Ogos 31, 2012

KONSPIRASI ILLUMINATII!! SEBARKAN WAHAI UMAT ISLAM!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 55 untuk negara tercinta Malaysia. Hari ini aku hendak mendedahkan satu konspirasi lahanat tahap troll yang telah terjadi kepada organisasi paling disebut-sebut warga pencinta remaja Malaysia lain tak bukan Terfaktab. 

Serba sedikit mengenai kumpulan Terfaktab melalui carian google dan web;
Kumpulan ini diketuai oleh manusia licik bernama Alexia Aqram yang diketahui seorang yang liberal dan naziniz. Dia amat membencikan Tuan Guru Nik Aziz dan ulama terkenal Ustaz Azhar Idrus kerana dikatakan sering menghina kedua tokoh benteng umat Islam Malaysia ini. Alexia Aqram diketahui pernah ke Timur Tengah bagi mendapat tajaan dari pihak Yahudi dan Zionis untuk melicinkan pergerakkan kumpulan yang dia tubuhkan ini. - sumber dari ustaz Razman dan ustaz Linglung

Seperti yang kita maklum, kumpulan yang dinamakan Terfaktab ini telah melancarkan logo baru beserta baju baru keluaran mereka untuk sesi 2012-2013 ini. Kumpulan Terfaktab yang sebelum ini dikenali sebagai kumpulan penulisan kreatif dan penerbitan buku keluaran mereka iaitu Kitab Terfaktab adalah sebuah kumpulan yang menjadi contoh anak remaja di Malaysia mencari pandangan mengenai cinta. Tapi tak sangka sebenarnya kumpulan ini berselindung atas nama cinta kerana kumpulan ini rupa-rupanya agen Illuminati dan Freemason yang amat kita takuti. Ini boleh menyesatkan ramai umat Islam di luar sana!! Remaja Islam kita dalam bahaya!!! 

Berikut ialah logo baru kumpulan Terfaktab;



  • Terfaktab - bermaksuf 'ter-fuck-up'. Iaini mereka yang menyertainya adalah orang yang suka fuck (berzina) secara tak sengaja dan rambang.
  • Definisi Cinta Infiniti - Bermaksud misi mereka untuk menyesatkan anak muda Islam dengan cinta tanpa penghujung.
  • Lambang ini berbentuk bulat. Ia sama dengan unsur Kelab Rotary yang merupakan sumber kewangan untuk gerakan Illuminity. Kumpulan ini mungkin dibiayai oleh kewangan Rothschild.
  • 30 buju bintang bermaksud kumpulan ini mempunyai 30 prinsip seperti yang sama dalam 30 prinsip Protocol of Zion. 
  • Sejak 2010 kumpulan ini bertapak.
  • Lambang empat segi terbalik ini sebenarnya merupakan jelmaan lambang swastika Nazi.
  • Logo ini menggunakan warna hitam dan putih. Sama seperti warna lantai pergerakkan Freemason
  • Lambang cinta berbentuk dan mata pen pula bermaksud jelas kumpulan ini mahu mempengaruhi anak muda dengan cinta yang sesat dengan tulisan-tulisan mereka. Sungguh jahat mereka ini!
  • Perhatikan logo Terfaktab ini sebenarnya berbentuk mata satu seperti dalam pergerakkan Illuminati

Bandingkan dengan logo Illuminati

Berikut ialah baju Terfaktab; 



  • Jelas kelihatan lambang segitiga dalam baju ini yang membawa simbol simbol Dajal Freemason yang amat lahanat!!
  • Kesemua segitiga yang wujud dalam gambar ini berjumlah 666. Ia sebuah nombor Setan Laknat!
  • Terdapat satu segitiga yang sama dengan unfinished pyramid seperti dalam wang kertas Amerika Syarikat. Semua orang tahu Amerika Syarikat ialah bapak segala Freemason!


