Oktober 16, 2011

Cari

Dulu ada orang cakap untunglah ada makwe, untunglah ada berkasih, untunglah ada orang suapkan. Sekarang, gua pula yang cakap benda itu pada orang itu balik. Hidup ini memang macam ni lah. Pusing-pusing mana pun, mesti akan sampai balik. Kalau kau tersesat, tu bermakna sama ada kau bengong tak reti cari jalan balik atau kau jalan pakai selipar sebelah lain sebelah lain. 

Sebenarnya gua tak nak cakap banyak, tak nak intro lebih-lebih. Gua tengah mencari.

1. Cari makwe.
2. Cari kerja sebelum gua berambus kerja kat perlis.
3. Cari duit nak jumpa #gengpuaka kat subang jaya sana tu.
4. Cari seorang lelaki untuk direkrutkan sebagai tukang buat komik di terfaktab.
5. Cari pasal.

Jadi, kalau lu orang masih mencari. Gua pun begitu juga. Ok, gua nak pergi masjid laung azan kejap.

23 ulasan:

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

selagi hidup ada saja yang di cari sebab selagi hidup pencarian takkan berakhir. teruskan mencari.. :D
KENAPA PEREMPUAN MELAYU TAK BOLEH MASUK PERTANDINGAN RATU CANTIK TAPI BOLEH SERTAI PERTANDINGAN GYMNASTIK
MENCARI ISTERI YANG CANTIK ATAU MENCARI KECANTIKKAN ISTERI

Saiazuan berkata...

lol karma

A T I K A H L A T I F F berkata...

selamat mencari bro

rekbing berkata...

dorkyguy dh retired ke?

aQel berkata...

cari la isteri terus. hehe..

Orked Desa berkata...

x terpikir lak aku nak cari pakwe sbb aku seronok idop single...

Wuucin berkata...

Makwe 1st? :)

Tanpa Nama berkata...

email saya di:

kulimaizal@gmail.com

saya bekas pelukis jalanan dan sekarangn aktif dalam lukisan berbentuk pornografi dan juga hentai. terima kasih.

muCux berkata...

aqram jom kapel *wink*

Tanpa Nama berkata...

tetiba rasa aqram adlh jodoh i..awww..
org add kt fb x approve..
terus down smpai guna 'anon'..huhu

Syara Mohammad berkata...

cari dan terus mencari...

isaac berkata...

aku nak offer diri jd pengkomik,layak?

kehkehkeh

RepublicAku berkata...

aku minat nombor 1 jer....keh3

Adib berkata...

aku cari ketenangan..kat mana boleh jumpe?

Tanpa Nama berkata...

watpe cr makwe..cr isteri trus der..klu niat baik, yg dtg pasti yg baik. peace!

Aqram berkata...

@adib

mekah.

@republic aku

itu mestilah nombor 1.

@isaac

mmg nama kau dlm senarai scout.

@syara

sama2 cari.

@mucux

tgk cuaca.

@wuucin

setakat ini. ya.

@orked

aku sedang terfikir nk cari sebab aku lebih suka hidup berdua.

@aqel

masih belum yakin dengan perkahwinan.

@rekbing

ya.

@atikah

terima kasih

@saiazuan

inilah kehidupan

@lekat.lekit

erm. okay.

ZeBentPenzel berkata...

a little side note: org yg dah biasa berdua memang jadi "gila sekejap" bila single. sedangkan orang lain yg bertahun single, cool je berforeveralone di mana-mana (cth: me. kahkah).

it's just the attachment to people that we crave. little did we realize, we have other people we can attach too, like best buddies and relatives. (unfortunately if we couple for so long, we tend to lack relationship in other areas, so it's hard to get them back. ah, karma).


budak perlis ada yg lawa. percayalah. dua member perlis ku ada ala2 fasha sanda lawanya.

pssst. pasal komik artist utk terfaktab tu, reminds me of something. nak jumpa ko boleh tak? serius discussion stuff. sebelum ko gi perlis.

cik ciput berkata...

welcome to perlis

n berkata...

lol

cik yuki berkata...

sama lah . .

Mardhia Yusof berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
dylaroxy berkata...

jum mencari ~~ nk mencari jugak ! hahahaha selamat tercari2 =))

Tanpa Nama berkata...

lepak lagi blog ni..adess rinduu laaaaa!!


cinta aku dalam hati.suci dalamdebu lah kate..haha.ok chiow~