Oktober 31, 2011

Makwe 23 : Syahdu


Sebenarnya memang tak kena kalau pakai baju sebegini pergi kedai mamak. Satu, mamak suka sebab dapat melariskan industri gerai mamak. Sedangkan kedai tomyam atau warung kak jenab hanya mendapat perempuan berpakaian ala-ala gadis bawal. Tak adil tahu? Dua, longkang yang terjadi pada pakaian sebegini tidaklah dapat disangkal lagi sedap untuk dicurahkan teh tarik ke dalam-nya. Kan?


Menahan nafsu bukan mudah. Tapi, menahan diri dari menepuk buah dada akibat pakaian sebegini lagilah bukan mudah. Satu, tidak sesuai pakaian sebegini untuk pergi ke stadium. Dua, ataupun beratur menunggu giliran mengambil wudhu di tangki air. Ketiga, kalau mak bapak aku tahu makwe aku pakai macam ni. Mau dia sesah aku dengan parang Sungai Manik.



Sementara itu..







Memang terbaik, pakcik. Memang tervaek... 

24 ulasan:

norinaomar berkata...

yang pic no 1 n 2 tu layak di 'touch n go ' kan aje..Touch the **** and go tanpa perasaan.Kalau dia marah,kasik sound kaw2

♥NuR SyAFiQah♥ berkata...

haha pak cik isap rokok tu nk tumpang masuk gambar gak :)

Dee Zahari berkata...

Rosak rosak..

Sca Ndx berkata...

pakcik isap rokok win!

kentang berkata...

Damn Girls! Kalau camnila, camnela laki-laki nak dpt 4 flat. Distraction!!

sYafIk-wAy berkata...

last cari yang bersopan gak untuk isteri . heee

Eyka berkata...

lu nak kutuk yg last sebnrnye kan wey? keh keh keh :P

yg atas itu gua rasa norml dah sekarg..bersepah2 dahh! dunia tetap dunia..
kah kah kah :P

adwafarahin berkata...

1 n 2 pic mmg segan nk pandang yg ketiga tu lg segan la waa cmnie bhai!

Ninie berkata...

pic no 1 tu lebih afdhal klu curah teh tarik yg panas menggelegak ke dlm longkang ittew. huehue

RepublicAku berkata...

no komen...:)

Johny berkata...

OK...gua mengaku yg pic last tu kekadang aktiviti gua taim2 waktu melepak...keh3

@JLoveAbd berkata...

Mak bapak kau memang sesah kau guna parang. Kau?

muCux berkata...

aku agak awek lu mesti mcm ustazah pilihan kan?
serba x kene perempuan di mata kau

Amoi berkata...

aku ada baju macam dalam gambar first tu. kahkahkah!

TheBentPencil berkata...

@amoi: me too.

but mine is beneath a tshirt that is also beneath a jacket that is also overlaid with shawls.

^ perasan duk obersea ni. kahkah!

Piah the Becok berkata...

yeeehhhh juling mata guaaaa... cetek longkang gamba nomor 1 tu... eh. gamba nomor 3 tu pulak, bertudung sebab pesen ke apa? okbai

Tanpa Nama berkata...

wow...lawa sial pompuan gambar 1 dgn 2 tu....so adorable.... <3<3

hanaahmad berkata...

phew. tak sejuk ka pakai baju2 cenggitu (pic 1 & 2). huhu

Herlisyatt berkata...

hahah

dunia :)

Bella Bell berkata...

fuhh.. gua suka kaler hijau..

Tanpa Nama berkata...

Aqram... i ade soklan..

1) pe pendapat lelaki, if girlfriend die ade jerawat badan? masa bcinta x kan nak cite, dah kawen nti, macam mne ye?

2)pe pendapat lelaki, if girlfriend die kaki berbulu tapi x lebat tapi nampak la. masa bcinta x kan nak cite, dah kawen nti, macam mne ye?

3)pe pendapat lelaki, if girlfriend die rambut rosak sebenarnya? masa bcinta x kan nak cite, lgpon pakai tudung kan, mane nk nampak. dah kawen nti, macam mne ye?

TheBentPencil berkata...

biar saya tolong jawabkan ketiga-tiga itu ye aqram:

1) Tea tree body scrub RM26.99

2) veet silky smooth RM16.90

3) Clear Shampoo, rm11 (kot)

usaha beb usaha. bukan untuk pakwe. tapi untuk diri sendiri. cuba bayangkan satu hari dengan badan bersih, kaki licin dan rambut sihat. mesti happy sepanjang hari kan?

| cik azeya | berkata...

muahaha, dunia dah maju bhai

Pendekar Berkuda berkata...

part last tu aku selalu buat...cilake...yang terbaik punya tu...steady hembus asap wa cakap lu...