September 04, 2011

Ayuh!

Seriously,

Aku perlukan gadis inspirasi baru. Supaya aku boleh kembali menulis dengan baik semula. Supaya fikiran aku lebih bercambah waras seperti sedia-kala. Supaya ada pro dan kontra bila aku berbual untuk topik-topik yang lebih mendalam secara kasual dan nyaman.

Supaya hidup aku lebih bersemangat dan teratur. Takdelah asyik terlajak bangun pagi. Menjadi morning-man adalah satu perkara eksklusif dalam menjadikan diri lebih bertenaga dan power. Seriously. Hidup tanpa komitmen telah membuatkan diri aku menjadi malas.

Pukul 9 pagi di meja dan kerusi itu.

Pukul 3 petang pun masih di meja dan kerusi itu. 

Berulang. Bosan. Lesu. Menyampah.

Aku tidak mahu dunia seperti ini. Ini dunia sejengkal ke lembah kesulitan.

Tepuk dada. Katakan pada diri. Ayuh! Inilah masanya untuk aku berjalan dengan diiringi ombak semangat dan ngauman garang sekuat harimau malaya.










"Hai awakkk, thanks sebab follow saya balik, boleh kita berkenalan?"



p/s: Kamonlahh, kan dah ada lagu cinta mukabuku. sekarang cinta di laman maya adalah trend okayh?

46 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

1st!!

.sweet-ants. berkata...

awek ko mane?

miraDarla berkata...

betol la orang cakap..man and woman complete each other..goodluck dalam pencarian ;)

aiko kato berkata...

so sweet aqram...;)

Aqram, I believe you r bored rite now..dun simply rushing on having a gf...take ur time..go ahead and hav lots of kawan..mayb through kwn2 then u will find ur self your true life partner..who knows..unless if u are into having a scandal in ur life...sila la flirt araound..i bet u are good with words..;)

Adib berkata...

rasanya sama macam duduk dalam kotak ke?

[fArAh aLiAs] berkata...

jum kenal! gua single. amacam? hahahahaha

A.I berkata...

habis baca entry nih, aku pon tetiba nak rasa with no commitment kita jadi malas.

tapi....

aku belom betol2 bosan lagik.. masih happy with this single life. kadang2 tu ada la gak.. tapi... whateverr! HAHA.


good luck wey!

deylaSUPERB . berkata...

haha . gud luck ^^ selame ni jadik silent reader jea . saje komen nk bg semangatt . haha . AYUH !

Raihana Izzati berkata...

*single*

yann berkata...

yeahh good luck aqram :) apa2hal rilex dulu la . dont need to rushing2 sgt

AmaniBashaYET berkata...

udah2 ler yob...
move on ler...
;)
aku setuju dgn aiko kato tu.

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?052039c9c655497560dec47eae520e79

MOFASAD berkata...

*single

Aqram berkata...

hek eleh aiko dgn amani

tak habes2. kau ingat aku budak kecik ke apa?

buat kelakar pun dikatanya aku efek putus cinta.

JADAH.

Wadi AR berkata...

hai. gua wadi

Aqram berkata...

awww abang mofasad. dada bidang. teruja aku. kahkahkah! single ye?

yann, apa rilek2? kalau rilek2 satu kerja tak boleh buat woi.

raihana, i pon single. hik hik.

deyla. mantap!

A.I, jangan nak happy sangat. karang terlajak payah jugak.

farah, jom!

adib. dah keluar kotak. skrg nak cari tukang hantar kotak.

mira. kan kan kan?

sweet ants, mana ada.

Syara Mohammad berkata...

perlu gadis untuk mendapat inspirasi ke?

just wonder...

anyway, all the best with your effort to search fantastic inspiration. gonna wait the next exclusive entry from you.

see you when i see you... =D

Lucifer berkata...

Hahaha! Aku terpukul dengan p/s tu.

Aqram berkata...

luc sentiasa memahami penulisan lensa rosak. hahaha! nice one.

yg lain kalau tak faham. takpe, aku maafkan.

Dee Zahari berkata...

