September 24, 2011

Abang-Abang

Jam menunjukkan enam dua puluh tujuh pagi. Aku rindukan masa ini. Masa baru balik setelah sembang tipu.

Bule: What the fuck is this?

Wandy: Entahlah.

Mikel: Babilah hard-disk aku.

Nik: Esok kena kerja.

Mirrul: Kasi pancung Negeri Sembilan lah baru gua boleh diam.

Azhar: Myeg

Asang: Ang jangan buat teruk.

Man Aziz: Sempoi tak aku shoot?

Din: Ang ingat seluar aku astray?

Aku: Taknak sokong Arsenal, nak sokong Man City.

Apan: Masih dengan harapan

Man Auf: Ke KL jumpa Syefa.


Sebenarnya. Perak bakal juara Piala Malaysia tahun ini. Konfiden. Aku tak tahu apa yang aku merapu kali ini. Yang penting seketika di Penang ini banyak meragut perasaan dan menambah semangat baru dalam hidup. Hye, selepas ini aku akan menjadi orang baru. Yang akan keluar dari kesengsaraan dan tipu daya. Oh, mungkin juga keluar dengan pemikiran analitik dari situasi yang terdesak. 

Mungkin juga aku patut berhenti bercinta. 
Cari perempuan lain.
Fokus kepada kerjaya dan kerja.
Pikat gadis negeri sembilan yang aku jatuh hati (tak tahulah kalau dia dah berpunya belum)

Paling best;

Buang perempuan tersebut terus dari hati. Ya. Sepatutnya aku buang. Macam tu nak buat bini?

15 ulasan:

Topek berkata...

bro kenapa lensarosak dah tak best cam dulu. zaman2 ko guna template biru muda ada gambar dathvarder tuu.

mungkin sebab ko banyak citer pasal awek kot. umat islam dulu pun jatuh sebab perempuan.

Aqram berkata...

sabar lah eh. tunggu lepas tiga bulan edah. haha. aku minta maaf kalau tak dapat puaskan hati kau.

Fyqa Federeka berkata...

hehe..ade edah jgk ke???normal le tu~

DfyStrawbery berkata...

:)

Miss Dolce and Gabbana berkata...

baru nak tanya kenapa blog ni dah tak best mcm dulu.Sekarang kurang sengat la derr.hehe

al-jambz berkata...

cinta tu menjatuhkan diri kita sebenarnya. gua pegang prinsip cinta lepas nikah. hah!

sYafIk-wAy berkata...

bini itu anugerah

nerves berkata...

nak blog ni kutuk n kritik kaw2 macm2 camdulu...
cepatkn edah tu aaa...
aha

hestyrezyuda berkata...

adat... penulisan juga perlu jiwa... :) aqram... kalau itu kata hati... kuatkan tekad..

ehem..ehem... awek negeri sembilan... dah tanya belum? kalau tak tanya macam mana nak tahu dia dah berpunya atau tidak?

go..go.. tanya cepaaaaaaaaaatttt...!!

Dzarief Zuhdi berkata...

wattekefishkek.. dialog yang x dak relationship lansung... hahahaha..

aku gunners.. ooorahh

Adib berkata...

kadang-kadang ape yg kita ckp tak sama dgn ape yg kita nak

Tanpa Nama berkata...

tetibe ase cm na sokong statement al-jambz..

cinta lepas nikah itu lebih indah..

Tanpa Nama berkata...

tgu lps edah sbb skrg ni tg meroyan?bkn perempuan je yg tahu perit pts cinta kn?lelaki klu pts cinta lg teruk meroyan nyer dr perempuan..

Syara Mohammad berkata...

Siapa gadis bertuah itu?

Tanpa Nama berkata...

Hhahaha tak dapat mula la nak cakap mcm tu nak buat bini? tipikal lelaki maleis.

Sorya