Unfinished pyramid

Lebih jelas lagi setelah kami melakukan penyelidikan terperinci, terdapat hidden message dalam baju tersebut. Sesungguhnya Tuhan mengetahui dan membongkarkan rancangan licik mereka.

Bandingkan dengan perancangan jahat Facebook yang mempunyai hidden message.


Inilah perancangan jahat mereka mahu menewaskan umat Islam dan tunduk kepada Dajjal!! Kami harap anda yang membacanya boleh share kepada kawan-kawan kita yang Islam termasuk di facebook dan twitter tentang perancangan jahat mereka ini. Kami tidak sangka ada mereka ini rupa-rupanya Islam yang bertopengkan agen jahat Yahudi. SEBARKAN! TAKBIR!





p/s : Klik link ini untuk order baju terfaktab. :P

Ogos 28, 2012

Dilema Selesai

Masalah bagi lelaki seperti aku ialah, ya mungkin menjadi masalah pada lelaki lain;

Melihat kecantikkan perempuan sehingga kecantikkan itu meracuni fikiran. 

Dia bukan kata fikir ikut celah kelengkang. Tapi sebab kau sentiasa harap sesuatu keajaiban akan terjadi jika kencantikkan itu boleh membeli semangat baru kau. Padahal hampeh takde pun. Taik.

Jadi, aku berkeputusan untuk tamatkan riwayat mengejar kecantikkan. Fikir panjang juga aku dalam hal ini. Sebab siapa tak suka tengok perempuan cantik?


Lalu, kawan aku bertegur sapa dengan aku;

"Ala, kira kau ada market jugalah kalau perempuan cantik boleh sangkut ke kau"

Aku menyambut jawapan itu dengan senyuman dan berkata dalam hati;

"Hehehehe.."


Ogos 25, 2012

Berkira

Pada suatu hari, aku sedang solat berjemaah. Zuhur. Surau di rehat dan rawat yang terkenal dengan banyaknya lalat menyerang. Macam biasa aku sudah dua rakaat mengikut imam. Ada dua rakaat lagi untuk dihabiskan. Sebelah aku, kosong. 

Rakaat ketiga. Seorang lelaki berdiri sebelah aku dan memulakan solat. Muafik. Rakaat ketiga, rakaat keempat. Tahyatul akhir. Lelaki sebelah aku samalah juga. Rasa kebiasaan.

Salam kanan. Salam kiri. Lelaki sebelah aku pun sama salam kanan, salam kiri.

Berdoa. Lelaki sebelah aku pun sama berdoa. Aku sudah mula tak sedap hati. 

"Ah biar betul ni. Ajaran mana pula muafik setelkan dua rakaat je. Dia jamak ke apa?"

Aku tengok lelaki ini tak naik-naik juga kalau dia nak buat jamak. Sebaliknya dia bangun dan nak angkat kaki. Lantas aku pun tekupkan tangan ke muka dan sebut amin.

"Err asalamualaikum bang, nak tanya sikit"
"Waalaikumsalam, eh tanya apa?", jawab dia dalam keadaan persoalan.
"Saya perasan tadi abang muafik solat Zohor, abang buat dua rakaat je. Zuhur kan empat rakaat, tak sambung pun?"

Lelaki itu diam. Pandang muka aku macam tak berapa nak kenan.



"Ah kau ni berkira lah, ok lah tu aku buat dua rakaat. Orang lain tak sembahyang langsung tak pula kau tegur"





Aku tepuk muka sendiri.

"Berkira MY ASS!"


Ini macam orang pun ada ke?

Ogos 24, 2012

Kilang Penjajah

Apa yang kamu fikir tentang Jepun?

Anime, manga, J-Rock dan budaya-budaya yang menarik? Itu bermakna kamu belum cukup faham tentang perkara disebalik tentang Jepun.

Aku berbeza. Aku juga nampak perkara-perkara menarik semua itu. Tapi, apa yang tersirat tentang Jepun apabila kamu masuk ke dalam industri. Mungkin kamu akan fikir seperti aku.