Hai aqram ! :D

Qaseh berkata...

" Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku, Kau hantar petanda suruh aku terima kamu...ooh Hati ku rasa sesuatu.."

but sudden...

"ghaaaummmmm" daddy pulak keluar dgn gaya harimau malaya~

KiD berkata...

hilang idea kan bila hilang komitmen.haha.aku pun rasa macam tu.

Sembang Kemas berkata...

wey aqram lu gersang apa?

hahaha.

miyamiyamiyamiyami berkata...

memang agak ketara kau nampak sangat desperate lepas break up.

yaya salvatore berkata...

unik sungguh manusia ciptaan angkasaraya ni kan ! LOL :D

rangzzuanie berkata...

take ur time bro..jgn rushing sgt nak cari gf...single ok pa...
but then,perlu ke seorang gadis untuk dijadikan sumber inspirasi????
i never thought a girl can giv inspiration to ur writings..x salah pun nak cari gf js take it slow n steady...then,i bet u'll find the right one.ngehehehehhe...

(the naked writer) berkata...

tolonglah pilih single...

Silent berkata...

-,-

athirah berkata...

mat jiwang jgk awk ni eh...hahaha

Dzarief Zuhdi berkata...

aqram. pancing la penyanyi cinta muka buku tuh.. Wawa laip.. hehe..

Dzarief Zuhdi berkata...

aqram. pancing la penyanyi cinta muka buku tuh.. Wawa laip.. hehe..

leo berkata...

enjoy ur single life dude

Miscellaneous Smiles berkata...

ouhh trend ka skrng,

cari satu ==!

Aqram berkata...

benda mcm nih. tak semestinya gadis inspirasi adalah girlfriend beb.

tak semestinya aku kena berkapel, bertunang atau berkahwin.

life must go on. being single pun orait. skrg dah jadi single pun, tiada masalah. boleh saja aku buat benda yg aku suka tanpa pening2 kepala.

forget technicolor dreams. forget modern nature. just wait n see. orait?

TheNewMe Overrated berkata...

Hello Aqram, Erica's here.

Hopefully you will find the girl you're looking for - either as just a friend, a best friend or girlfriend.

I'm sorry I bring up about this, but, just so you know,
it took me seven guys before meeting the one that I feel so perfect to be with.

Nami took nines before me.

I don't know about you, but, sooner or later you will realize how this setback will make you stronger.

Just stay strong and I have made to believe, you are a believer, right?

So, have faith.
God takes away a girl from you, and definitely will give a better one.
It is only a matter of time.

We all hope the best for you!
All your fans and I are looking forward for your writing.

C ya!

roxanne de maria berkata...

usahalah untuk ikan duyung masak lomak tuu. ehhh. kbaiiiiiiiiiiiii

Piah Becok berkata...

good luck. tak kira la girlfriend, friend, fiance or future wife, good luck.

dya berkata...

gud luck weyh...kalo aku kata aku jatuh cinta dengan penulisan kau amacam???
ok..jatuh cinta digantikan dengan suka...
good luck again..

Tanpa Nama berkata...

tak pompuan teros kiok..adoii

-rabi'ah aminuddin- berkata...

okay..g buat ppe yg ptt skrg..jgn nk duduk mngadap laptop je..hahaha..semagat sket! =))

Betty Latif @ BL berkata...

alaaa..same lak dengan pemikiran dan situasi aku.


p/s:saya da lama follow awak.awak tak cakap thanks pun.TT___TT

Tanpa Nama berkata...

~missjaja~
hye aqram...sy pn single....:p
jOm kenal..

Tanpa Nama berkata...

~missjaja~
hye aqram...sy pn single....:p
jOm kenal..

Tanpa Nama berkata...

we'r in same boat lar aqram..

hahahah

double is interesting, single is something.. life is interesting + something is awesome la beb..

nice!

-I-

Cik Yuyu berkata...

nice... without her.

amny berkata...

i single jugak! hehe

sweatypalms berkata...

gelinya kau! *muntahdarah* LOLOLOLOL