi pilihanraya lebih telus, dan matlamat ni disokong oleh semua pihak. tak kisahlah rakyat, parti pembangkang dgn ajk bersih. Jadi apa yang kau persoalkan kalau semua pihak ni duduk semeja?

diorang ada matlamat yang sama, contohnya penyokong, menteri dan kakitangan stadium bersama-sama tengok perlawanan bola. matlamatnya SAMA, nak berhibur menonton bola.

2. demonstrasi secara aman termasuk dalam hak asasi manusia. kat negara maju, demonstrasi secara aman dah jadi budaya. sekarang kau bertanya kenapa tak hantar memorandum?

sebab kerajaan ni totalitarian government, sebelum dia baca memorandum kau dia dah buang dalam tong sampah. bersih dah cuba berunding dengan kerajaan tapi kerajaan langsung tak setuju dengan tuntutan bersih dengan alasan BODOH macam kartun yang kau post tu. apa salahnya jika dua pihak berbincang tentang tuntutan tu?

3. jalan terakhir adalah membuat demo secara aman, dan menunjukkan kepada BN bahawa rakyat turut sokong tuntutan ni. cuma ambik masa sehari je, hari Sabtu untuk rakyat sama2 berhimpun, itu pun tak boleh? tak boleh buat kat jalan, buat kat stadium pun ok, pun tak boleh?

dgn paranoid dan thought control, media dah spin isu ni awal2 kata bersih ni akan melingkupkan bisnes, rampasan parang dgn bom, keganasan pd rakyat.

buat kat stadium bro, takde sape pun akan rugi.

4. semua masalah ni dicetuskan oleh polis, menyusahkan orang yang ada kerja lain kat KL. sedangkan kalau biar bersih demo dkt stadium, takde isu yg akan timbul?

jadi kenapa kerajaan menggelabah tak tentu pasal? isu-isu bangang ditimbulkan, aku taknak cakap kat sini sebab aku anggap kau educated, kau tau beza matlamat asal dengan personal attack. kau jauh lebih bijak daripada mat-mat rempit patriot yang kena brainwash dgn propaganda.

kau kata semua pihak tak pakai otak.semua nak berpecah-pecah. salute kepada rakyat yang berfikir yg turun bersih hari ni, yang ingin mengubah pada malaysia yg lebih baik. tapi kepada rakyat yang self centered,petty borgeoisie dgn ignorant yang kononnya bijak dengan ketawakan pihak yg tgh bertempur ni, korang lagi teruk dgn mat rempit Patriot dgn pekida. korang yang tak pakai otak.

Wan Farhan berkata...

Uh, makin panass. Haha. Jom gi demonstrasi weh.
Kami bosan! Ini semua salah kerajaan! HAHA.

RepublicAku berkata...

hai...menang 5 negeri pun masih tak puas hati...celakak!

jinggang2 berkata...

1. matlamat sama? matlamat ke neraka sentiasa menghalalkan cara. tahniah!

2. hak asasi manusia? aku cadangkan kau convert kepada agama RAEL lah senang.

3.std shah alam kosong je tadi. kenapa tak himpun kat shah alam?

4. kerajaan menggelabah? PM Najib rilek je rasmi acara sana-sini hari ni. senyum2 pada rakyat. menggelabah kah?

5. mmg tengah ketawa sebab ini bukan perhimpunan rakyat, tapi perhimpunan orang2 bodoh.

jinggang berkata...

jinggang2.

1. apa maksud kau matlamat ke neraka? demonstrasi secara aman menyuarakan pendapat boleh membawa ke neraka?

2. http://www.hrw.org/en/news/2011/07/05/joint-letter-prime-minister-dato-sri-mohammed-najib-bin-tun-abdul-razak-violations-a

3. tujuan utama demo ni nak berarak bersama rakyat utk serahkan memo kpd agong. agong duduk shah alam pulak? mula-mula tak bagi buat kat jalan, suruh buat kat stadium. ok mengalah, pegi stadium. tak bagi permit pulak? pagi ni baru kata stadium shah alam?

4. fyi, police, military dgn birokrasi adalah alat yang digunakan oleh pihak pemerintah utk menindas rakyat. (source:lenin,'state and revolution). takde badan berkecuali dalam negara. semua badan berkuasa di bawah pihak berpunya iaitu kerajaan.

5. salute kpd rakyat yg turun dan all due respect kepada pihak penentang, at least diorang ada pegangan tersendiri. mungkin tak dicerahkan,diperalatkan atau kurang maklumat.

tapi pada bunch of ignorant, yg tak ambik peduli, tak mau ambik peduli kemudian mengeji, aku tak tau nak cakap apa. kebanyakannya pulak bukan calang2, degree masing2.

Tanpa Nama berkata...

bila dh dpt semua negeri baru diorg puas hati.selagi tak dapat selagi itulah spr tak telus.. huhu

Tanpa Nama berkata...

ultra - dah nampak jalan ke neraka nanti baru tahu nak sokong mana.rakyat takkan bising kalau negara betul2 aman.kalau setakat atas pagar je ,maksiat depan mata pun diam je.Tak semua orang senang kat malaysia ni bro.

Ika berkata...

buat ape nk komen lebih2, tak da sape nk bace pon..Buat gaduh je..

rekbing berkata...

no4, bosan buat demo. dang!