Kilang-kilang Jepun adalah kilang penjajah. Kilang yang menjajah negara kita. Yang banyak buat syarikat-syarikat tempatan kita muflis kerana polisi mereka. Kerana cara mereka berniaga yang menjarah hasil tenaga dan bumi kita secara rakus dan cekik darah.

Banyak konsumer yang tak nampak akan hal ini sebab mereka hanya bergembira membeli produk seperti kereta Honda City sebelum raya. Boleh berlagak depan kawan-kawan dan saudara. Tetapi, apakah mereka nampak berapa banyak vendor dan sub-con untuk pembuatan kereta Honda di Malaysia, khususnya kilang tempatan terdiri dari kilang orang Melayu dan Cina yang telah muflis kerana tekanan yang dilakukan oleh Honda pada syarikat-syarikat pembuatan di Malaysia? Benda ini berlaku. Tapi mungkin ramai orang tak tahu. Mungkin normal tetapi apakah ia seharusnya perlu dibiarkan berlaku? 

Mungkin bukan Honda, mungkin Toyota, mungkin Nissan, Daihatsu dan Mitsubishi. 

2015 AFTA akan bermula. Kereta-kereta luar negara akan masuk ke dalam pasaran negara kita dengan harga cukup murah. Sekarang baru aku fikir tentang apa nak jadi dengan syarikat kereta kedua kita iaitu Perodua selepas AFTA? 

Kalau tak iya, Perodua pun bakal melingkup. Atau sudah tidak mampu keluarkan kereta sendiri sebaliknya terus bergantung harap pada model penukaran dengan Daihatsu. Mana kreatifnya lagi dari anak tempatan kita?

Proton? Ah, apa konsumer peduli? Balik-balik cerita pasal memburukkan kereta Proton. Konsumer menekan sebelah sini, kilang penjajah dan AFTA menekan sebelah situ. Survival Proton selepas AFTA? Tiada siapa yang tahu.

Biasalah, siapa yang taknak duit banyak?

Ogos 16, 2012

Bahasa Melayu Kita

Aku tak setuju perlu ada Bahasa Melayu Tinggi, Bahasa Melayu Rendah. Bahasa Melayu standard aku setuju. Tetapi aku lebih suka ada pengkhususan dalam Bahasa Melayu seperti Bahasa Melayu Kesusasteraan, Bahasa Melayu Perniagaan, Bahasa Melayu Sains, Bahasa Melayu Perubatan, Bahasa Melayu Pengurusan, Bahasa Melayu Keagamaan, Bahasa Melayu Mengikut Telo Negeri dan Kaum, Bahasa Melayu Kiasan, Bahasa Melayu adat dan sebagainya.

Ia lebih mudah difahami jika dinilai melalui segi pengkhususan dari mengkelaskan Bahasa Melayu melalui taraf tinggi, sederhana dan rendah. Sebab Bahasa Melayu kita melalui 3 peredaran zaman. Kuno, Klasik dan Moden. Pengaruh Sanskrit, Arab dan Inggeris. Kita berada dalam zaman Bahasa Melayu Moden iaini datang dari pengaruh Bahasa Inggeris. Datang dari pendidikan kita yang rata-ratanya mempelajari Bahasa Inggeris selama 12 tahun. 

Kita sebenarnya terkeliru antara tinggi dan rendah kerana dek peralihan Bahasa Melayu pengaruh Arab dan Inggeris yang belum ada muktamad.

Dulu banyak nama anak dinamakan dengan maksud-maksud dari perkataan Arab. Kini banyak pula maksud dari perkataan Inggeris. Mungkin selepas ini dari perkataan Mandarin. Siapa tahu?

Cuma aku terfikir, selepas Sanskrit, Arab dan Inggeris. Peralihan zaman kita mungkin beralih pada pengaruh Bahasa Mandarin.






