Oktober 25, 2011

Layan Lagu Bersama 9 : One Ok Rock

Segar. Serba semangat dan menberi impak kepada melodic-hardcore yang semakin dilupakan. One Ok Rock yang ditubuhkan pada 2005 dengan dibarisi Taka (vokalis), Toru (guitarist), Ryota (bassist) dan Tomoya (drummer) mampu membuatkan para urban-japan-followers rasa dihargai kerana akhirnya ada juga alternatif lain selain dari AsianKungfuGeneration, L'Arc En Ceil, X-Japan, dan sekutu-kutu dengannya.

Band dari Jepun ini menarik perhatian aku sejak pertengahan Mei (dem! slow-poke) lalu apabila diperkenalkan dengan lagu Answer Is Near yang boleh dikatakan memukul kewujudan Alesana, Tokio Hotel (euw!), Attack Attack, Eyes Set To Kill, dan Asking Alexandria. Kita tak perlukan lima atau enam pemuzik di atas pentas. Cukup dengan satu vokal, satu gitar, satu drum dan satu bass, One Ok Rock boleh memenuhkan segenap ruang bunyi dengan cemerlang. Ini mengingatkan aku kepada kehandalan  Ryo dari Maximum The Hormone. Lejen!


LensaRosak mengesyorkan One Ok Rock kepada semua. Layan!







p/s : mohon One Ok Rock datang Malaysia please. Kamonnlah, kalau Envy, Mono, dan Toe boleh datang, takkanlah ni berkira ye dak?

18 ulasan:

Sca Ndx berkata...

cool. try dengar ni weh.

http://www.youtube.com/watch?v=cuY3GVF7DGc

Aqram berkata...

sca ndx. haha. totalfat! mmglah awesome.

rekbing berkata...

aku baru tau kewujudan band ni seminggu lepas. :D

Umie Artoqiemie berkata...

ohsemm \m/ layanss

H Y D E berkata...

wahaaa. J-Rock!

aku cukup minat L'arc-en-ciel, Glay, X-japan sama Malice Mizer. lejen!

baru tau pasal One Ok Rock ni.

specsy berkata...

awesomeeeeeee!

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ berkata...

Aku kerja download lagu2 ni dah.

hidayahjamal berkata...

aku agk hang paham bahsa japang ni, ye ke?

adwafarahin berkata...

serius bole kalahkan alesana,asking alexandria sume ke?

mmg kene dgr la nie!!

sYafIk-wAy berkata...

beshhh shiall !!!

YOUsoF berkata...

Nampak macam cool budak² OOR ni!


Nak kena dengar lepas ni!

Madd berkata...

best jugak muzik diorang nih....
huhuuhuhuhuh
layan....

fyy mokhtar berkata...

rasenye, radiohead lagi besttttttttttt :D heeeeee

azriphotoblog berkata...

karem,
mcm rindukn sesuatu je...?

btul x instinct wa??

Aqram berkata...

haha. ya gepeng. rindukan sesuatu itu!

Tanpa Nama berkata...

yeahh
atleast ade satu bende darimu yg daku btol2 stuju

TheBentPencil berkata...

and this is why I always feel

Jrock >>>>>> Kpop

Ai laike bumbumsatelites btw. hiks.

Sastraboy Suhadi berkata...

Bolehlah kasi dengar lagu-lagu begini dekat mereka yang jaki dengar lagu mix bahasa dari Malaysia.

Jepun lek je layan band macam ni. Ke persepsi aku salah?

Ha ha.