September 09, 2011

Bengkel Kereta

Ada sebuah kedai bengkel kereta. Mamat ni buka kedai bengkel kereta. Kira grand jugaklah kedai bengkel kereta dia ni. Boleh bikin Volkswagon katanya. Kalau Lamborghini pun boleh. Dia baru bukak kedai bengkel dia ni first puasa hari tu lah.

Masalahnya.

Dah sampai raya ke sepuluh ni, takde sekor customer nak hantar kereta rosak kat bengkel dia. Promosi dah berjalan lebat habis. Siap buat iklan kat surat khabar. Meletup beb.

Tapi still. Kedai bengkel kereta dia tetap takde orang nak datang. Apatah lagi menyinggah. Jenguk pun, dengar kabornya tengok signboard lepas tu blah macam tu je.

Mamat ni dah gelisah. Mahu bungkus jugak bisnes dia ni.



Lu orang rasa, pasal apa kedai bengkel kereta dia takde orang nak datang?

18 ulasan:

[fArAh aLiAs] berkata...

ngeee.. aku sengih je bc entry nih.

norinaomar berkata...

sebab tu bengkel kereta kebal???

A.I berkata...

cantik sangta kot bengkel kereta dia.

aku kalo pi bengkel kalo cantik sgt aku cuak.

bukan bengkel je, semua kedai pon macam tu. makin cun kedai, makin mahal barang.

kot. tah.

cat who predicts death berkata...

kalau bengkel kereta, kereta lah datang, manusia/orang buat pe nak datang. lainlah kalu bengkel manusia, boleh tukar sparepart nak panjang mana nak besar mane aqram.

Johnny berkata...

masalahnyaaa bebb....orang x der duit....ha3

ARC™ berkata...

catwhopredictsdeath punya jawapan sangat....awesome

rangzzuanie berkata...

sebab nama kedai dia pelik?????ngeheheheh

Tanpa Nama berkata...

Kedengarannya baik, saya menikmati membaca blog Anda , baru saja dipilih oleh dia ; )

Aqram berkata...

tak. tak. tak.

sebab kedai bengkel kereta mamat ni bukak kat tingkat tiga.


celah mana kereta nak masuk?

hehe.

Anem arnamee berkata...

hahaha..aqram..

Adib berkata...

celahpong?

johny berkata...

Kejadah!

al-jambz berkata...

tingkat 3? alah bukannya dia tak boleh sewa kren kasik naik kereta.

cubalah, pasti berjaya.

Aqram berkata...

cubalah angkat pakai kren, cubalah.

kehkehkeh! ;p

♥CIK SHA♥ berkata...

bengkel kereta kat tingkat 3? apahal la bijak beno..ish3..

ORLANDO AHMAD berkata...

bisnes jual ridsect la kalo mcm tu

Lya_Adnan berkata...

ngekk.....cess..eksaited aku nak tau...kekeke

Lya_Adnan berkata...

ngekk.....cess..eksaited aku nak tau...kekeke