"Lu tarak tau cakap bahasa melayu ka taikorr? Cibai. Gua kasi hantam baru lu tau maaa. Kasi sengatttttt"





...contoh depan mata yang terbukti. KL Gangster.

Projek Seterusnya

Semestinya aku sedar dan aku tahu bahawa ramai juga orang tak suka aku. Banyak sebab mereka yang tak suka aku ini antara misalnya ialah;

1. Tak suka pandangan aku dalam politik
2. Tak suka pandangan aku dalam agama
3. Merasakan fikiran aku cetek, sensitif dan bias kepada sebelah pihak.
4. Merasakan aku sombong.
5. Merasakan aku tak kacak untuk menjadi orang terkenal. (mungkin)
6. Tak layak untuk aku jadi Mr. Know It All.
7. Aku kuat troll orang lain, sindir dan bahan.
8. Aku annoying, poyo, gatal, mulut macam cibai dan gedik
9. dan banyak lagi..

Aku selalu terima komen pedas dan kutukan. Aku tak kisah dan aku tak peduli. Yang stop follow aku dari twitter pun ada, unfriend aku di facebook pun ada, malah mesej tak puas hati kepada aku di bbm, wassap dan telefon juga ada. Juga yang paling aku tak lupa ialah mesej nak bagi perkhidmatan blow-job. Gila.

Aku lebih suka katakan kebanyakkan mereka yang tak suka aku adalah mungkin kerana tak suka dengan pandangan aku dan cara aku menulis. Ada juga yang tak suka sebab cara aku menguruskan Terfaktab (mungkin juga). Apa-apa sajalah dan aku malas hendak ambil pusing sebab inilah masanya.

Aku dan rakan-rakan aku di Terfaktab Media akan menerbitkan satu buku yang mungkin menjadi buku pertama sebegini rupa di Malaysia. Ia merupakan buku yang mengumpulkan segala pandangan apa yang kita suka dan apa yang kita tak suka. Apa yang orang lain percaya, apa yang orang macam kita percaya.

Senang cakap contoh aku bagi, kau pernah jumpa buku yang penulisnya adalah Anwar Ibrahim, Dr Mahathir, Lim Kit Siang, Najib Razak, Haji Hadi dan Karpal Singh, dimana semua tokoh ini bekerjasama menulis dalam sebuah buku? Belum jumpa? Kau tunggu bulan Oktober nanti. Kau tunggu.

Aku ada matlamat dalam hidup bermasyarakat. Matlamat aku besar dan tak ramai orang faham. Tak suka tak mengapa, tapi jangan padam beri pandangan dan mohon teruskan jadi pembangkang dalam pandangan aku.

Sekian terima kasih

Ogos 14, 2012

Masuk Kerajaan

Aku pergi mohon kerja kat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam pada Oktober 2011 lepas aku grad. First sekali aku mohon jadi Penguasa Kastam W41. Pilihan kedua aku mohon jadi Pegawai AADK dan yang ketiga ialah Pegawai Agama Islam.

Pada bulan Disember, aku dipanggil untuk menghadiri Peperiksaan Awam bagi jawatan Penguasa Kastam. Seramai 24 000 calon seluruh negara terpilih menjalani peperiksaan yang terbahagi kepada 4 bahagian. Pengetahuan am, matematik perakaunan, esei bahasa Melayu dan esei bahasa Inggeris.

Dari 24 000 calon, hanya 2 400 calon sahaja yang akan dipilih. Aku masih ingat lagi sewaktu itu aku sedang ada projek di Pulau Pinang, perlu terbang pulang ke Johor Bahru untuk menghadapi peperiksaan. Menghadapi peperiksaan ini, aku rasa keyakinan aku adalah 50-50 kerana aku tak sempat hendak menjawab soalan matematik. Mana tidaknya, kita perlu mengira 50 soalan matematik perakaunan dalam masa sejam tanpa perlu guna kalkulator. Banyak kertas bertaburan bawah meja aku diguna untuk mengira.