Tanpa Nama berkata...

hahaha..facepalm..pada yg nak share tu,pikir-pikir la balik..jangan biarkan kebodohan berjangkit..

Tanpa Nama berkata...

makin lama aku tengok aqram makin gila. kah kah kah,

azeera azeez berkata...

even ada agenda politik sekalipon, so what?? ko kena tengok balik apa tuntutan BERSIH, nak proses pilihanraya yang adil.. tak ada pulak yang kata nak gulingkan kerajaan pon.. benda baik (PILIHANRAYA YANG ADIL) pon salah..?? untuk kebaikan bersama kot, even ko BN ke PR ke atas pagar ke, mesti nak pilihanraya yang adil..

Tanpa Nama berkata...

nice! the problem is, these ignorants were ridiculous, they dont realized that those people were fighting for their own rights and also for these ignorants' rights. and for those ignorants, please shut the fuck up if you dont know anything about this bersih thing, you should feel ashamed of yourself.

NANA berkata...

buat perhimpunan tu xde hal la..aku tunggu bersih 3.0..yeayyy!!!

eira sakura berkata...

korg igt polis nk sgt keje check2 kete tgh panas,tgh hujan,tgh malam..
baek dok lepak kt rmh dgn ank bini la..
korg pk polis sronok ke nk wat roadbolck?
cuti smua dibekukan..
menyusahkan smua org laa wat phimpunan BERSIH(tp penuh sampah ditggalkan)
phimpunan aman konon..
klu nk tgk phimpunan aman,korg g skola tgk blk adik2 korg kt phimpunan pg..
siap nyanyi negaraku bagai..
2 br la aman..
aku cme sokong org Islam jer tadbir negara ni..
xkisah laa dia mualaf cina ke(aku ske dr.ridhuan tee, mualaf india ke,mualaf iban ke..as long ISLAM..
klu jatuh kt tgn yg bwk aliran komunis smula,dgn aku2 skali g bhimpun bantah..
aku cme nk negara ni aman n xmnyusahkan smua org..
xkisah la rakyat ke,polis ke,tentera ke,ahli politik ker..
mmg politik itu kotor..
tp klu tiada politik,sape nk pimpin negara kite ni?
haishhh..
aku cme bharap negara malysia ni aman agar bakal ank2 aku dpt rs pe yg aku rs..

lynn berkata...

hm..ade aje la yan tak puas ati. pegi nyanyi lagu negaraku n ikrar dulu la weh.

Tanpa Nama berkata...

cik eira, rupanya ko mmg seorang yg comel dan naif..keluar dulu tengok dunia ni..baru tau langit ni tinggi ke rendah..muahhh..

Tanpa Nama berkata...

hahahahah...ko ni atas agn nih hihihihihi

Rakyat Setia berkata...

HAHA...deme ni cakap beriyer sal BERSIH yang KOTOR tu macam korang da daftar mengundi je. HAHAHA..

saiazuan berkata...

aku suka style ko luahkn pendapat melalui komik.. orng senang paham sesuatu dengan gambar sbb rmi xde daya imaginasi yg tgi..hope rmi open minded, jgn jadi lalang yg ikut angin je.. peace

anda dah baca komik atwr #4?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

Tanpa Nama berkata...

dah klu pecacai DAP, cmtu le jadinye! Lg ramai yg x pergi BERSIH berbanding yg bodo2 nk berarak...

Tanpa Nama berkata...

islam la sangat kan. bini pun tak tutup aurat.

Tanpa Nama berkata...

Yang mengutuk PM cakap bini dia tak tutup aurat tu bagus sangat ke? Kalau kau pun lelaki kena ingat ye, kau bertanggungjawab jugak atas aurat isteri, ibu, adik dan anak perempuan kamu! Jangan nak tengok salah orang lain dulu! Takde manusia sempurna! Kalau pun NIK AZIZ jadi PM, agak2 Anwar Ibrahim tu rela ke? Jangan mimpilah. Sampai sudah pun tak habis demontrasi jalanan ni.

Tanpa Nama berkata...

pilihan raya tak adil? dah dapat 5 negeri tadbirlah elok2...

yg berhimpun ramai-ramai ntah dah daftar mengundi ke belum, nak gulingkan kerajaan sangat kan? tengok pilihan raya akan datang mcm mana..

HAI in HD berkata...

pilihanraya yang bersih tu agenda politik la. kita hidup pun berpolitik. politik bukan hanya pada pas, umno, pkr or whatsoever.

kenapa, kenapa, dan kenapa takut kalau pilihanraya yg adil? kenapa? pilihanraya yg adil blh kita buat utk jatuhkan BN, utk jatuhkan PR, utk jatuhkan kerajaan selangor, utk jatuhkan anwar, untuk jatuhkan najib. kenapa takut?

bro, lu cakap lu tak sokong bn, tapi post u byk psl hentam PR je bro. kalau betul2 non-partisan, show it. jgn cakap je.

dan, jgn sesekali kita ckp org yg x sependapat ngn kita adalah org yg bodoh. sbb kita pun bukan la pandai sangat. biar la dorg nak berjuang macam mn pun. itu perjuangan dorg. berbeza pendapat adalah lumrah.

peace bro :)