Alhamdulillah, aku berjaya.

Kemudian, mereka yang berjaya dalam peperiksaan ini, akan menjalani ujian kompetensi dan ujian fizikal pada bulan April 2012. Sama juga, aku masih berada di Pulau Pinang dan perlu pulang ke Muar kerana ujian diadakan di Melaka.

Ujian kompetensi dan fizikal merangkumi larian 2.4 kilometer di bawah 14 minit, lompat jauh jarak 1.5 meter, tekan tubi 20 kali dalam masa 1 minit, dan banyak lagi. Juga diadakan ujian pembentangan (presentation) dalam bahasa Melayu dan Inggeris, ujian EQ dan IQ, serta tak lupa ujian air kencing.

Aku berjaya dalam ujian larian dan apa saja yang melibatkan bidang fizikal kerana aku memang seorang atlit dan pemain bola sepak. Cuma ujian yang lain aku tak tahu bagaimana keputusannya kerana ia dinilai oleh pengadil dan pemeriksa. Kiranya aku 50-50 lagi. Sewaktu aku menghadapi presentation dalam bahasa Inggeris. Aku mendapat tajuk culture. Dengan selamba badaknya aku present pasal New Malaysian Culture di mana aku sebenarnya cuba buat pemeriksa ketawa dengan bercakap mengenai budaya-budaya baru di Malaysia seperti suka letak telefon bimbit dalam helmet bagi menjawab panggilan. Malangnya, pemeriksa tersebut tidak ketawa. Serius sepanjang sesi presentation. Aduh.

Rezeki. Aku berjaya dalam ujian kompetensi dan ujian fizikal tersebut. Bermakna layak untuk hadiri temuduga kastam pada bulan Julai lepas di Johor Bahru (sekali lagi aku kena terbang dari Pulau Pinang ke Johor Bahru). Makluman, dari 2 400 calon, hanya 800 sahaja seluruh Malaysia terpilih untuk hadiri temuduga. Saingan semakin sengit.

Pada temuduga lepas. Aku lihat ramai orang-orang hebat hadiri temuduga. Kebanyakkannya dari orang yang dah kerja kerajaan (jabatan lain) tapi hendak naik pangkat ke gred 41. Juga ramai orang yang kerja kastam gred 27 atau 32 menghadiri temuduga untuk naik pangkat ke jawatan 41 ini. Yang fresh-graduate macam aku? Pun ramai tetapi apabila melihat situasi temuduga yang aku hadiri, dengan ada beberapa soalan penemuduga tak dapat aku jawab. Aku pasrah dan tak letak harapan tinggi.

Dari 800 orang calon, mereka mahu 130 orang untuk direkrut segera di mana akan melaporkan diri selepas raya. Dan 300 orang yang berjaya temuduga untuk calon simpanan. Iaini jika selepas ini ada kekosongan, mereka akan ambil dari calon simpanan. Valid calon simpanan ialah setahun. Baki 570 pula? Calon yang tidak berjaya. Telan air liur aku masa tu.

Penemuduga dari Kastam ada tanya aku bahawa kalau aku dah ada syarikat sendiri, tak boleh kerja dengan kastam. Aku jawablah yang aku berniaga untuk hidup. Kalau aku jadi kutu, tak cari duit lebih dengan meniaga, macam mana aku nak hidup? Aku just cakap jika aku komfem dapat kerja kastam, ya aku akan drop nama aku dalam syarikat dan beri kepada rakan niaga aku mengendalikannya.

Penemuduga dari SPA ada tanya aku. Apa kena mengena lulusan Fizik hendak memohon jawatan kastam? Aku selamba badak sekali lagi menjawab yang lulusan Fizik ada satu sikap istimewa di mana lulusan-lulusan lain tiada sikap itu. Apa dia? Analiktik dan skeptikal. 

Jangan tanya aku apa benda itu. Memang aku gebang dan goreng dengan yakin apa saja sebab gementar. Bila mak aku tanya tentang apa macam dengan temuduga? Aku jawab 50-50.

Jadi, pagi tadi aku dapat e-mail keputusan temuduga kastam.

"Anda telah dikategorikan sebagai calon simpanan dalam masa 1 tahun"







50-50 lagi. Aiyakkk.



p/s : penemuduga SPA ada cakap patutnya aku minta PTD. dalam hati aku, aduhhh.

Ogos 11, 2012

Duit Kita Ke Mana?

Jangan cerita pasal duit kerajaan ke mana atau apa yang kerajaan belanjakan kalau kita sendiri tak cermin diri kita atau tanya diri kita sendiri tentang ke mana pergi duit gaji kita, ke mana kita belanjakan.

Aku rasa semua orang pernah berhadapan dengan perkara ini, dapat duit elaun dan gaji sekelepuk, dapat duit biasiswa dan pinjaman segantang. Lepas itu terfikir sorang-sorang diri;

"Apa yang aku beli eh bulan ni? Ni ye tak ye memang makan meggi bila hujung bulan!"

Beli kasut? Beli baju? Beli pedal gitar? Beli deck skate? Beli lens? Buat jalan-jalan? Beli shades? Beli perfume? Beli tiket bas? Beli petrol? 




"Celaka tinggal RM100 dalam bank, ni lagi tinggal seminggu. Tak dapatlah aku pergi tengok wayang cerita The Expendables."


Itulah. Selalu orang cakap, kalau nak beli something, biar beli yang kita nampak depan mata. Beli objek. Beli barang boleh pakai. Bukannya beli benda bukan-bukan.


p/s : Duit aku habis banyak sebab beli makanan beb. Selera kalah syaitan.

Ogos 08, 2012

Denim

Jadi, cerita pertama aku paling hip ialah mengenai tabiat manusia-manusia Melayu yang akan membeli seluar jeans kemudian akan ke kedai alter jeans atau denim untuk alter jeans/denim diorang.

Ada dua tiga benda yang aku perhati tentang perkara ini iaitu selalunya kita datang pergi ke alter jeans untuk;

1. Potong kaki jeans/denim
2. Kecilkan kaki jeans/denim
3. Potong kaki atau kecilkan jeans/denim tanpa hilangkan season di kaki jeans/denim
4. Potong jeans/denim untuk jadikan short jeans/denim
5. Ubah potongan jeans dari buggy ke slim atau skinny

Dan ya, semakin hendak dekat aidilfitri, makin banyak orang pergi ke alter jeans dan kemungkinan harga akan naik seperti sebelum ini potong pendek cuma RM5, kini sudah RM8. Dan mungkin selalunya hantar pagi, tengahari siap. Kini hantar pagi, esok atau minggu depan baru siap.

Cuma yang bahagian khidmat nombor 3 dan nombor 5 memang aku tak berkenan. Dah kau nak seluar yang bawah kecil, kenapa kau beli 501 Levis? Juga kalau kau nak seluar potongan slim, kenapa kau beli Lee yang buggy? Ini kerja bangang.

Aku dah kurang pada Levis. Tapi, jenama Levis masih jadi pilihan ramai orang lagi-lagi hendak time raya. aku prefer Uniqlo atau Topman. Paling tidak Fourskin atau Tarik Jeans.


sebenarnya aku bengang jugak bila nak potong pendek jeans aku, sampai kena ambil nombor. binatang apa?

Bosan lah

Aku dah bosan lah nak cerita pasal agama-agama lagi. Cakap ulang kali pun bukan ada orang dengar. Sekarang semua orang dah ada kiblat masing-masing. Mana satu yang betul entah aku pun tak tahu.

Dah, sekarang lensarosak akan cerita pasal benda-benda urban, hips dan ya! Paling penting mestilah pasal perempuan cantik.

Ok, aku nak belanja makwe aku minum bandung soda. Jumpa lagi dan bye2.